mandag 27. april 2015

Mitt lille scrappekott


I dag har jeg lyst å invitere dere inn i mitt lille scrappekott. Et lite rom på 1,3 x 1,4 m, hvor jeg STORTRIVES! Når vi flyttet, mistet jeg mitt store scrapperom. Da ventet vi også barn nr fire, og det ble derfor ingen ledige rom til scrapperom, selv om vi flyttet til større hus. Men det var et lite kott tilovers, stufullt av hyller og innebygde skap. Etter å ha revet ut alt, og hengt opp nye hyller, har det blitt en kjempeflott, og faktisk overraskende romslig plass å scrappe på. Jeg vil her vise dere litt tips til oppbevaring, slik jeg har det på mitt koselige kott. Det blir litt bildetungt, og bildene er ikke av den beste kvaliteten, da det er vanskelig å få tatt gode bilder her inne. Bildet over er tatt fra utsiden, stående i ganga.


Jeg har en arktralle fra Staples til arkene og klistremerkeark. Denne tralla står under pulten, slik at jeg kan trekke den frem når jeg skal velge ut ark. Når jeg skal kjøre til treff kan jeg ta ut mappene og legge over i en papirkasse fra Staples, som har oppheng til mappene, slik at jeg slipper å sortere arkene over i en annen oppbevaring.


På mitt kott er det lite av oppbevaringen som matcher. Det er fordi jeg synes det er viktigere å bruke penger på utstyr enn oppbevaring. Jeg har en gammel krydderhylle ved siden  av pulten. som jeg har stempler, dies og tråd/hyssing i. Denne har jeg valgt å ikke skru opp på veggen, slik at jeg kan flytte den dersom jeg ønsker. Tastatur og mus til datamaskinen skyves inntil veggen når jeg scrapper. Da kan jeg fortsatt bruke dataen, uten at det tar for mye plass.


Denne oppbevaringen kommer fra IKEA. Jeg liker den veldig godt, da den er romslig og har grei høyde på rommene. Den er forholdsvis grunn (15 cm), så den ikke bygger så langt ut fra veggen, noe som er en stor fordel når man har lite benkeplass. Oppi her har jeg våtservietter, ekstra skjærebrett, sakser, skalpeller og annet småverktøy jeg bruker ofte under scrapping.


 På venstre side under benkeplata har jeg en ALEX skuffeseksjon fra IKEA. Jeg vil vise helt kjapt hvordan jeg har sortert i skuffene mine. Alt har sin faste plass, noe som gjør det enklere å holde orden. Mange ting er også merket, slik at det er enklere å finne det man skal ha med en gang.


For at ikke ting skal fyke rundt i skuffene, har jeg oppbevaring inni skuffene også. I skuff nr to har jeg stempelputer og akrylklosser. Alle stempelsvamper står i en plastboks, så de står stødig og samlet. Innerst har jeg papirposer. I skuffen under har jeg "bakgrunnsstempel". Disse bruker jeg veldig mye, så derfor har de fått en skuff for seg selv, slik at det er kjapt å finne det stempelet jeg er på jakt etter.


I nest nederste skuff har jeg bånd, osteklut og hug snug. Alle bånd er tredd utenpå kartong, slik at det er lettere å holde oversikt over hvilke bånd jeg har. De blir da også greie å pakke med seg på treff, da pleier jeg bare ta med en plate eller to, lagt i en pose. Nederste skuff er en "roteskuff". Her har jeg ekstra av slike ting som papirposer, clearbags osv, som kjøpes i storkvanta. Når det da begynner å bli tomt på deres faste plass, er det bare å finne flere i nederste skuff og fylle på.Alle sprayer, dabbere osv står på bildehyller fra IKEA. Jeg har tre hyller totalt, to hyller til sprayer, og den øverste til kort jeg har fått fra venner eller barna mine. Denne hylla kan også gjøres om til å ha scrappesaker på etterhvert, dersom jeg trenger å bygge ut beholdningen litt. Alle glitterlim er festet med borrelås til undersiden av den nederste bildelista. Jeg har brukt selvklebende borrelåsrundinger fra GlueDot. Disse henger godt fast, og selv om jeg har hatt de hengende slik i mange år, er det kun en flaske jeg har måtte etterlimt borrelåsen på.


Antonius skuffeinnsats fra IKEA er helt perfekt å ha scrappeting i. Jeg har en i hylla rett foran meg, til all småpynten fra Papirdesign. På den måten kan jeg få plass til mye, men unngår mange små bokser, eller rot i en stor boks. Ved siden av har jeg lim, maling og diverse mediumer. Lett tilgjengelig, men opp fra bordplaten, så jeg unngår mest mulig rot på pulten. Stiftemaskin som jeg bruker veldig ofte, har også plass på hyllen rett foran meg.


Før jeg fikk mac med alt innebygd i skjermen, hadde jeg kabinettet på denne hylla rett innforbi døra. Dette for å få plass på gulvet til papirtralla. Nå rommer den de store tingene, som papir, scoreboard og restepapir-kassa mi. Den øverste av "scrappehyllene" mine overlapper denne hylla litt, slik at den fungerer som endestopper for det som blir satt på denne hylla. Jeg får da et lite "rom" i overlappen som passer perfekt til silent setteren min. Den øverste hylla under taket passer peferkt til å oppbevare permene. Dette er en kraftig, dyp hylle som tåler godt med vekt. Denne hylla må jeg reise meg for å nå, men alle de andre hyllene kan jeg nå mens jeg sitter.


Alfabeter og thickers har jeg i øverste hylle. Jeg synes det er mest praktisk å ha de store boksene øverst, da disse tas frem færrest ganger i løpet av et prosjekt. Denne hyllen er derfor dypere enn de nedenfor, for å romme større bokser. Hyllene nedenfor er grunnere, slik at de ikke kaster like mye skygge ned på pulten.


Blomstene som ligger i originalpakker har jeg i tre trekasser. Disse passer perfekt i bredden til de aller fleste blomster, og rommer mange pakker med blomster i hver kasse. Boksen innerst i hjørnet rommer rub ons. Foran denne, utenfor bildet står diesene i en boks. Disse har jeg organisert i en cd-mappe, samt de jeg bruker mest ligger i små mapper eller originalforpakning foran i boksen.


Dersom man skal innrede et scrapperom fra bunnen av, er det lurt å planlegge litt hva man skal ha på hver enkelt hylle, slik at man kan tilpasse høyden etter hva slags oppbevaring du har. Da får du utnyttet plassen best mulig.


Alle 6x6 blokker har jeg i en boks, slik at de er samlet. Jeg har også forskjellige bøker på hyllen, for å holde orden på forskjellige utfordringer og design team, og til å skrive notater og annet i. Tekststempler har jeg i bokser på hyllen, sortert etter hva jeg oftest bruker på Layout, og hva som oftest brukes på kort. Fotoalbumet er til chipboard.Jeg har en hengestang med en hengehylle under, hvor jeg har distress reinkere i. Jeg bruker også en blå hengekopp fra IKEA til penner og linjaler. Denne kan da flyttes med seg enkelt, men er også lett å nå når jeg sitter på stolen.


Jeg har et Råskog trancherbord stående i døråpningen når jeg scrapper. Denne får også plass inne på selve rommet, slik at det står trygt for små barnehender. Her har jeg alle kort til Project Life, samt litt pynt. I hyllene har jeg Antonius skuffeinnsats, disse passer veldig flott inn i hyllene. Da er det en liten glipe, perfekt til å ha stensilene i. Ellers har jeg diverste klistremerker i det midterste rommet i den øverste hylla. I hylla under har jeg flere kort, samt dotter. I nederste hylle har jeg Bigkicken, denne blir satt opp på benken, eller ute i ganga når jeg stanser ut.Jeg håper du har fått litt inspirasjon til oppbevaring og innredning av scrapperom :) Ha en flott og kreativ dag!

6 kommentarer:

 1. Her var det mange gode tips å ta med seg :) Tusen takk for at du deler!

  SvarSlett
 2. Her var det mange gode tips å ta med seg :) Tusen takk for at du deler!

  SvarSlett
 3. Så koselig scrappeplass :D Også så ryddig og oversiktlig du har det :D

  SvarSlett
 4. WOW så flott og oversiktig du hadde det på scarpperommet ditt:)
  Tenker du til bringer mange koselige timer her:)

  SvarSlett
 5. Så koselig og flott organisert scrapperom du har Linda! :) Mange lure tips her :)

  SvarSlett
 6. Så koselig å få en kikk inn i hulen din. Takk for mange smarte tips.

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.