torsdag 26. oktober 2017

Mixed Media bakgrunn - steg for steg

Jeg har blitt litt bitt av basillen og lager masse Mixed Media bakgrunner helt bra bunnen av for tiden. Jeg tenkte derfor det var på tide med en tutorial som beskriver detaljert steg for sted hvordan jeg kan bygge opp en bakgrunn. Bakgrunnen jeg laget ble denne gangen til 2 små kort.

Her er resultatet og i denne artikkelen skal dere altså tips og beskrivelse til hvordan dette er gjort.


Når man skal lage denne typen bakgrunner trenger man et tykt ark som base. Jeg har brukt akvarellark fra van Gogh. I tillegg har jeg brukt van Gogh akvarellmaling, Art Crayons fra Marabu og Art sprayer fra Marabu. Alle disse produktene er flotte og godt egnet til Mixed Media. I tillegg til dette bruker jeg et teflon-underlag mens jeg jobber med fargene.

Jeg bruker Sakura vannpensel for å hente opp farge fra akvarellmalingen. Her kan du også bruke en vanlig pensel som du har vann på. Jeg drypper dette nedpå arket slik at det blir noen dråper her og der. Her kan du enkelt justere fargestyrken ved å ha på lite/myk vann på penselen.

Jeg ville ha flere farger på bakgrunnen, så jeg gjorde det samme med en blåfarge. Jeg har enkelte steder passet på å dryppe fargen oppi det gule, slik at det blir en grønn farge.

Jeg tar deretter arket og dytter nedpå fargeflekkene.

 Resultatet av å ha lagt arket nedpå fargen, er da slik som dette.

Jeg vil gjerne ha mer farge og at det skal dekke hele arket, så jeg gjør det samme flere ganger i blekket jeg allerede har liggende på teflonarket. Her kan man selvsagt også ha på mer farge dersom man går "tom" for farge på teflonarket. Bildene under viser hvordan det blir underveis, alt ettersom hvor mange ganger jeg gjentar prosessen.

En av de store fordelene med å jobbe med vannfarger, er jo nettopp at de reagerer med vann. En morsom effekt synes jeg det blir av å dryppe noen små dråper med vann oppå arket (før det tørker). Jeg har en sprayflaske med vann, men skrur den ofte opp og rister plastrøret som ligger oppi flasken litt over arket. Bildet til høyre viser hvordan et blir når jeg har dryppet vann på det.

Når man har farget arket har man flere muligheter. Det går an å la det ligge å tørke som det er, eller man kan ta av litt overflødig farge og jobbe videre med det med en gang. Jeg har gjort det siste. Jeg bruker en tørkerull og ruller litt over arket for å få bort overflødig farge og vann. Resultatet blir et ark med ganske dus farge på bakgrunnen.

Jeg starter deretter på'n igjen med samme prosess som jeg startet med. Dråper på teflonarket, og dytter arket nedpå slik at det blir farge.

Jeg tørker av med tørkerull igjen og ender opp med litt mer farge enn forrige versjon.

Jeg fortsetter videre med å bruke Art Crayons til å farge arket mitt med. Jeg tegner rett og slett noen striper med crayonsene på teflonarket.

Jeg sprayer deretter vann oppå det jeg hadde tegnet og resultatet blir som det vises til høyre.

Jeg dytter deretter arket nedpå igjen, flere ganger, og resultatet blir dette.

Deretter har jeg lyst til å bruke litt Art Spray for å få mer farge. Jeg sprayer noen dusjer på teflonarket og dytter igjen arket mitt nedpå.

For å ikke bare få blåtoner, ville jeg tilføre litt rødt. Jeg tegnet derfor noen streker med rød Art Crayon, sprayet vann oppå og dyttet arket nedpå.

Når jeg var fornøyd med fargene på bakgrunnen min, ville jeg legge til et lag til med strukturpasta. Dette for å ikke få så "flat" bakgrunn. Jeg har valgt å bruke en lett strukturpasta, da jeg synes denne gir en flott effekt siden den ikke er skikkelig heldekkende og fargen blir ganske dus. Jeg har påført denne oppå en stensil med en spatel.

Bakgrunnen min ser nå slik ut.

For å gi den ennå litt mer effekt har jeg brukt samme stensil og påført lys rosa Sparkle Paste fra Creative Expressions.

Jeg lot dette tørke en stund slik at pasten var blitt ordentlig hard/tørr før jeg jobbet videre. Jeg ville deretter ha litt mer farge for å også få litt oppå sirklene jeg har laget. Jeg har brukt Art Crayons til dette og jeg tok først en runde med blåtoner, og deretter den røde.

Bakgrunnen er nå slik som dette og jeg sier meg nå fornøyd med den.

Slik ble kortene. Jeg har delt bakgrunnen i to deler og brukt på kortene.Jeg håper du fikk noen ideer til hvordan du kan leke deg med ulike media, farger og teknikker. En ting er sikkert: det er utrolig morsomt og gjør man noe man ikke er så fornøyd med, så kan man bare legge på et nytt lag og dekke over feilene man gjorde. Dette med å jobbe med flere lag og legge farge litt og litt, gjør at man enkelt selv kan velge hvor mye eller hvor lite man vil gjøre før man er fornøyd.


Produkter fra Marabu, van Gogh, Sakura og Creative Expressions distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

1 kommentar:

  1. Me like.....det er jo så moro å lage slike bakgrunner :) Og ingen blir lik ;)
    Kjempefine kort :)

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.