lørdag 20. september 2014

Stempeloppbevaring

Å finne en god måte å organisere sine stempler på, er ikke alltid så enkelt. Vi har hver våre måter å gjøre dette på og ikke minst er variantene av stempeloppbevaring utrolig mange. Vi i Scrappelyst har derfor lyst til å dele hvordan vi oppbevarer våre stempler og ikke minst hvordan vi synes det fungerer. Kanskje du kan få noen tips dersom du trenger det?

Ann Kristin:
Jeg har fire slike permer fra Tim Holtz, til å oppbevare stemplene mine i. Jeg har hatt de en stund, men har egentlig aldri blitt helt fornøyd med de. Grunnen til det, er at de fleste av stemplene mine har falt av innleggslommene, og endt opp litt hulter i bulter. Noen av de ble dessuten ødelagte/klemt sunt ved ringene.   Jeg hadde egentlig tenkt til å se om jeg kunne finne ett nytt og bedre system, men når man allerede har kjøpt oppbevaring, så hadde jeg ikke så lyst til å investere i noe nytt. Jeg bestemte meg da for å klippe opp de innleggslommene som følger med permen.Disse er vel egentlig ment for å oppbevare arket du har stemplet på, eller klistremerker/rubons.  Jeg klipte langs den ene siden, så de skulle fungere slik jeg ville. Jeg la deretter stemplene inni, og plasserte en borrelås øverst, slik at den skulle holde seg lukket og holde stemplene på plass. Jeg har stemplet opp på 6x4 PL-notatkort, og deretter laminert de, og festet de med dobbeltsidig tape fra Nille på utsiden av lommene. Veldig oversiktlig og greit. Jeg syns dette har fungert veldig bra, selv om det var litt jobb med organiseringen.Det er faktisk god plass i disse lommene. Her ser du ett eksempel.
Jeg fikk dessuten plass til ni slike innleggslommer i den ene permen min.


Det går fint å plassere både rubber stamp og clear stamp i disse, selv om de har ulik høyde.


 Her har jeg lukket lommen i toppen med Hook and Loop borrelåsringer


Katrine:
Jeg oppbevarer stemplene mine i en stor kasse fra Cropper Hopper. Den er egentlig ment for å oppbevare 4x6 inch bilder i, men jeg synes den fungerer utmerket til stempler også.Inni er den avdelt i små rom. På denne måten kan man lett sortere etter tema, produsent eller hva man nå enn foretrekker.


 "Veggene" kan også taes bort dersom man ønsker et større rom.


Her har jeg stemplet opp og laminert kort i str 4x6 inches. Stemplene fester jeg bakpå.


Stempler av nyere dato beholder jeg i original emballasjen så sant de får plass i boksen. Disse fra Papirdesign er det f.eks. ikke noe problem å få plass til.


Stempler som jeg har designet selv (og laget ved hjelp av Imagepac Stampmaker) sorterer jeg etter tema og oppbevarer i små ziplock-poser i et av avlukkene i kassen.
Kristin:
Jeg har mine stempler i solide plastmapper fra Crafters Companion. Mappene heter Stamp Storage. Mappene finnes i to ulike størrelse, A4 og A5. Boksene passer til oppbevaring av ez-monterte stempler eller clearstamps. Jeg har hatt denne oppbevaringen i mange år og er kjempefornøyd med den. Jeg har ulike bokser for ulike temaer. Jeg har bl.a egen boks for tekster og for jul.

Boksene har lukking på siden. Det betyr at dersom noen stempler skulle løsne innvendig, faller de aldri ut av boksen.

Stemplene festes på tykke plastark. Disse arkene kjøper man separat og du får plass til ganske mange ark i en boks.

De ez-monterte stemplene klebrer seg fast til underlaget selv, og kan lett tas av når man skal bruke dem. Stemplene kan plasseres tett dersom man ønsker det, slik at man får plass til mest mulig i en perm.

Elin: 
Jeg har en enkel variant av oppbevaring: Metallstenger med kroker fra IKEA. Jeg har plassert metallstengene med litt mellomrom, slik at det kan henge både korte og lange stempelplater der. Platene har jeg i orginalpakker så langt det lar seg gjøre:

Jeg har sortert stemplene på krokene, etter tema. Feks baby, jul, vennetekster, engelske tekster osv. 


3 kommentarer:

  1. Dersom man har tilgang på en lamineringsmaskin kan man stemple tekstene/motivene på en A4 ark, laminere dette og feste stemplene på arket etterpå og sette dette i en ringperm. Veldig rimelig og oversiktlig. Her kan man bruke skilleark og dele inn etter eget ønske.

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.