tirsdag 14. juli 2015

Et kort blir til - steg for steg

Jeg fotograferte litt underveis mens jeg laget dette bryllupskortet. Kanskje er det noen nyttige tips å snappe opp underveis.


Kortet er i A5 størrelse og med lomme til pengegave.

Utgangspunktet mitt er en kartong i 12"12" størrelse. Jeg kutter kartongen til å bli et dobbelt A5 kort og sparer igjen nedre del på ene siden, for å brette denne opp og danne pengelomme:


Med en base av kremhvit, står jeg ganske fritt i valg av mønsterark, og ut fra ønsker fra hun som skal ha kortet falt valget denne gangen på lilla. Mønsterarkene jeg bruker her er fra 7Dots.

Jeg legger lagvis for å få et lite inntrykk av resultatet.


Jeg har lyst til å bruke diecuts på kortet mitt, finner frem Big Shot Plus stansemaskinen min og stanser ut et brudepar med Marianne Design LR0345 Bride & Groom 39990345.


Etter å ha stanset ut, bruker jeg embossingmatte i Big Shot for å tørrembosse diecutsen min,


På denne måten kommer konturene i motivet frem:


Jeg ønsker også litt mer dill som pynt og stanser ut en Marianne Design CR1304 Garden Gate 39981304.

Siden denne har endel detaljer og løse deler som jeg ellers måtte pirket løs, bruker jeg 660513 die brush & foam pad fra Sizzix. Med denne kan jeg rulle over for å løsne alle løse deler, og for å løse diecutsen fra diesen.Jeg vil også ha en farget matte under brudeparet for å fremheve motivet. Jeg bruker mønsterarket ejg fant i stad og stanser ut en Marianne Design LR0327 Anja's Circle 39990327. Jeg stanser denne fra midt på mønsterarket jeg har kuttet til. Jeg vet jeg skal ha en hvit matte oppå denne igjen, så "hullet" i arket vil bli skjult, samtidig som jeg får utnyttet mønsterarket, istedet for å ta et nytt å stanse fra.Nå legger jeg delene mine oppå hverandre for igjen å få et helhetsinntrykk, og får å se om det er noe som mangler. Jeg limer ingenting fast ennå.


Jeg synes det ble litt tomt over og under motivet, og deler en blondeserviett i to;


De to halvdelene plasserer jeg slik:


Med lilla matte oppå. Fremdeles er ingenting limt, da jeg hele tiden vil ha mulighet til å gjøre endringer.


Nå starter jeg jobben med å sverte kanter. Jeg bruker distress blekk og en svamp til å påføre litt brunt på alle kanter. Dette gir prosjektet helhet og myke overganger.


Det meste av kanter rufser jeg til med et rufseverktøy. Har du ikke et verktøy til dette så bruk feks en halvåpen saks. Jeg rufser med samme formål som svertingen. Det gir helhet og litt dybde i prosjektet.


Når sverting og rufsing er unnagjort, begynner jeg å lime.


Her er alle mattene festet med dobbeltsidig tape. Jeg valgte å legge en blondeserviett oppå den lilla matten også, lag på lag :


Brudeparet forsvant litt i bakgrunnen, så jeg vil sverte dette litt også. Legger det tilbake i diesen og bruker diesen som en stensil og sverter med brunt blekk:Brudeparet fester jeg til kortet med 3D-limputer for å gi motivet litt dimensjon:


Porten jeg stanset ut fester jeg med flytende lim. Jeg har påført lim på hver av søylene på sidene, Når jeg limer denne fast over brudeparet, limer jeg slik at porten blit opphøyet på midten over selve brudeparet.

Jeg har funnet frem roser som matcher mønsterark. Rosene er fra Papirdesign. Rosene fester jeg med tykke, klissete limdotter, 3D-dotter fra Dodz.


For at fargen i rosene ikke skal bli så hard, påfører jeg de litt hvit farge. Her har jeg brukt snøeffekt, men du kan også  bruke feks gesso.


Jeg stanset også ut en Kjære Brudepar tekst med en dies fra Kort og godt, og har limt denne på kortet. Nå går jeg i gang med innsiden. Jeg stanser en pyntekant på pengelommen med en border punch fra Martha Stewart.Innsiden ser nå slik ut:


Limer på et panel, for å få dette godt nedi pengelommen;


Før lommen limes opp med limstripe på hver side;


Den ferdige innsiden på kortet mitt ble slik: Med matter av samme ark som på forsiden og med blondeserviett og et hjerte stanset ut med dies fra Magnolia:Og den ferdige forsiden i sin helhet:


Dette ble en veldig detaljert gjennomgang, og kanskje var det et og annet tips å ta med seg :-) 

7 kommentarer:

 1. Nydelig kort! Og takk for små nyttige tips underveis :)

  SvarSlett
 2. Utrolig flott kort! Og virkelig gøy å se hele prosesen :D

  SvarSlett
 3. Beautiful wedding card, Wenche, and a very useful tutorial!!! I also saw that you use an interesting tool to remove the negative from dies.
  Greetings,
  Mihaela

  SvarSlett
 4. Kjenner jeg nesten blir litt kvalm, når jeg ser bilder av prosessen "oh my" for et arbeid, men resultatet ble jo deretter også :) Nydelig kort ♥ Og man drar alltid med seg noen tips, når man ser hele prosessen, selv om det ser svimlende mye ut.

  SvarSlett
 5. Thanks for the great tutorial, love colors on the card.

  SvarSlett
 6. der lærte jeg noen nye teknikker :D kjempe flott t tutorial :) utrolig flott kort :)

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.