søndag 11. mai 2014

Grublis - Før og nå

Vi i Scrappelyst vil fra tid til annen kjøre noen ekstra utfordringer vi kaller for "Grublis". Disse oppgavene kan være litt ekstra omfattende og krever rett og slett litt grubling for å løses. og kanskje er de EKSTRA morsomme også ;-)

Det er klart for vår første Grublis, som vi har kalt "Før og nå". Oppgaven er rett og slett:

Ta utgangspunkt i et av dine aller første papirarbeider, et som du har bilde av eller fremdeles kan få tatt bilde av, og lag det om igjen i den stilen du arbeider i nå i dag.

Frist for å delta er 31.mai kl 20.00Reglene for deltakelse finner du her.


Vi har fått med oss LaBlanche som samarbeidspartner til denne utfordringen. De lager stempler, mønsterark og klippeark av veldig god kvalitet. Stemplene er utrolig gode å stemple med.

I premiepakken ligger det hele 9 stempler og et klippeark fra mai-nyhetene hos LaBlanche:


TeamScrappelyst har også kastet seg over denne Grublisen og her kan du se vår løsning av oppgaven:

Ann Kristin:

Det er kanskje ikke alltid like gøy å se tilbake på de første tingene man laget, men det er iallefall gøy å se fremgangen man har hatt. Og man har kanskje endret stilretning på veien?

Her er ett av mine første kort, hvor jeg blant annet har brukt tapetrester og rubons til teksten. Jeg var veldig opptatt av å ikke bruke for mye penger på denne hobbyen. Men det har visst endret seg.Her er mitt nå-kort, her har jeg brukt noen av mine favoritter, ark fra Maja Design, blomster fra Storyteller, pyntebær og tekst fra Kort og godt, og chipboard fra Wycinanka som føres hos  Global Hobby og KunstWenche:

Et av mine tidligste papirhobby investeringer var QK-tang , for så å oppgradere til Cuttlebug når diesene raskt ble større og for store til tanga. Og JA den ble brukt flittig, som her på dette bursdagskortet til ei venninne. jeg var også ivrig på store blomster, jo større jo bedre og kunstige blomster ble flittig revet fra hverandre for så å havne på kortene mine;Nå har jeg gått over til å bruke Sizzix BigShot-stanseverktøy, og den opprinnelige QK sommerfugl-diesen har jeg heller ikke lengre. Men et godt alternativ fra Marianne Design som jeg har brukt på mitt "nå"-kort. Ark fra Studiolight, halvperler og roser fra Staz. Alt dette føres i Norge via Global Hobby og Kunst. I tillegg har jeg brukt stempel fra Papirdesign, og printede tekster.Elin:

Jeg hadde helt dilla på bretting da jeg startet min scrappekarriere, og ikke minst knallfarger! Dette Magnolia stempelet var ett av mine første stempler, farget med aquarellblyanter. Hadde visst også akkurat oppdaget blekk og sverting av kanter... I lilla! Før-kortet eksisterer enda (dessverre;), så her ble det tatt nytt bilde:Det fine med "FØR"prosjekter, er at oppussingen ser så utrolig mye bedre ut ;) I dag har jeg landet trygt og godt på "Vintage hyllen", og fargevalget er noe mer behagelig for øyet. Motiver farger jeg fra tid til annen, men ferdige bilder er og blir en favoritt. "NÅ" kortet mitt har også svertede kanter, men heldigvis i en litt mer diskret farge en før. Poststempel og klokkediesen i bakgrunnen er fra Marianne Design som distribueres her i Norge via Global Hobby og KunstKatrine:

Jeg har ikke kastet noen av mine eldre layouter,  men jeg har gjemt dem bort i et ubrukelig gammelt album, lengst inn i bokhylla. I anledning denne grublis-oppgaven hentet jeg frem igjen albumet og fant frem det som jeg mener å huske er min aller første 12"x12" layout.


Igrunn en ganske enkel layout å ta utgangspunkt i, og det var oppsettet som gav inspirasjon til den nye layouten. Ark fra Studio Calico og lekre chipboards fra Wycinanka. Sistnevnte føres av Global Hobby og Kunst.Det å skulle scrappe på nytt den aller første layouten min, er en tanke som aldri har slått meg! Men jeg liker en utfordring, og det var utrolig gøy å se hvor annerledes jeg scrapper i dag! Den første layouten min laget jeg i 2007. Jeg husker jeg var helt forelsket i det mønsterarket , og hadde vel på det meste 10 stk av det arket (tror jeg fikk brukt opp alle sammen!). Pyntingen var jeg også fornøyd med, siden jeg hadde fått pynten til å matche fargene på bilde. Scrappevenninnen min hadde nemlig fortalt meg at dyktige scrappere alltid matchet det de laget med bildene sine! Plassering av pynten derimot hadde ingen betydning! hehe


Nå i dag, 7 år senere, scrapper jeg stortsett bilder av guttungen. Derfor valgte jeg heller å bruke den første layouten min som skisse. Jeg valgte å vende "skissen", men har beholdt elementene med 1 bilde, sirkel og tekst under bilde.
Til å lage den nye layouten har jeg brukt et råkult  mønsterark fra Studio Tekturek! Bakgrunnen er laget med sjablong, modelingpaste og dabber. Til pynt har jeg brukt svart tråd, stickers, metallpynt, washi tape og stempel. Jeg liker å se på meg selv som en litt dyktigere scrapper i dag enn da den første LOen ble laget, men jeg er forsatt opptatt av å matche fargene på bildene mine. I hvertfall sånn litt! heheLinda:

Denne oppgaven er noe som jeg har tenkt på mange ganger at jeg ville gjøre, nemlig å scrappe om igjen noen av de tidligste LO-ene mine. Denne LOen jeg har brukt her, er en av mine aller første LOer, laget for nesten 7 år siden. Jeg husker jeg var så godt fornøyd med den, Spesielt godt likte jeg blomstene som jeg hadde klippet ut for hånd, og jeg syntes mønsterarkene var så lekre. "Båndene" laget jeg ved å stemple på kopiark, noe jeg da syntes var en kjempeidè for å få billig pynt til siden.


Jeg har valgt å bruke samme bilde som på originalen, ettersom jeg også ønsket å scrappe selve bildet om igjen. Jeg har brukt den gamle LO-en som en ganske streng skisse til den nye LO-en, og også valgt å beholde tittelen. Jeg har brukt kakeserviett fra Papirdesign, og ellers ark og washitape samt stempler som pynt.  Global Hobby og Kunst har et godt utvalg i washitape. 

Der det tidligere var blomster, er det nå pynt som kanskje passer litt bedre til større gutter, nemlig stempler og buttons. (Selv om han strengt tatt bare er to år på bildet, føltes han litt for stor til blomster ;) )


Hege:

For meg var det viktig å velge et "før-prosjekt" jeg kunne bli inspirert av.  I starten laget jeg mange doble layouts med mange bilder, som jeg dessverre bare blir demotivert av å se på.  Heldigvis laget jeg også noen enkle sider, og denne var jeg veldig fornøyd med da jeg laget den i 2005. Jeg la ned mye arbeid, både i form av utskåret tittel med skalpell og håndsøm rundt hjertet.


Jeg har brukt "før-prosjektet" som en slags skisse og laget en ny layout.  Denne er mer "leken" i stilen, men jeg har valgt å beholde flere av elementene fra originalen.  Jeg har brukt herlige, fargeglade papirer fra Studio Tekturek, button fra Papirdesign, og chipboard fra Wycinanka, som føres av Global Hobby og Kunst.


3 kommentarer:

 1. Jeg lurer på om dere velger ut hvem som vinner utfordringene hos dere, eller om dere trekker av alle som har deltat?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,

   Som du ser av våre regler, kårer vi alltid vinner ved at vi stemmer frem topp 3 og nr 1 er vinneren. Reglene våre finner du her:
   http://scrappelyst.blogspot.no/p/regler.html

   Håper du har lyst til å delta i utfordringen(e) våre.

   Slett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.