mandag 23. mars 2015

Spennende bakgrunn med die-cuts

Jeg har testet ut en bord-dies fra Sizzix, 660270 Scallops #2, og har laget en tutorial til dere for å vise hvordan jeg har brukt den til å lage en spennende bakgrunn. Litt ekstra inspirasjon til månedens Grublis  - lag egen bakgrunn.

Sizzix dies forhandles av Global Hobby og Kunst.

Diesen stanser border i to størrelser - de er like lange, men den ene er litt bredere. Jeg har stanset et sett i mønsterark og et sett i hvit kartong. Alle mønsterark på denne layouten er fra Papirdesign sin nyeste kolleksjon, Hell&Lykke.


Neste steg blir å plassere bordene. Jeg river av litt av endene og legger de lange bitene horisontalt, og de små bitene vertikalt.


Så stifter jeg alt på plass. Jeg plasserer stiftene slik at de vil bli gjemt bak bildene senere.


Så finner jeg frem gessoen og klatter godt over bordene og bakgrunnsarket med en bred spattel.


Mens gessoen tørker blander jeg en farge jeg skal bruke på neste steg. En klatt med gesso og noen dråper mist gjør susen.


Den egenblandede fargen bruker jeg sammen med en sjablong. Jeg har hele tiden bildene mine for hånd, og legger dem av og på for hvert trinn for å se at jeg er fornøyd med plassering og mengde.


Et siste lag med maling, og her henter jeg frem den røde og påfører den med en stempelrulle.


Så legger jeg på litt osteklut og to gode klatter med flytende lim for å holde den på plass. Passer også her på at limklattene plasseres der hvor bildene skal være, litt inn mot midten.


Jeg synes at fargene i layouten ble litt for 17. mai aktig, så for å gå litt bort i fra det henter jeg inn en ekstra farge. Jeg drypper store splætter av turkis mist med en pipette. Jeg liker at det kommer noen dråper på ostekluten også, og den trekker til seg litt av fargen.

Nå trenger det bare å tørke litt før bilder og pynt skal på plass.


Og slik ble den ferdige layouten min. Jeg har holdt pynten veldig enkel. Tekststripene er stickers fra Papirdesign, de sorte halvperlene kommer også derfra.


 En diskré tittel, søster&bror, er satt sammen av stempeler fra to forskjellige Papirdesign-plater (PD 14959 Til han og PD 14960 Til henne) og en chipboard. Har også pyntet med chipboardpiler i samme farge.


 Bladranken i metall er fra Freckled Fawn.


 <<Glad i deg>> er også et stempel fra Papirdesign, fra platen PD 14961 Min venn.5 kommentarer:

 1. Oi, så utrolig kul denne ble :)

  SvarSlett
 2. Oi, så utrolig kul denne ble :)

  SvarSlett
 3. Kuuuul side !! Og takk for tips....jeg har mange av de ferdig-kuttede remsene fra gammelt av....nå vet jeg hva jeg kan bruke de til :D

  SvarSlett
 4. Dette ble fint! Har og mange gamle ferdige kuttede som er supre til å lage flotte bakgrunner med. Takk for du deler.

  SvarSlett
 5. Så lekkre fargane er :) Herlege detaljar som passar perfekt til biletet :)
  Gina

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.