onsdag 3. juni 2015

Matchende bursdagskort


I dag vil jeg vise to matchende bursdagskort, laget med brun og lillatoner. Med unntak av de lilla rosene, er alle blomster laget ved hjelp av Sizzix bigz die, flowers 3D #4, som er et sett bestående av ter forskjelige blomsterformer, og en stripe til å lage støvbærere av papir.


Jeg har dessverre glemt å ta bilde av prosessen underveis mens jeg lagde blomstene, men viser her hvordan en av blomstene ser ut rett fra diesen. Bigz-dies har den fordelen at man kan stanse ut flere lag kartong på en gang. Til disse kortene stanset jeg ut seks lag samtidig uten problemer. Da slipper du å sveive mange ganger for å få laget flere blomster. Den største blomsten er laget med flere lag av en type blomst, mens de små er laget med kun en utstanset blomst. Alle diecutene er først fargelagt med glimmermist og litt blekk i kantene, før jeg bløter de med en sprut vann før jeg krøller de litt sammen og snurrer de til en blomst. På de minste blomstene har jeg kuttet vekk den innerste delen av formen før jeg snurrer de sammen. Kuttet trenger ikke være hverken jevnt eller rundt, det er kun for at bladene skal bli mindre. Kuttflaten ser du uansett ikke.

På blomstene jeg har laget, har jeg valgt å bruke kjøpte støvbærere i stedetfor de man kan lage ved hjelp av diesen. (Støvbærerdiesen kan også brukes til å lage små blomster i rufsestil) Når blomsten er ferdig snurret og formet som jeg vil ha den, limer jeg godt. Når det er helt tørt, klipper jeg av litt av "stilken" på undersiden, så jeg får en rett flate å lime på.


Det nydelige vintagemotivet kommer fra Studiolight. Dette er fra et ark med forskjellige motiver, som er ferdig stanset ut med litt bølgete kant, slik at det ser enda mer "ekte" ut. Fargetonene på bildene er virkelig flotte! Både sizzix-diesen og motivarkene forhandles gjennom Global Hobby og Kunst. Ellers er kortet pyntet med litt utstansede blader, litt blonde, hyssing og en tekstdies.


Innsiden er veldig enkelt laget, med kun en diecut til tekststempel, og en til skrivefelt.


Kort nr to er laget etter skisse. Jeg har brukt glimmermist på bakgrunnen, og deretter bygd opp med litt lilla mønsterark som kontrast, samt blomster og hyssing. Til sist har jeg pyntet med litt krystaller. Rosene, krystallene og tekstklistremerket med bursdagstema kommer fra Papirdesign.


Innsiden er også her laget helt enkel, med dies fra Marianne Design til tekstfelt og skrivefelt. Marianne design forhandles gjennom Globla Hobby og Kunst. Tekststempelet kommer fra Papirdesign, og heter "Dagen i dag er en gave".

5 kommentarer:

  1. For nokre lekre kort! Likte dei så godt at eg har lagt dei i idemappa mi :)

    SvarSlett
  2. Åh......så råkult ! :D Skikkelig flott ! :D

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.