søndag 15. januar 2017

"Full fart "- LO - steg for steg

God morgen!
I dag har jeg lyst til å vise dere "steg for steg" hvordan jeg går frem når jeg lager en LO.  Selv om oppsett, antall bilder og papirvalg kan variere fra gang til gang, bruker jeg som regel samme fremgangsmåte på hver LO. 

Jeg begynner alltid med å redigere og skrive ut bildene jeg har lyst til å bruke. Etterpå finner jeg frem ulike mønsterpapir som jeg synes passer i farge/mønster til bildene.  Noen ganger endres papirvalget underveis, andre ganger ender jeg opp med de jeg først har funnet frem.  Til disse bildene falt valget på flere nydelige mønsterpapir fra Papirdesign.  Alle arkene er fra årets julekolleksjon "Gledelig jul" med unntak av treverksarket.  Heldigvis passer de også godt til prosjekter som ikke har jul som tema.  På bildet under ser dere utgangspunktet mitt:


Jeg bestemte meg raskt for at jeg ønsket "delt" bakgrunn på LO-en min.  For å ikke sløse altfor mye med papiret, skjærer jeg begge papirene til slik at de til sammen utgjør et 12 x 12 ark.  Jeg bruker stort sett kun  E-Z Runner Grand når jeg limer papir og bilder.  Jeg synes denne dispenseren er helt super. Den er passe stor (slik at den ikke forsvinner i "rotet" på pulten), lett å håndtere og limet fester godt.
 

På bildet under ser dere bakgrunnen min etter at den er limt sammen. Som dere ser er mønsterarket jeg har brukt på venstre side et annet enn de jeg opprinnelig fant frem.  Etter å ha prøvd litt frem og tilbake, fant jeg ut at dette passet bedre til bildene enn de jeg først tenkte å bruke.  "Stripene" med washitape markerer hvor på siden jeg vil plassere bildene.


Da er jeg klar til å "jobbe" litt med bakgrunnen.  Jeg har valgt meg et bakgrunnsstempel fra Papirdesign, stensil, Akrylmousse fra Marabu i fargen Caribbean Blue, samt Art Spray i fargene Caribbean Blue og Grey.Først stempler jeg litt forskjellige steder på bakgrunnen med stempelet jeg har funnet frem.  Jeg tar bare sverte på deler av stempelet og fester det ikke til akrylblokk når jeg stempler. På den måten blir stemplingen litt tilfeldig, og jeg får et mindre tydelig trykk.  Etterpå sprayer jeg grå Art Spray på en akrylblokk og trykker den mot bakgrunnen. Da får jeg kraftige grå "flekker" på papiret.  Den blå (Caribbean Blue) Art Sprayen vil jeg ikke ha like fremtredende, så med den sprayer jeg forsiktig direkte på bakgrunnen.  Til slutt finner jeg frem stensilen jeg ønsker å bruke, og påfører Akrylmousse med en .plastspatel.  Den ferdige bakgrunnen ser slik ut:


Når jeg er fornøyd med bakgrunnen, skjærer jeg til mønsterpapir og lager en "cluster". Ved å samle papir og bilder på denne måten, får jeg rettet fokus mot bildene slik jeg ønsker. Noen ganger bruker jeg mange lag med papir og elementer, andre ganger få slik som her.  Mange venter med å lime til de har hele oppsettet klart. Jeg er altfor utålmodig og limer derfor etter hvert.  Det hender jeg må rive av ting som allerede er limt fast, men det går som regel greit.

Slik ser LO-en min ut foreløpig:


Det er tid for få på plass tittel på LO-en.  Jeg velger meg en fin norsk chipboardtekst fra Scrapiniec.  De har mange brett med titler/tekster som passer til LO.  Jeg finner også frem klistremerkebokstaver fra Papirdesign.  Disse er geniale til lengre ord og undertitler.Når tittelen er på plass, finner jeg frem ulike pynteelementer som jeg tror vil passe i farge og tema.  Jeg har funnet frem trefigurer, klistremerker og button fra Papirdesign, chipboardpiler fra Wycinanka, enamel shapes fra Marianne Design og en bit hyssing.  Jeg har også stanset ut to trær med en dies fra Papirdesign. Det ene er stanset ut i kartong fra Papicolor, det andre i mønsterpapir fra Papirdesign.  Det kan hende jeg ender opp med andre elementer enn disse, men dette er hvert fall et utgangspunkt:


På bildet under ser dere at jeg har fått på plass litt forskjellige pynteelementer:


 Detaljer:Jeg liker godt å ha med dato på LO-ene mine, så jeg finner frem datostempel og en stempelplate med små tekster fra Kort og Godt


Jeg stempler dato og ordet #vinter øverst i høyre hjørne.  Til slutt limer jeg på noen biter washitape og noen turkise dotter. Dottene fra Marianne Design, som jeg først hadde funnet frem, viste seg å være litt feil farge til prosjektet mitt.


Jeg sier meg fornøyd og det ferdige resultatet ser dere under HER: 


Akryl Mousse fra Marabu, Art Spray, EZ Runner Grand, Papicolor, Marianne Design og washitape finnes i sortimentet til Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

Ha en fin dag alle sammen!

Kreativ hilsen
2 kommentarer:

  1. Kjempefin LO med kjempefine detaljer og bakgrunn :)
    Artig med tutorial :)

    SvarSlett
  2. Takk for mange fine tips, og resultatet ble kjempeflott. Elsker å se steg for steg, hvordan ulike scrappere jobber.

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.