søndag 19. oktober 2014

Hvordan lage vannmerke på bildene dine i photoshop


Hei! I dag vil jeg vise deg hvordan jeg har laget vannmerket jeg legger oppå bildene av prosjektene mine. Jeg har gjort det enkelt ved å lage meg en brush av teksten. Fordelen med å ha vannmerket på bildene dine, definert som en brush, er at du lett kan endre farge/størrelse og synlighet (styrke) på merket ditt. Samt at den er lett tilgjengelig på brush listen din.

Jeg viser deg dette i Adobe Photoshop versjon 7.0, men prinsippet er det samme i f.eks PSE12

1. Start med å lage ett nytt bilde (file-new) jeg laget mitt i størrelse 800x400 pixler2. Lag teksten du vil ha. Her har jeg laget tre tekstbokser, slik at jeg får teksten liggende der jeg vil. Samt lagt til ett hjerte. Viktig at du har hvit bakgrunn, så ikke denne blir med når du skal lage en brush.3.Da er det bare å klikke Edit - Define brush.4. Da dukker det en boks hvor du kan navnsette brushen din.4. For å finne igjen brushen du har laget, så velg brush. Og se i listen over brushes. Her ligger den som regel nederst i lista5. Fordelen med å ha vannmerket på bildene dine, definert som en brush, er at du lett kan endre farge/størrelse og synlighet (styrke) på merket ditt.

3 kommentarer:

  1. Så flott! Jeg har aldri lagret mine vannmerker og må gjøre ny hver gang. (fordi jeg ikke visste hvordan... ) Men nå...

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.