tirsdag 28. april 2015

Inspirasjon til navnefest og dåp

Vi har akkurat hatt navnefest for sønnen vår og jeg har lyst til å dele litt inspirasjon og tips til enkel pynting. Vi valgte å gjøre alt av pynting selv, og ting kan gjøres enkelt og til en rimelig penge dersom man har lyst til det. Og det er jo en av de store fordelene med papirhobbyen vår, den kan benyttes til andre ting enn bare kort og LOer.
 
Invitasjonen vi sendte ut var veldig enkel laget. Jeg valgte å ha bilde som hovedmotiv. Invitasjons-teksten er et egentlaget stempel laget med Imagepac Stampmarker som forhandles av Global Hobby og Kunst.
 

Bordkortene er laget etter inspirasjon fra Elin. Hjertene er støpt i gips og deretter malt med Gesso, pyntet med silkepapir fra Tim Holtz og embosset med Frantage embossing.


Serviettene er brettet sammen som en skjorte. Malen for hvordan denne brettes finner man her.

Alt dette var gjort klart god tid i forveien. Selve dagen ble bordet dekker i full fart. Under viser jeg frem bilder og gir forklaring på pynten.

Bordet var dekket med hvit duk og blå organza-løpet på midten.Slik så den enkelte kuvert ut. Servietten var plassert midt på tallerkenen og bordkortet midt foran.

Vasene er rett og slett helt nøyrale Ikea-glass. Jeg har dekket disse med silkepapir fra Tim Holtz og knytt det sammen med blått sløyfebånd. Vasene gjorde uttykket på bordet litt mer røft. Bukettene er satt sammen selv. Den lille boksen med tannpirkere er ferdig boks som er kjøpt på Obs. Den er dekorert på samme måte som vasen.


Lyset er et helt vanlig kubbelys fra Europris. Jeg har pyntet det med bånd nederst for å gjøre det litt mer elegant. Lysestaken er fra Ikea.


På bordet hadde vi i tillegg små sølv-lysestaker til telys. Disse hadde vi fra før, så det ble litt gjenbruk. I tillegg pyntet vi bordet med smokker med navnet Erik på.
 
Og til slutt et lite pynte-tips som ikke har så mye med papirhobby å gjøre. Ved den ene veggen lagde vi nemlig til en liten klessnor med noen av klærne gutten vår hadde vokst ut av. Dette er et godt tips også ved f.eks konfirmasjon, dersom man har tatt vare på noe av babytøyet.
 
Jeg håper det var noen tips og litt inspirasjon å hente her. Man kommer langt med enkel pynt og mye kan man altså gjøre selv.
 

4 kommentarer:

 1. Så utrolig gjennomført og nydelig Kristin ! :D Skikkelig fint ! Håper dere hadde en fin dag :D

  SvarSlett
 2. Nydelig gjennomført pyntet bord :) Supersøte innbydelser og nyyydelige bordkort :)

  SvarSlett
 3. Nydelig gjennomført pyntet bord :) Supersøte innbydelser og nyyydelige bordkort :)

  SvarSlett
 4. Så flott og gjennomført tema og pynt. Lekkert.

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.