tirsdag 4. april 2017

Farging av bånd med Marabu Art Spray

Vi har alle våre favoritter på scrapperommet, produkter som vi bruker på nesten hvert eneste prosjekt. En av mine store favoritter er sprayer, og da spesielt Art Spray fra Marabu. Denne bruker jeg mye både på bakgrunner, farging av chipboard, blomster, bånd og osteklut. I dag skal jeg vise min helt enkle måte å farge bånd og osteklut med disse flotte sprayene.

Først må du finne frem det du vil farge, og spray til å farge det med. Du må også ha vann tilgjengelig. Jeg har en liten sprayflaske med vann, men om du ikke har det kan du fint bare helle fra et glass eller dl-mål for eksempel. Vær da mer obs på mengde!
Jeg liker best å farge "hug snug" og osteklut, men du kan gjerne farge andre typer bånd og blonder også. Bare husk på at ikke alle typer reagerer likt på fargene, syntetiske bånd vil ikke nødvendigvis bli helt like i fargen som bomullsbånd feks.


Jeg bruker brødposer når jeg farger for da blir det ikke noe unødvendig søl. Jeg bretter posene ned om det er store poser, og legger ønsket mengde med bånd og osteklut oppi. Så sprayer jeg godt med vann.

Så sprayer jeg ca. 3-4 dusj med ønsket farge ned i posen. Jeg bruker hendene utenpå posen for å snu på bånd/osteklut og jobbe fargen godt inni. Jeg ettersprayer med enten farge eller vann og jobber inn på nytt til jeg er fornøyd med fargen. NB! Fargene blir litt lysere når de tørker, det er lurt å ha i bakhodet. Fargene jeg har brukt her er Plum, Petrol og Lemon.

Så klemmer jeg all luft ut av posen og setter knute på. Jeg lar de ofte ligge over natten, men det er strengt tatt ikke nødvendig.


Jeg blåser bånd og osteklut helt tørt med varmepistol. Blir det ikke lekkert resultat?

Man kan også blande to farger. Her har jeg blandet Grey og Black. Disse fargene gled ganske mye i hverandre i posen siden de er såpass like, så rett før jeg skulle tørke med varmepistol splattet jeg litt ekstra med sort her og der for litt mer synlig fargeforskjell.


Her er eksempler på andre farger jeg har brukt.
Fra venstre: Sunshine Yellow, Caribbean, Bordeux, Lavender og Rasberry.


Marabu Art Spray distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

Ønsker dere en fargerik dag!

2 kommentarer:

  1. Veldig greit å farge selv altså :)

    SvarSlett
  2. Great idea with the bread bag. I usually get more messy! Such cool colours. Thanks for all the wonderful tips. Hugz

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.