lørdag 31. mars 2018

Velkommen til mitt nye scrapperom


Tidligere har jeg hatt et bittelite kott til scrapperom (som du kan se her). Men etter at vi pusset opp kjelleretasjen og ordnet flere soverom der, kunne jeg overta minstemanns soverom. Jeg har da gått fra et scrapperom på ca 1,8 kvadrat, til 9-10 kvadrat. Jeg vil i dag gi dere en liten omvisning på det nye rommet mitt.


Jeg har pult i L-form, for å få mest mulig benkeplass. Jeg har nesten 3,5 m med benkeplass, noe som er en stor oppgradering fra benken i det gamle rommet. Pulten der dataen står, er i tillegg 75 cm dyp, slik at jeg får litt ekstra dybde. Dette kommer veldig godt med siden jeg har datamaskin og lampa stående på pulten.


For å få mest mulig oversiktlig arbeidsplass, har jeg valgt å ha smale bildehyller fra IKEA på det meste av veggplassen foran pulten. Da er det enkelt å se hva man har, og kjapt å få tak i det. Tingene som er sortert i større bokser, står på øverste hylla.


På høyre side av pulten har jeg satt opp en bokhylle. Denne bokhylla er 60 cm bred, og passet dermed perfekt inn på tvers av det innbygde garderobeskapet, som er 60 cm dypt.


For å få best mulig utnyttelse av benkeplass og unngå dødplass mellom bokhylle og skuffeseksjon, valgte jeg å kutte ut i godset på bokhylla, slik at skuffeseksjonen kunne flyttes innover i skapet. Dette er en løsning jeg ble veldig godt fornøyd med, og gjør at jeg selv med en 60 cm bredt skuffeseksjon, kun "mister" 40 cm med benplass under benkeplata.

Siden skuffene nå er 60 cm brede, og ikke 40 som jeg har hatt tidligere, måtte jeg plassere på en annen måte enn jeg tidligere har hatt. Skuffene er inndelt litt etter hva som brukes samtidig. I øverste skuff har jeg derfor acrylklosser, stempelputer og embossingpulver, samt litt diverse lim og tape.


Skuff nr to inneholder mye av det som spesifikt brukes til kort; motiver, tags, ferdigutstansede stempelmotiver samt forskjellige sugerør, brads og paljetter. Jeg har også lagt de rollerstampsene jeg bruker mest i denne skuffa for å ha lett tilgang på de.


Skuff nr tre inneholder puncher og ferdigutstansede ord, samt bilder og litt småpynt som jeg bruker til  Layouter.


Skuff nr fire inneholder bakgrunnsstempler, litt maling og fusetool. De grå boksene jeg bruker i skuffene, er fra et sett fra IKEA, veldig praktisk sett med en stor boks med fire små som passer inni. På den måten kan du velge om du vil ha den store boksen rominndelt med mindre bokser, eller bruke de hver for seg slik jeg har gjort.


Siste skuffa som er dypere enn de andre, inneholder de tingene som krever mer høyde. Papirposer til kort, blonder, bånd og sisal, samt kakeserviettene. Her står stort sett alle tingene plassert i mindre bokser i skuffen, noe som gjør det enkelt å løfte opp hele boksen dersom du vil ha bedre oversikt.


Skrivemaskinen har fått plass i hjørnet over papirtralla mi. Da er den enkel å komme til, noe som gjør at den blir brukt mye oftere. (Før sto den pakket sammen i et annet rom, og måtte hentes ut og plasseres på gulvet i ganga når jeg skulle bruke den) Papirtralla synes jeg er utrolig praktisk. Da er det enkelt å holde oversikt over papirene. Og skal jeg på treff, kan jeg enkelt ta ut papirmappene og legge de over i en plasteske fra staples, som har skinner inni til å henge mappene på.


Jeg fikk lagt inn 6 stikkontakter over benkeplata, for å ha nok stikkontakter til alt jeg måtte trenge. Av de fire til venstre går tre bort til "faste" ting, data, lys og varmepistol. På høyre side av pulten har jeg to som til daglig står ledig.

Jeg viser fortløpende bilder av hvordan jeg har delt inn hyllene. Ettersom jeg har mye forskjellig typer oppbevaring, så gir det et litt rotete inntrykk på bildene, men det er veldig god orden i hyllene egentlig. ;)
For å slippe å måtte ta ledninger til kamera og mobil inn og ut for hver gang, pleier jeg bare ha de stående tilkoblet i dataen. For å unngå ledningsrot utover pulten, har jeg kveilet hver av dem opp og tapet dem sammen, slik at ledningen er passe lang til å kobles til kamera og mobil mens de ligger på pulten. På den måten er det alltid orden i ledningene, og de blir liggende fint på plass. Jeg har gjort det samme med ledningene til dataen og lampa, og har de i en kveil bak dataskjermen, slik at det blir ryddig og fint.2 kommentarer:

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.