torsdag 26. mai 2016

Egen bakgrunn til kort - steg for steg

Noen ganger når tiden strekker til og jeg har lyst til å dille litt ekstra, så er det gøy å eksperimentere litt med diverse medium, mikse dem, og lage en Mixed Media om du vil.

På kortet jeg har planlagt her, trenger jeg en hvit bakgrunn. Planen er å ha et kort fritt for mønsterark. Jeg har startet med en hvit kartong. Denne grunner jeg denne gangen med Akryl paste fra Marabu. Du kan bruke gesso også, mens jeg ønsket litt struktur i bakgrunnen fra første stund. Jeg grunnet litt på begge sider av kartongen, slik unngår jeg at den krøller seg unødig. Lar dette tørke.Fant frem igjen litt selvklebende papirpynt (Dottie Ann Magic Mesh) som har ligget og støvet ned her. Disse går fint an å bruke feks som sjablong / stensil:Jeg bruker akrylpasta i et rasut lag over pynten:Når jeg fjerner papirpynten igjen, sitter jeg igjen med opphevet dotte-bakgrunn;Bakgrunnen må nå tørke, slik at det opphevede mønsteret holder formen.

Så har jeg funnet frem heklede små doilies, og plast stjernebånd. Limer disse fast til bakgrunnen. Fargen på disse spiller ingen rolle, da disse skal males. Stjernebåndet er fra Papirdesign.Etter et strøk med hvit gesso ser bakgrunnen min slik ut:Veldig kjekt for en utålmodig scrapper å ha en varmluftspistol for hånden når jeg holder på med dette. Korter ned tørketiden betraktelig;Jeg vil ha litt farge på den hvite bakgrunnen og til det bruker jeg først en rosa Art Spray fra marabu:Så har jeg brukt en stensil og litt rosa akryl mousse fra Marabu, ikke så lett å se på bildet, men det er der. Moussen er i en lysere nyanse enn sprayen;Fant også igjen litt rosa Magic Mesh. Finner frem motivet jeg ønsker å bruke for å se an hvor meshen skal ligge. Motivet er fra Studiolight.Litt osteklut under motivet, en tekst stanset ut i hvit mosegummi med dies fra Papirdesign og litt highlights med snøeffekt;Nå limer jeg kartongen min fast til en papirpose, slik at det blir et posekort, før jeg dekorerer med blomster fra I am Roses. Blonden på tagen inni kortet er fra Papirdesign;


Fiks ferdig og et par timer med morsom rekreasjon ved pulten rikere:-)Produkter fra Studiolight,  Marabu og mosegummi distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

HER kan du finne din nærmeste forhandler.


2 kommentarer:

  1. Kjempefint.
    Gøy med steg for steg :-)

    SvarSlett
  2. Åhh, så flott det var...også så moro å se bildetutorial :D

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.