onsdag 4. mai 2016

Oppfølging etter 2-års-feiringen vår og kåring av vinner

Takk til alle som deltok på 2-års-feiringen vår, ved å legge inn sine tilbakemeldinger til oss. Vi setter stor pris på hver og en tilbakemelding vi har fått, like mye ris som ros. At så mange er fornøyd med bloggen vår akkurat slik den er, synes vi selvsagt er utrolig hyggelig. Vi vil uansett spesielt takke alle som har lagt igjen ideer og tips til hva som kan gjøre oss bedre. Alle endringsønsker er gjennomgått og diskutert felles i teamet vårt. Vi har derfor lyst til å gi dere noen tilbakemeldinger om hva vi har diskutert og besluttet.

Stilarter
Enkelte nevnte i sine kommentarer at de ønsket et bredere spekter av stilarter, f.eks Mixed Media, Art Journaling eller Grunge. Vi opplever selv at vi har ganske god variasjon i stiler, men at vi naturligvis ikke nødvendigvis behersker alle stilarter like godt og kanskje ikke alltid er like gode på å utfordre oss selv. Vi kan nok dessverre ikke love dere at vi f.eks vil komme med mange bidrag innen Art Journaling eller Grunge, men et og annet innimellom vil dere nok kanskje få se. Selv om vi gjerne vil bli flinkere til å utfordre oss selv, ønsker vi samtidig å være kreative innen de stilartene vi føler vi mestrer og dermed kan inspirere dere med. Når det gjelder Mixed Media er spekteret veldig bredt innenfor denne stilarten, og vi mener selv at mange av bidragene våre er en herlig mix av ulike medium. Når det er sagt, så hadde vi nylig Scrappelyst-treff og der hadde mange ekstra fokus på Mixed Media. Dere som ønsker å se denne stilarten fremover, må bare følge med, for det ble mange papirprosjekter med akkurat dette.

Tutorials
Vi har i dag nesten 90 ulike tutorials liggende tilgjengelig på bloggen vår, og flere av disse omhandler teknikker, produkter og utstyr. Vi ser allikevel at det er et ønske om flere tutorials. Vi har derfor besluttet at vi vil begynne med dette fast en gang i måneden. Det kan være rene tutorials, eller innlegg som viser hvordan vi jobber og bygger opp prosjektene våre. Det er ikke helt avklart når vi starter opp med dette, men følg med :-)


Begrensning i antall utfordringer man kan delta på
Enkelte kommentarer har omhandlet forslag om å fjerne begrensning i antall utfordringer man kan være med på og å tillate at man kan delta i begge utfordringene våre (utfordring og grublis) med samme bidrag. Vi ønsker å opprettholde begge deler slik vi har det i dag. Årsaken til at vi ønsker en begrensning på 10 utfordringer per bidrag, er at vi ønsker bidrag som er tilpasset utfordringene våre og ikke at bidragene blir for "generelle" slik at de dekker f.eks 20 ulike oppgaver. Årsaken til at man ikke kan delta på begge våre utfordringer med samme bidrag, er fordi vi ønsker å kåre ulike vinnere i ulike utfordringer. Dersom vi åpner opp for å kunne delta på begge utfordringene med samme bidrag, ville det være stor risiko for at det kunne bli like vinnere i begge utfordringene.

Utfordringer
Det kom et ønske om mer konkrete oppgaver rettet mot f.eks et bestemt type prosjekt.Vi er opptatt av at utfordringene våre skal være åpne for alle typer papirprosjekter og ikke at det skal begrenses. Enkelte oppgaver kan nok innimellom rette seg mot et spesielt type prosjekt (f.eks kort eller bokser), men generelt sett ønsker vi ikke i noen stor grad å ha spesifikke oppgaver. Med dette håper vi også å favne alle som driver med papirhobby og har et ønske om å delta i utfordringer.

Kåring av vinnere
Hvordan vi skal kåre våre vinnere er noe vi har diskutert mye. Det har vært, og er, viktig for oss at vinnere skal kåres ut i fra hvilke bidrag vi liker og som vi mener har løst oppgaven best, og ikke random-trekninger.
Kåringen av topp 3 foregår ved at hver av medlemmene hos Scrappelyst rangerer sine bidrag til topp 3 med 1, 2 og 3 poeng. Det bidraget som totalt sett får flest poeng vinner utfordringen. Vi ser at vi i teamet stemmer veldig ulikt og på en utfordring med rundt 20 bidrag, er det ofte 10 ulike bidrag som stemmene fordeles mellom. Noen ganger er avstemningen så jevn at det kun skiller 4 eller 5 poeng fra nr 1 og til nr 4. Andre ganger er det mer soleklar vinner. Vi stemmer naturligvis etter hvilket bidrag vi liker, og ikke hvem som har laget det. Det er kåret 44 vinnere per 01.04.16, og det er av disse 28 ulike vinnere. At enkelte personer går igjen som vinnere henger naturligvis også sammen med at vi heldigvis har flere faste lesere av bloggen, og deltagere som velger å delta ofte og gjerne med flere bidrag per utfordring.
Vi undersøkt litt om det er enkelte typer bidrag som oftere går igjen som vinnere enn andre, siden det var nevnt i en kommentar at det kunne virke som at vi liker LOer best. Per 01.04.16 er det kåret totalt 44 vinnerbidrag. Av disse er det 17 bidrag som er bokser/altered bidrag o.l, 16 LOer og 11 kort. Når vi ser på topp 3-fordelingen, består den av 65 kort, 37 LOer og 24 andre typer bidrag. Vi vurderer det dithen at fordelingen av bidrag er variert og vi kan ikke se at LOer favoriseres ut i fra hvordan vinnere er kåret.
Vi håper at ved å dele hvordan vi jobber med dette og hvordan vi har undersøkt fordelingen av vinnere, at vi får forståelse for at vi fortsetter å jobbe på den måten vi gjør.


Til slutt vil vi påpeke at alle tilbakemeldinger fra dere er viktig for oss. Dere må gjerne skrive  kommentarer i bloggen eller kontakte oss på scrappelyst@bbnet.no dersom du har tilbakemeldinger, forbedringforslag eller annet på hjertet.


-----

Vi har trukket en vinner blant alle de som la igjen en kommentar hos oss. Premien vi deler ut er denne:



Den heldige vinneren er trukket med random og er Mellem med denne kommentaren:
Vi ber deg om å sende oss postadressen din på mail til; scrappelyst@bbnett.no.

Gir ikke vinneren lyd fra seg innen det har gått 4 uker fra annonsering, går premien videre til en senere anledning.


2 kommentarer:

  1. Gratulerer så mye ! :)
    Jeg er enig i alt dere skriver over her jeg (det var diplomatisk du....hahaha) men jeg er faktisk det. Og jeg synes bloggen er kjempefin som den er, med varierte oppgaver hvor man faktisk har mulighet til å delta om du "bare" er kortlager, LO-lager eller annet.....og man kan jo delta med hva man ønsker, så da er det jo bare å utfordre seg selv :)
    Fortsett det gode arbeidet dere gjør !!!! :)

    SvarSlett
  2. It is nice that you summarized and explained. Love your blog, DT and challenges. It's always fun here. Congrats to Mellem. Hugz

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.