torsdag 12. oktober 2017

Akvarellkort - mixed media


God morgen.

I siste utgave av Ett Trykk, var det en artikkel om å bruke akvarellmaling på kort. Jeg har latt meg inspirere av en av teknikkene som ble presentert i denne artikkelen, og laget to kort med utgangspunkt i den.

Teknikken går ut på å først stemple med vannmerkepute og embosse, for så å male over med akvarellmaling etterpå.  Jeg har brukt stempel fra Marianne Design og hvitt embossingpulver fra Creative Expressions. Før jeg tok fatt på malingen, fuktet jeg hele arket med vann.

På det første kortet har jeg brukt ulike blåtoner og malt med ganske bred pensel.  Jeg har påført maling der jeg ønsket farge og gått over flere ganger for å få fine overganger.  Der jeg har embosset vil ikke malingen feste seg, men embossingen gi en fin, opphøyet effekt.

Når malingen hadde tørket brukte jeg en stensil sammen med grå Acryl Mousse fra Marabu for å skape enda mer struktur til bakgrunnen. Jeg sprutet også noen dråper Art Spray rundt omkring. Samme effekt kan man også oppnå med maling og pensel.
Neste steg er å pynte. Jeg har brukt kakeserviett, osteklut, chipboard fra Scrapiniec, blomster fra blant annet I am Roses, halvperler fra Papirdesign og vokset bomullstråd fra Kort og Godt.  "Du er super" er chipboard fra Wycinanka, som jeg har malt med Art Spray fra Marabu i fargen sølv. Chipboardpynten har også fått et "dryss" med Frantage.  Tekstklistremerkene er fra Tim Holtz. Panelet er montert til bakgrunnen med 3D puter. Kortbasen er laget av hvit kartong fra Papicolor.
På det andre kortet har jeg brukt akvarellmaling i gul, oransje og rødtoner og malt på samme måte som beskrevet over.  Etter at malingen var tørket gikk jeg her over med stensil og Acryl Paste fra Marabu i fargen gull for å skape mer struktur.  Også på dette sprutet jeg noen dråper med Art Spray fra Marabu rundt omkring.


Så var det tid for å pynte... Jeg har brukt en bit bølgepapp, en liten kakeserviett, blomster fra I am Roses, hamp, utstansede blader og paljetter til å lage en cluster.  Bølgepappen har fått et strøk med hvit Gesso fra Marabu. Tekststempelet jeg har brukt er fra Kort og Godt og er embosset med hvitt embossingpulver fra Creative Expressions.

Til slutt fikk panelet en tynn ramme av svart kartong og ble montert på kortbasen med 3D puter.


Disse kortene ble akkurat slik jeg hadde tenkt, og da er det ekstra gøy å scrappe.

Akvarellmaling- og papir fra Van Gogh, Papicolor, Marianne Design, Creative Expressions, Marabu, paljetter og 3D puter forhandles av Global Hobby og Kunst.  Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

Kreativ Hilsen

3 kommentarer:

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.