torsdag 26. april 2018

Akvarellkort-tutorial


I dag vil jeg vise en tutorial på hvordan jeg har laget disse to kortene. For å kunne variere litt mens jeg holdt på, valgte jeg å lage et stående og et liggende kort i samme størrelse. Jeg begynte med å finne frem det jeg vil trenge.


På kortene bruker jeg akvarellpapir fra van Gogh. Dette er det god tykkelse på, og fin struktur, slik at det er enkelt å arbeide med. Denne blokka er i ca A5-str, jeg har derfor valgt å dele et ark i to, slik at jeg får to kort ut av et ark. Akvarellmalingen kommer også fra van Gogh, og har en utrolig god fargesterke. Malingen er veldig drøy, og blander seg veldig fint ut med vann. I tillegg har jeg funnet frem noen sjablonger, litt paste samt acryl mousse fra Marabu.


Jeg påfører en mix av begge mediumene på arket med sjablong. For å få litt ulik tykkelse, samt litt "røffere" uttrykk, bruker jeg litt papir og gnir utover noe av pasten og moussen. Jeg passer også på å "rufse opp" posten med papiret, slik at jeg får noen partier med litt "piggete" struktur.


Akvarellmalingen fra van Gogh kommer med et utrolig praktisk blandebrett inni skrinet. Man kan selvsagt bruke det mens det ligger inni skrinet også, men jeg liker best å ta det ut. Jeg bruker en engangspipette for å ta litt vann i hvert blanderom.


Da er jeg klar for å begynne å male. Jeg blander ut fargene jeg vil bruke i vannet, slik at de blir gode og blaute. Som dere ser på bildet, er det veldig god dekkevne i fargene, selv om de har blitt blandet veldig godt ut. Jeg begynner med å male en sommerfugl på høyre side av kortet, og spruter med penselen over malingen, for å lage litt ekstra sprutemerker og liv i selve malingen.


Etter at sommerfuglen er tørket, bruker jeg litt texture paste over, og har deretter litt maling oppå det igjen, for å få litt ekstra struktur og liv i fargene. Det er deretter klart til å feste blomstene.


Når blomstene har blitt festet, dytter jeg litt små biter med osteklut inn mellom blomstene. Deretter bruker jeg et stempel fra Kort og Godt, og stempler en liten tekst nede i høyre hjørne. Kortet er da klart til å monteres på kartong. På det andre kortet har jeg valgt å male med vannfargene i en stråleform ut fra en rund form midt på kortet. Jeg limer på noen små glassperler, og har deretter litt ekstra maling rundt disse, slik at malingen tørker mørkere rundt glassperlene. Jeg streker rundt med en tynn grå penn, og fester deretter en kakeserviett i midten av det hvite feltet, og begynner å lime på en blomsterklynge.Hovedteksten på dette kortet kommer fra Papirdesign. For å få den litt dusere, har jeg stemplet den med grått blekk på vellumpapir med sølvskimmer. På den måten kommer fargene på bakgrunnen gjennom, slik at man ser vannfargene her også. Den lille tekststripen kommer fra Kort og Godt, og er festet med 3D-puter for å komme litt opp fra kortet.På et par av blomstene, har jeg hatt litt lys lys akvarellfarger i senter av blomstene, for å hente opp hovedfargen fra kortet. Jeg har deretter montert begge kortene på en kartong som passer i fargen, før jeg har montert de på den hvite kortbasen.

Detaljer:
2 kommentarer:

  1. Åhh, så herlige bakgrunner og kort! Kjempeflotte! :)

    SvarSlett
  2. Disse kortene er fantastiske <3 Kjempe fine :)

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.