torsdag 21. juni 2018

Kort med bildehjul


Etter en ide fra Ann Kristin måtte jeg teste ut å lage et kort med mange bilder vist ved å snurre de frem. På dette kortet kan du ved å vri på "bildehjulet" få frem flere bildet som skjuler seg bak panelet.

Kortet mitt ble stort, da jeg ønsket litt størrelse på hvert enkelt bilde. Bildene i "hjulet" er ca 5 cm på det bredeste. Kortet er laget i ca A4 størrelse av hvit Papicolor kartong.

Bildene er limt fast mellom to sirkler stanset ut i kartong av typen du finner som bakside på tegneblokk. Dette for å få litt ekstra hold. Midt i sirkelen stikker jeg en splittbinders. Praktisk at denne har ganske lange pinner, slik at de får godt feste da det blir mange lag den skal igjennom.

Bak kartongsirklene trer jeg innpå en liten metallrondell før jeg stikker fast en kartongbit av vanlig Papicolor type. Nå fester jeg splittbindersen i denne kartongbiten. Biten må være stor nok til at jeg føler bildehjulet limes godt fast til selve kortet.

Dekorte kortet med panelene jeg ønsket under bildehjulet, før jeg limte bildehjulet fast kun i den bakerste kartongbiten.

Testet at hjulet dreier fint rundt uten å butte noe sted.

Så kunne jeg begynne å pynte over bildehjulet. Her måtte jeg holde tungen rett i munnen for å ikke dekorere så det ble i konflikt med snurre-effekten. Det øverste panelet må dermed kun limes fast i nedre kant, og jeg har også festet det med en gluedott på hodet av splittbindersen.


Det bakerste mønsterarket er fra Studio Light. Dette har jeg også brukt til å stanse ut vimpler av med die fra Papirdesign. De andre mønsterarkene på kortet er fra Marianne Design. Doily diesen jeg har stanset ut med for å dekke pappsirkelen er die fra Marianne Design,CR1248 Circle and Flower Stitch, og det samme med sirkeldies til bildehjul og over doilien igjen, CR1360 Stitched Passepartouts circles.

Alle de flotte tekstdiesene er fra Papirdesign.

Produkter fra Marianne Design, Papicolor og Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler. 

1 kommentar:

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.