onsdag 9. november 2016

Julekort med patchwork-teknikk

Da jeg var på scrappetreff i høst lærte jeg meg en ny teknikk. I mangel av noe bedre navn, har jeg valgt å kalle den patchwork-teknikk. Det er en utrolig enkel måte å få brukt restepapir på og ikke minst er det morsomt å lage. Jeg vil her vise deg hvordan man gjør dette.

Her er et av kortene jeg har laget med denne teknikken. På alle kortene mine har jeg brukt mønsterark fra Papirdesign. Teksten på de store kortene er stempel fra Papirdesign. På de små kortene er teksten stickers fra Papirdesign. Blomstene er også fra Papirdesign. Sirkelen i midten er stanset ut med en die fra Marianne Design.


Så til teknikken. Først har jeg skjært opp en haug med papirremser. Du velger selv bredde, men alle må være like brede. Her kan du bruke store og små rester du har liggende.Jeg har valgt å lime bitene på dobbeltsidig limark fra Creative Expressions. Om du ikke har limark, kan du bruke vanlig ark og flytende lim. Basen/limarket jeg har brukt er i ca 15*15 cm.

Jeg limer remsene fast til limarket. Legg de kant i kant øverst og tett inntil hverandre.

Når jeg har lagt en del remser i en retning, stopper jeg og legger inntil i en annen retning. Bildet nedenfor viser hvordan jeg har gjort dette. Ikke bry deg om at de stikker på utsiden av basen/limarket, det ordner vi når vi er ferdig.

Slik ser det ut når jeg er ferdig med å lime på remsene. Jeg snur deretter arket og klipper det "rent" langs kantene der bitene stikker på utsiden.

Siden jeg har brukt limark, kan jeg nå bare dra av baksiden og lime det fast til selve kortet.

Og slik blir altså resultatet. Jeg synes bakgrunnen er skikkelig dekorativ i seg selv og man kan variere stort i farger og bredder på papirbitene.

Jeg hadde noen små rester igjen etter å ha laget to store kort, så da laget jeg 3 små-kort i samme slengen.

Jeg håper du ble inspirert og kanskje du har lyst til å prøve ut dette selv?

Produkter fra Marianne Design forhandles i Norge gjennom Global Hobby og Kunst.


2 kommentarer:

  1. Disse var utrolig fine Kristin! :)
    Og jeg er alltid glad i tips om hvordan man kan bruke rester også :)
    Kjempeflotte! :)

    SvarSlett
  2. Så stilig. Takk for inspirasjon.

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.