onsdag 18. juli 2018

LO-bakgrunn med Sakura Pigma Micron og Marabu art spray, trinn for trinn

Hei!
I dag vil jeg vise en morsom og enkel teknikk med stensil, vannfast penn, transparent gesso og sprayer. Her har jeg laget bakgrunn på en layout, men teknikken kan fint brukes til andre prosjekter også. Bare fantasien setter grenser!

Jeg digger de nye Sakura Pigma Micron pennene. De er vannfaste, har plasttupp og skriver kjempegodt. Du kan få dem i nærmest alle regnbuens farger, men i dag er det sort penn jeg skal jobbe med. Første steg er å velge seg en stensil, min er fra Studiolight, og tape den fast til bakgrunnen med litt washitape slik at den ligger stødig og ikke flytter på deg underveis.

Så er det bare til å streke opp der man ønsker i stensilen.

 Jeg legger bildene mine på flere ganger underveis for å sjekke at jeg streker opp nok av bladene i stensilen.

Neste steg er å grunne med transparent gesso. Min favoritt er denne fra Amsterdam.

Så velger jeg ut hvilke farger jeg vil bruke. Her har jeg tatt utgangspunkt i bildet og har valgt meg ut Marabu Mixed Media art spray i fargene Khaki, Reseda, Tangerine og Sunshine Yellow.

Jeg påfører en farge av gangen og begynner med den jeg ønsker mest av, og jobber meg gjennom fargene på den måten. Jeg sprayer litt farge på en bit plastemballasje e.l. og trykker den ned mot bakgrunnen, og tilfører vann om nødvendig for å få det til å flyte litt mer utover. På denne måten tilfører man fargen på en litt mer kontrollert måte enn hvis man sprayer direkte på arket. Til slutt splætter jeg over alt med Marabu Mixed Media art spray i gull. Så gjenstår det bare å pynte etter liv og lyst.

Slik ble min ferdige layout. Nederst har jeg revet bort en bit av mønsterarket, svertet kanten og limt et annet ark under. Alle ark er fra Studiolight sin Romantic Botanic kolleksjon.

Pyntet enkelt med tekststripe og grønne dotter fra Papirdesign, samt glitterhjerter.

Håper du ble inspirert til å tenke litt nytt med penner og stensiler.

Produkter fra Sakura, Amsterdam, Marabu og Studiolight distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Ha en kreativ dag!


1 kommentar:

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.