mandag 27. november 2017

Adventskalender - lysglass

Det er masse inspirasjon å finne på Instagram, og på en av mine runder med søk på #gjenbruk, så jeg en lignende adventskalender som den jeg skal vise her- syntes den var så genial. Prinsippet er at tallene /datoene er skrevet med vannfast glassmaling, mens man kan markere dagene som går med en whiteboard. denne kan senere tørkes vekk, og adventsglasset kan brukes på nytt neste år.
Jeg har rengjort et tomt syltetøyglass, og printet tallene 1-24 på et ark.


Printen taper jeg på innsiden av syltetøyglasset.


Jeg bruker printen min mest for plasseringen av tallene, og ikke for selve fonten sin del. Det blir enda mer personlig om man bruker sin egen håndskrift.
Skriver tallene med Porcelain-tusj utenpå glasset.


Så kan printen fjernes, og glasset tørkes etter anvisningen på glassmalingen man velger å bruke. denne jeg har brukt her skal først lufttørkes, for så herdes i komfyren.


Etter herding er glasset klart til bruk, jeg har pyntet mitt med en blonde og charm, og fylt litt dekorsand i for at lyset skal stå stødig og trygt.


Her har jeg merket av de 4 første dagene i advent-tusj med en whiteboard. Når advent / jul er over, kan denne merkingen tørkes vekk, mens datoene som er vannfaste blir stående igjen og kan bruke på nytt.

4 kommentarer:

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.