onsdag 15. mars 2017

Tips og råd ved Lommescrapping

I dag vil jeg vise noen små tips og råd når det kommer til lommescrapping. Jeg må på forhånd beklage et veldig bildetungt innlegg ;) Jeg har laget fem sider, så jeg viser fortløpende med tips og ferdige sider nedover. De første sidene er fra en ferietur min søster og jeg hadde med de to eldste guttene mine. 


Først vil jeg vise et lite småtips jeg bruker både når jeg lager layouter og lommescrapping når jeg skal plassere titler. Jeg pleier da plassere bokstavene på en linjal først. Da kan jeg enkelt flytte tittelen frem og tilbake til jeg finner den plasseringen jeg liker best. Når jeg har funnet plasseringen jeg vil ha, legger jeg linjalen ned, og fester bokstavene i toppen. Da kan jeg etterpå forsiktig fjerne linjalen og bokstavene står rett på linje der jeg vil ha de.


Første side er en halvside, der jeg har brukt H-design fra Becky Higgins.  Halvsider er en fin måte å få bildene til å "passe opp" dersom man  har litt for mange til å få alle inn på en side. Jeg liker at sidene ikke er for full med bilder, slik at det blir plass til både tekst og litt pyntekort innimellom.


Ettersom første halvside går i gulfarge, passer jeg på å hente inn gulfargen på den tilhørende høyresiden. Når jeg lager lommescrapping, pleier jeg passe på at noen av kortene henter opp fargene fra bildene, i kombinasjon med andre farger som kontrast.

Når man kjøper kit, er det som regel mange kort av hver type. Jeg pleier derfor ofte å kutte ut tekst og biter av kortene fra samme eller andre kit for å bruke som pynt.


"Cherish" er klippet ut av et kort, det samme er også de små vimplene øverst til høyre. Jeg er veldig glad i å legge pynt lagvis i et eller to av hjørnene på bildene. På den måten får man rammet inn bildet.En ting jeg ikke kan klare meg uten når jeg lager lommescrapping, er stiftemaskinen min med små stifter. Den bruker jeg veldig mye til å feste pynt med. Jeg pleier kombinere sidene mine med noen bilder som fyller hele lommene, og noen som er mindre i størrelse. På den måten får jeg en litt mer spennende side med litt mer liv. På denne siden ønsket jeg bokstaver i samme washitape som jeg har planlagt å bruke som pynt på siden. Jeg taper da washitapen på et underlag, og stanser ut bokstavene. Etterpå kan jeg bruke pinsett og ta av washitapen fra underlaget og deretter lime på der jeg vil bruke de. Man kan selvsagt bruke bokstavene med underlaget på også, men da må man lime de selv. De enkleste underlagene å få tapen av på når man har stanset ut, er mosegummi eller porøst papir, veldig slett papir henger det bedre fast på, så da må man være litt mer forsiktig når man drar av washitapen. Bokstavene ferdig stanset ut og tapet på kortet. 


Tekststripene er klistremerker fra Papirdesign, som passer perfekt til lommescrapping. Jeg pleier veksle mellom å bruke 3D-puter på tekststripene og å lime de rett nedpå kortene. Den litte tagen bak bildet er klippet ut av et kort fra samme kit som hovedkortet. Stempelet på kommer fra Staz. Nede til høyre har jeg brukt litt av boardingkortet fra flyturen. Jeg har en egen lomme i albumet, rett etter siste siden jeg har scrappet, der jeg legger inn slike ting som billetter, souvenirer osv som skal tas vare på for å brukes i lommescrappingen. På den måten har jeg en fast plass de ligger, og de er lett synlige når jeg skal sette inn ei side i albumet.


Her har jeg brukt samme teknikk som over, med å bruke washitape til å stanse ut bokstaver av. Men på disse ønsket jeg litt mer dybde på bokstavene. Jeg har derfor tapet washitapen på mosegummi og deretter stanset ut begge deler samtidig. Da får bokstavene en 3D-effekt som kan være fin til f.eks titler. Chipboarden brukt på PL-sidene kommer fra Scrapiniec. Mosegummi og produkter fra Staz forhandles gjennom Global Hobby og Kunst.

5 kommentarer:

 1. flot blog post med gode forklaringer og mange fine billeder!

  SvarSlett
 2. Kjempefine sider og mange gode tips :-)

  SvarSlett
 3. Herlige PL side og flotte detaljer :)
  Mange flotte tips her altså :)

  SvarSlett
 4. Herlige sider og mange gode tips!!

  SvarSlett
 5. Takk for mange gode tips. Herlige sider.

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.