onsdag 11. mars 2020

Grublis for mars - gjenbruk

Mars-grublisen har denne gangen fokus på gjenbruk. Vi vil derfor se noe som gjenbrukes i en eller annen form. Det kan være f.eks klestags, bokser/esker, brosjyrer osv. Bruk fantasien og vis oss masse kreativitet med gjenbruk. 

La deg gjerne inspirere av våre LO skisserKort Skisserfarge paletter og / eller tutorials

Grublisen vår har frist den 6.april 2020 kl 20.00  og reglene for deltagelse finner du her

Med oss på utfordringen har vi Global hobby og kunst

Sammen med dem gir vi vinneren motiver fra Studio Light og rub ons fra Staz.


Delta ved å linke inn bidraget ditt via inlinks, send oss bidraget ditt på mail eller via melding på FB (detaljer i reglene).


Wenche:


Fikk i oppgave å lage et bursdagskort til en mann som runder 80 år og holder på med treskjæring. Jeg fant et bilde jeg syntes var anvendelig til formålet på Pixabay.

Kortet er laget i 15cm*15cm av Papicolor kraft kartong. Mønsterarket er fra Studio Light.

Stempelteksten er stanset ut med die fra Papirdesign. Tallene er stempel med tilhørende die, også fra Papirdesign.

Korkbåndet er fra Kort og Godt. Effektene i denim et detaljer jeg har tatt vare på fra utslitt barnetøy. 

Produkter fra Papicolor og Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.

Kristin:
Jeg har laget et kort hvor jeg har brukt en veldig gammel tag jeg fant på låven hos oss. Tagen var ferdig svertet og slitt og er som da jeg fant den. Den hvite kartongen er fra Papicolor. Bladene bak blomstene er stanset ut av mønsterark fra Studio Light.


Elin:
Jeg har laget en ny side til boken min, i mixed media stil, hvor jeg har brukt blant annet gamle kleslapper til å bygge opp side min. Jeg har bygd opp siden med klestagger først, deretter satt på litt washitape og festet med gel medium. Jeg grunner med hvit gesso fra Amsterdam. Jeg har brukt stensil og paste til å skape struktur, før jeg har farget siden med Marabu Mixed Media Art Sprayer og Crayons. Blomstene er lagt på med decopage, og markert med Sakura Micron pen. Til slutt har jeg splattet med sort art spray og hvit blanco.


Katrine:
Gjenbruk er noe av det morsomste jeg vet! Jeg er en skikkelig ihugga samler av tags fra klær, bokser/esker med fornyingspotensiale osv.
Til grublisen denne måneden har jeg laget et kort hvor jeg har gjenbrukt tre ting: tag fra et klesplagg, papirpose fra bokhandelen og tykt hampsnøre fra en innpakket gave.

Jeg har kappet av litt av posen da den var ganske stor. På bakgrunnen malte jeg litt hist og her med Marabu gesso, samt at jeg limte på et vellum ark, for å dempe litt av den skarpe blåfargen. Mønsterarkene er fra Papirdesign og Studio Light, motivet er også fra sistnevnte. Ellers har jeg brukt bølgepapp fra Folia, stempel fra Marianne Design (fiskene), strie og diverse småpynt som passer den maritime stilen.

Produkter fra Marabu, Studio Light, Folia og Marianne Design distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Hege:

Jeg kan innrømme at gjenbruk dessverre ikke er min sterkeste side, og selv om jeg hadde lagt frem gamle tags og annet gjenbruksmateriale, så tok kortet mitt en annen retning. Jeg fant til slutt en gammel knapp som passet perfekt, så da ble det min form for gjenbruk.

Bakgrunnen til kortet mitt er laget ved hjelp av Distress Oxide stempelputer, Marabu Art Crayons og Marabu Art Spray på hvit kartong.  Sommerfuglstempelet er fra Studio Light og er først stemplet direkte på bakgrunnen med Versamark vannmerkepute og embosset med embossingpulver fra Cosmic Shimmer. Etterpå stemplet jeg sommerfuglen på hvitt skissepapir med svart vannfast blekk og klippet ut den delen av trykket som jeg ville fremheve. Jeg limte det nye trykket over det opprinnelige, og fargela med Distress Oxide slik at fargene på sommerfuglen gikk i ett med bakgrunnen.

Jeg har brukt hvit Sakura Gelly Roll 08 og 10 for å lage highlights på motivet. Jeg har også brukt svart Sakura Gelly Roll 05 til å lage søm rundt kanten på kortet.


Teksten er stanset ut med dies fra Papirdesign i glitterkartong fra Best Creation. Jeg har pyntet med chipboardhjerte fra Papirdesign, glitterdotter og en gammel knapp.


På innsiden av kortet har jeg valgt mønsterark fra Studio Light - Create Happiness, som matcher fargene på forsiden. Tekststemplene jeg har brukt er fra Kort og Godt.

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

2 kommentarer:

 1. Fab theme and lovely makes from the team. Hugz

  SvarSlett
 2. C'est un plaisir de participer à ce nouveau challenge et d'admirer les créations fabuleuses de la DT.
  MaryannG

  It is a pleasure to participate in this new challenge and to admire the fabulous creations of DT.
  MaryannG

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.