tirsdag 9. oktober 2018

Restekort på 1-2-3!

Hei!
I dag vil jeg dele en superenkel måte å lage fine og raske restekort.
Ideen kom til meg da jeg faktisk hadde klart å bruke opp en hel blokk med mønsterark, med unntak av en liten restebit. Jeg satt igjen med forsiden på blokken og restebiten, og tenkte at dette kan jeg lage noe med. Du kan selvfølgelig lage like kort med nye ark, men det føles alltid litt godt å få gjort et innhugg i restene. 

Det første du trenger er ark og puncher, fortrinnsvis en geometrisk form av noe slag. Jeg har brukt sirkelpuncher i forskjellige størrelser. Mønsterarkblokken er fra Studio Light.

 Jeg stanser ut det jeg tror jeg trenger av sirkler. Det gjør ikke noe om man ikke får bare hele sirkler, for noe skal overlappe kanten på kortet uansett. Sirklene på bildet er er 1" og 2" store, jeg endte også opp med å stanse ut noen 1/2" senere.

Neste steg er å skjære til noen paneler i kartong som er like store som kortbasen, jeg har brukt hvit kraftkartong fra Papicolor, og maling. Jeg har valgt å bruke Amsterdam akryl maling i fargene light rose og quinacridone rose light. Denne malingen tørker ganske hurtig og egner seg derfor topp til et slikt raskt prosjekt som dette. Jeg påfører malingen med en flat pensel og lager to striper. Jeg maler litt ekstra over overgangen, slik at fargene blir blandet og overgangen blir litt mykere.

Når malingen er tørr er det bare til å lime sirklene på og pynte som man vil. Jeg har prøvd å fordele sirklene jevnt utover og latt noen overlappe hverandre. Jeg har splættet med Marabu art spray i gull og utvannet Marabu gesso.

Pyntet med en enkel chipboard-tekst fra Wycinanka og små gullhjerter. Hjertene er stanset ut i glitterkartong fra Best Creation med en die fra Kort&Godt.

Det andre kortet laget jeg i stående format.

Teksten her er også fra Wycinanka. Stjernene er enamel dots fra Marianne Design.

Produkter fra Studio Light, Papicolor, Amsterdam, Marabu og Marianne Design distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem HER for å finne din nærmeste forhandler.

Håpere dere ble inspirert av disse raske restekortene.
Ønsker dere alle en fin dag!

3 kommentarer:

  1. Så stilige kort. Enkle, men lang i frå kjedelige.

    SvarSlett
  2. Herlig! Digger slike tips. Flott kort ble det også! 😊

    SvarSlett
  3. These are gorgeous. Circles are so cool and your patterned ones work beautifuly with the painty background. Hugz

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.