lørdag 29. mai 2021

Trinn-for-trinn Art Journal: We do not remember the days....

Hei :) 
Har dere lyst å bli med på en trinn-for-trinn reise i en av mine Art Journal sider? 
Jeg fikk et spørsmål fra en av våre følgere på Facebook om å lage en slik TFT, i stede for å bare forklare fremgangsmetode og produkter. Og den utfordringen tok jeg!

Så hold fast, gjør dere klar for et bildetungt innlegg og bli med på å lage siden dere ser her:


Trinn en: Finn frem produktene du ser for deg at du kommer til å bruke. Her er en liten oversikt over produktene jeg har lett frem og brukt i prosessen. 
 

* Art Journal fra Marabu.
* Gamle boksider, tissuepaper, washitape ol til struktur. Jeg har også brukt mønsterark fra Studiolight på dette prosjektet. 
Amsterdam Gel Medium (Matt) til å feste elementer med.
Amsterdam Akryl Gesso (Transparent og White) til grunning og blanding av farger.
* Stensil (Studiolight) og paste eller heavy gesso. Jeg bruker Marabu Akryl Paste.
* Van Gogh Akvarell til farging.
* Tekst og motiv etter eget ønske (Sommerfugler fra Maremismallart, Tekst fra Studiolight).
Sakura Pigma Micron penner og Koh-i-noor kullbyant til detaljering og skyggelegging.
* Basis-verktøy som saks, pensel, lim produkt, spatel ol.


Det er ikke slik at du trenger alt dette! Bruk det du har på lur. Det viktigste er at du har noe å scrappe i, altså en bok eller en journal av noe slag, gesso og fargemedium av noe slag ( her snakker vi maling, akvareller, blyanter, kritter, tusjer etc).


Trinn to: Bygg opp siden til et uttrykk du selv ønsker. Her har jeg revet opp og festet både mønsterark, gamle boksider og gamle noter, samt en bred washi-tape midt på siden. Jeg har limt fast elementene med vanlig limstift, men har kan du bruke alt fra flytende lim til gel medium om du vil). Jeg har ikke grunnet siden enda, fordi jeg vil bruke medium oppå mønsterarkene. Da venter jeg til jeg er fornøyd med utgangspunktet mitt.

Jeg savnet noe på bildet over, og har etterpå lagt til litt washi-tape i form av filmstriper. 

Trinn tre: Grunne siden. Her har jeg grunnet med transparent gesso først, dekket hele siden med gesso og bred pensel. Deretter har jeg benyttet hvit gesso for å skape litt liv, dempe noen plasser og fremheve andre. Den hvite gessoen har jeg lagt på med spatel, da får siden et litt røffere uttrykk, noe jeg liker godt.


Trinn fire: På tide med litt farge på tilværelsen vår! Jeg har valt vannfarger/akvareller til denne siden. Jeg har også klippet ut en sommerfugl jeg tenker å bruke som blikkfang, og da er det lettere å se hvilke farger jeg skal legge på siden for å fremheve den. Nå sprayer jeg vann både i akvarellskrinet mitt og på selve sidene. Da flyter fargene utover og jeg kan snu og vende på siden for å skape effekter. Lurt å ha litt tørkepapir tilgjengelig. Ønsker du sterkere farger, bruker du mindre vann. Lysere farger = mer vann.


Trinn fem: Etter litt lek med farger, ønsker jeg mer struktur i siden. På tide med stensil og acryl paste. Hvor du ønsker din struktur er opp til deg selv, prøv deg frem og gjør det som føles naturlig. Go with the flow som de sier ;)


Trinn seks: Jeg bygger opp fargene lag for lag, og etter å ha lagt til både grønne og sorte fargetoner etter stensilen, ble den grønne sommerfuglen rett og slett borte i siden. Jeg valgte derfor en ny sommerfugl med en farge som står mer i kontrast til siden. Slike ting skjer ofte med meg; AJ siden tar nye veier hele tiden, selv om planen er satt fra begynnelsen.


Trinn syv: Jeg har fått plassert mitt blikkfang, og trenger nå noen gode ord og/eller tekster som understreker uttrykket i siden. Da er teksstriper genialt! Studioight har så mange fine alternativer: både blogger med ulike teksstriper i sort/hvit/kraft farge, men også litt tykker pappstriper med enkle ord eller setninger.


Trinn åtte: Siste steg i prosessen min, er å legge til detaljer. Skyggelegge elementene (ramme, sommerfugl, rundt tekstene), legge til noen hvite detaljer, noen gråe dotter her og der. Alle disse små-tingene føler jeg er med på å løfte siden litt ekstra. Jeg avslutter ofte med å sverte kantene litt på sidene også, i dette tilfelle ble de mørke. Kontraster gir mening i min tilværelse ;)


Så står vi igjen med en ferdig side. Her kommer noen detaljebilder, om dere fortstatt henger med!

Produkter fra Amsterdam, Marabu, Van Gogh, Saura, Studiolight og Koh-i-noor er alle produkter som distribueres via Global Hobby og Kunst. Besøk gjerne deres hjemmeside for mer info om produktene.
 

2 kommentarer:

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.