tirsdag 15. juni 2021

Art Journal : Smile

 Hei. I dag har jeg en ny AJ side å vise frem, denne gangen med nye elementer og en ny teknikk jeg kom over på en av mine inspirasjons-runder på pintrest. 


Siden er som vanlig bygget opp trinn for trinn, denne gang med tissuepaper fra Tim Holtz og washitape. Jeg fester elementene med Amsterdam Transparent Gesso og grunner samtidig. Påfører Amsterdam White Gesso noen plasser, for å gi litt mykere bakgrunn. Deretter har jeg lagt på struktur med Marabu Akryl Paste (White) og stensil. Jeg bruker varmepistol og tørker hvert lag for seg.


Jeg hadde disse papir-elementene liggende lenge, og bestemte meg for å ta de i bruk nå. Fargene har jeg valgt ut fra blomster og motiv. Jeg har brukt Gel Medium Matt til å feste elementer med, før jeg lekte meg med Marabu Mixed Media Art Sprayer og vann. Jeg bruker ikke selve spray-funksjonen på flaskene, men skrur av korken og påfører litt og litt med plastrøret i stede. Da har jeg god kontroll.

Jeg tror en hver scrapper/kunstner er på evig jakt etter inspirasjon: ideer til nye ting, tips til forbedring eller smarte knep for å bruke det man har på flere måter. Slik er det for meg også. Jeg kom over et spennende tips på pinterest for hvordan man lager fjær med akryl-maling, slik jeg har gjort her. 


Jeg bruker mine Amsterdam Standard Akryl farger i grønn - blå toner for å matche resten av siden. Så påfører jeg en liten dråpe av hver farge i ønsket rekkefølge, legger det i en slak bue med ca 1-1,5cm mellomrom. Til slutt tar jeg en vifteformet pensel (kan også bruke tannbørste, eller pensel med litt stiv sprikende bust) og koster fargene ut til hver sin kant. Jeg beveger meg nedover fra toppen, inn i neste farger slik at de blander seg litt på veien nedover. Fargene kostes mer og mer forsiktig, slik at fjæren blir smalere mot slutten. Som avslutning, drar jeg baksiden av penselen midt gjennom fjæren for å skape den hvite linjen.


Til slutt  velger jeg ut mine ord og sitater, fester de med gel medium og skyggelegger både tekststripene og dekor-elementene mine. Her har jeg brukt Koh-i-noor kullblyant og vannpensel til skyggelegging, og Sakura Pigma Micron penn i sort til detaljer. 


Har du et godt tips, en ide eller noe du ønsker å se på en av mine Art Journal sider? Legg gjerne igjen en kommentar til inspirasjon :)

Produkter fra Amsterdam, Marabu, koh-i-noor og Sakura distribueres av Global Hobby og Kunst her i Norge. Ta kontakt eller besøk deres hjemmeside for info om din nærmeste forhandler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.