torsdag 30. april 2020

Kjole-bordkort


Jeg har laget bordkort til konfirmasjon med den nye diesen PD 1900072 Kjole, bordkort

Dette bordkortet kan også sees i Papirdesigns blogg.


Bordkortet er enkelt pyntet da man gjerne skal lage mer enn et av disse. Greit å holde materiell og arbeidsmengde nede på et minimum. Elegant og pent. Produkter:
Mønsterark:
PD 1900345 Vårens konfirmant
PD15094 Rosa 1
Dies:

To blomstrende konfirmasjonskortDisse to kortene har jeg laget av papirposer, med tags inni av hvit Papicolor kartong.

Søljen er stemplet med stempel fra Papirdesign og embosset med hvitt embossingpulver. Teksten er en die fra Papirdesign.
Produkter fra Papicolor distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.

onsdag 29. april 2020

En papirklem til min frisør

I disse korona-tider har jeg savnet min frisør noe voldsomt, spesielt siden jeg har kort hår og hadde klippetime rett etter at alt ble stengt ned. Jeg har gledet meg sånn til å få en hårklipp igjen og gleden var stor da hun fikk lagt inn en ekstra time til meg på kveldstid. Det fortjener en stor klem og en liten gave. Siden man ikke kan klemme fysisk for tiden, fikk det bli en papirklem i form av en tag.

Tagen på kortet er fra Staz. Vimplene bak selve tagen er stanset ut av dies fra Papirdesign.  Teksten er stanset ut av en die fra Kort og Godt. Snurreblomsten er også fra Kort og Godt. Det samme er den lille saksen jeg har pyntet med. Hjertet bak teksten er stanset ut av en die fra Sizzix.


Tagen har jeg festet på en flaske med Prosecco. 

 Jeg har bevisst valgt å holde de fleste fargene i sort og lilla.

Tagen er knytt fast med matchende bånd.


Produkter fra Staz og Sizzix distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

tirsdag 28. april 2020

Frem fra glemselen - Eyelets og Bradlets


Vi har vel alle noen scrappeting som vi brukte før, som vi ikke bruker lengre, fordi det har kommet så mye annet nytt, glinsende og fristende å bruke i stedet. Jeg har i alle fall mange slike ting. Jeg vil fremover sette litt fokus på å finne frem og bruke av de gamle skattene, i en serie jeg har kalt "Frem fra glemselen". Selv om det er flere som er kjempeflinke til å bruke av det de har, både nytt og gammelt, er vi er nok mange som har mye fint liggende, som ikke blir brukt så mye som det fortjener. Med denne serien har jeg lyst å hente frem litt av de "gamle" tingene jeg har liggende, i håp om å inspirere andre til å gå på skattejakt i eget scrappekammer.  Det vil komme nye innlegg i serien med jevne og ujevne mellomrom, og i dag vil jeg sette fokus på eyelets og bradlets.

Jeg husker ikke når Eyelets/Bradlets hadde sin "storhetstid", men det er mange år siden. De brukes jo fortsatt, og man får kjøpt de i butikken, men hos meg har de gått i glemmeboken. Så i dag vil jeg vise en layout og et par kort, der jeg har brukt eyelets/bradlets som dekor.


Bildene til layouten har "vanskelige" farger for meg å scrappe, de er tatt inne i en gymsal, slik at det er mye bruntoner, orange og grønt i bakgrunnen. Jeg valgte derfor å hente frem grønnfargen, samt gult, men "overså" orange/rødfargen. Denne layouten skal ha tema fra "Labyrint" på NRK, så jeg velger derfor å bruke brun distress inn med stensil på bakgrunnen, for å få et litt skittent utseende.
Jeg lager cluster bak bildene med ark i gult og grønt. Det gule arket kommer fra StudioLight, og serien "Create Happiness", en virkelig fargeglad serie.


Jeg finner deretter frem eyeletsene jeg vil bruke. Når man skal feste eyelets, trenger man verktøy til å lage hullet, samt å feste eyeletsen. Jeg merker først ut hvor jeg vil ha de, og så lager jeg hull med verktøyet. (Husk å ha kuttematte under) Når de skal festes, legger du inn eyeletsen, og fester fra baksiden, med "festetuppen" på verktøyet. Jeg bruker manuell kraft og presser ned mens jeg vrir litt, for å få eyeletsen til å dele seg og legge seg utover. Det finnes også verktøy der man drar opp en fjør som så slår tilbake og dermed slår eyeletsen fast, samt tenger som kan gjøre det samme.Jeg har valgt å tre tråd inn i eyeletsene øverst, og "knyttet" sammen sprekken i bakgrunnsarket, og har deretter pyntet resten av layouten på tradisjonelt vis. Ettersom baksiden av det lyse mønsterarket passet så godt med resten av fargene, har jeg valgt å brette rivekantene litt bakover for å få med den brune fargen på fremsiden. Dersom baksida på arket ikke passer i fargen, går det ann å farge den med blekk for å endre fargen, eller rive bort så det ikke er synlig bakside, kun en flat rivekant. All papirpynt er motiver fra Studiolight. "Hønsenettingen" bak bildene er en die fra StudioLight, fra serien "Grunge Collection".


Bokstavene til tittelen er stanset ut i bølgepapp. Jeg har etterpå svertet de med brunt blekk, og deretter sprutet dråper med brunt og hvitt for å gi de litt ekstra fargespill. All teksten er skrevet på skrivemaskin og kuttet i strimler, og deretter svertet langs kantene.
Nede i hjørnet har jeg satt to eyelets. Dette var noe jeg ofte pleide gjøre når jeg brukte eyelets før, å sette to i nedre eller øvre hjørne. Og vips hadde de gamle vanene tatt meg igjen, og der var det festet to eyelets ;)


Jeg har også laget et par kort med eyelets og bradelets. Vi har konfirmant i år, så her går det mye i konfirmantkort, for å få laget litt lager frem til høsten. Jeg har brukt et virkelig lekkert konfirmantark fra Papirdesign. På dette kortet har jeg også valgt å lage en revet kløft, men her har jeg ikke brettet kantene ut igjen. Jeg har brukt en konfirmantdie fra Papirdesign stanset ut i mosgummi, og deretter "knyttet" den fast med tråd tredd gjennom eyeletsene. Nede i hjørnet har jeg en liten tag med tekst på, festet med en bradlet. (En Bradlet er hel runding, mens en eyelet har hull i midten. De festes på samme måte)Inni kortet har jeg brukt to eyelets med tråd i, til å kunne knytte fast pengene. En enkel måte å lage "pengefeste" inni kortet. Disse fester jeg i kartongen før jeg limer på arkene på fremsiden, så baksiden av eyeletsene blir skjult bak papiret på fremsiden.


På det siste kortet har jeg brukt sirkler med bradlets i senter, som pynt på kortet. Også her har jeg brukt ark fra Papirdesign og StudioLight, i kombinasjon med konfirmantdie fra Papirdesign.
De små tekststripene er skrevet på skrivemaskin.mandag 27. april 2020

Art Journal - A real friend

Heisann!

Nå er det lenge siden jeg har lekt meg i art journalen min, så nå var det jammen på tide å tørke støvet av den.

For å lage dagens side har jeg brukt Amsterdam akryl i fargene: primary yellow, yellowish green, titanium white, ultramarine violet og turqoise green. Sakura Pen-Touch i sort og hvit til detaljer og drodlerier. Stempler fra Marianne Design og Studio Light. Alt dette forhandles i Norge av Global Hobby og Kunst.

Motivet av de to damene er fra en serviett. Ellers har jeg brukt gamle kalenderblokker, baksiden av en kvittering som var dekorativ, gamle boksider, kakeservietter, gavepapir, bokstavrester og frimerker for å bygge opp siden.

Ønsker dere en flott dag!

søndag 26. april 2020

Klem til deg

Jeg har laget et ganske enkel jentekort. Bakgrunnen på kortet er et ferdig ark fra et av Studio Light sine Collage-blokker. Dotsene er fra Marianne Design. Blomstene er fra Papirdesign. Snurre-blomstene har jeg laget selv, av samme ark som på bakgrunnen. 


Motivet er stemplet og deretter dratt litt utover med en vannpensel.Produkter fra Studio Light og Marianne Design distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

lørdag 25. april 2020

Gavepose til konfirmant


En grå papirpose har fått nytt liv som gavepose. Denne kan du også se hos Papirdesign

Lykkelia som die og stempelsett er morsom å jobbe med. Mange morsomme og fine tekster du kan sette sammen som du selv vil.


I gaveposen har jeg puttet en liten rev som er en sparegris. Koselig måte å gi pengegave på synes jeg.


Produkter:
Mønsterark:
PD 1900322 Blomsterduft
PD 1900347 Håpefull
Dies:
PD 17236 Hipp hurra, oval
Pynt:

Kondolansekort med bakgrunn av alkoholblekk


Dette kondolansekortet er laget på en base av ferdigbrettet svart kort fra Staz, med tilhørende svart konvolutt.

Stempelteksten er fra Papirdesign, PD 14947 Ingen er med oss for alltid. Hvit og svart kartong til paneler er fra Papicolor.

Bakgrunnen er laget med Marabu alkohol blekk på egnet ark. Arket jeg har brukt er 
Transotype Synthetic Paper. Veldig gøy å holde på med, og med noen dråper 511 Diamond sammen med det fargede alkoholblekket så glitrer arket helt nydelig. 

Produkter fra Marabu, Papicolor og Staz distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.


fredag 24. april 2020

Konfirmantkort - Papirdesign

Hei alle sammen.

Jeg har laget to enkle konfirmantkort til gutt. Kortene er i størrelse 4 x 6 og brettet i naturfarget kraftkartong fra Papicolor. Mønsterarkene er fra Papirdesign sin nyeste kolleksjon "Håpefull".

På det første kortet har jeg stemplet direkte på bakgrunnen med et stempel fra Studio Light - Insdustrial 2.0. Jeg har revet mønsterarket for å få en litt røff look. Tekst og konfirmant er stanset med dies fra Papirdesign i svart kartong fra Papicolor. Button og dotter er fra Papirdesign.


Inni kortet har jeg stemplet en tekst med stempel fra Papirdesign.


På det andre kortet har jeg laget to paneler med mønsterark fra Papirdesign. Jeg har stemplet rett på det ene mønsterarket med bakgrunnsstempel fra Studio Light - Industrial 2-0 og tekststempel fra Papirdesign - Frihet. Den svarte tagen, som er fra Staz har fått søm rundt kanten med hvit Sakura Gelly Roll 10. Gratulerer er stanset ut med dies fra Papirdesign i svart kartong fra Papicolor. #Konfirmant er stempel fra Staz.


Produkter fra Papicolor, Staz, Studio Light og Sakura forhandles av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

Ha en fin dag.

Hilsen

torsdag 23. april 2020

Be strong alone - Art Journaling

Jeg byr på en ny side i min Art Journal i dag, denne gangen har jeg lekt meg med Marabu Mixed Media Art Sprayer.

I tillegg har jeg gjort noen nye investeringer, som er testet på denne siden: Jeg har skaffet meg kullstifter og kjøpt inn litt nye washi-taper.


Som vanlig starter jeg med å lime sammen to sider. Dette rett og slett for å ha litt tykkere og mer motstandsdyktige sider å jobbe på. Jeg har brukt tissue wrap paper fra Tim Holts, i tillegg til washitape på bakgrunnen. Disse fester jeg med gel medium fra Amsterdam. Etterpå grunner jeg med clear gesso fra Amsterdam, før jeg legger opp enkelte felt med hvit gesso også. 


Deretter påfører jeg struktur med hjelp av paste og stensil, er har jeg brukt Marabu Mixed Media Paste og stensil fra Tim Holtz. Så er det frem med artsprayer, også de fra Marabu. Her har jeg brukt lilla og rosa toner. Jeg bruker sjeldent å spraye, are skrur av korken og påfører med røret. Deretter aktiverer jeg med å spraye på vann og snu og vende på boken min.Jeg synes det er gøy at tekster, strukturer og bokstaver står litt opp-ned og på skakke, så det gjør de ofte hos meg. Når fargene er tørket, stempler jeg med tekststempel og lager meg noen ringer rundt om. Dette for å skape liv, kontrast og spenning i siden. Jeg har brukt kullstift til å markere og lage kontraster. Jeg har også brukt sort art spray til å splatte med. I tillegg bruker jeg ofte sort og hvit Marabu Mixed Media Art Crayon i sort og hvit på sidene mine, for kontraster.
Jeg har droodlet litt med Sakura sin micron penn, den er vannfast og synes godt. (Her har jeg brukt sort nr 01). Til pynt har jeg valgt noen ord, de er fra en av mine store inspiratorer innen mixed media; maremiSmallart. Jeg har også kjøpt inn noen nye dekorelementer fra Tim Holtz, disse vingene feks.


Avslutter med å tipse dere om at jeg bruker primært utstyr jeg får tak i gjennom forhandleren Global Hobby og Kunst. De førere produkter fra Marabu, Amsterdam, Sakura ++ 
Ta en titt innom deres hjemmeside HER for å finne din forhandler.