mandag 29. februar 2016

Kjære brudepar

Kjærlighet er fortsatt tema her på bloggen, og i dag har jeg lyst til å vise dere et bryllupskort. Kortet er laget med nydelige mønsterark fra Kort og Godt.  Jeg har brukt gullfarget akrylpaste fra Marabu
på bakgrunnen. Det gir kortet en litt ekstra glamorøs effekt.

Motivet jeg har brukt er fra Lulu Design. Bak motivet har jeg stanset ut en lekker stjernedoily med min nye favorittdies fra Marianne Design.  Den er bare helt utrolig fin.  Chipboarden er fra Wycinanka, og har fått et lag med frantage i fargen Chunky White.  Jeg har pyntet med hvite halvperler fra Papirdesign og roser fra Kort og Godt.

"Kjære brudepar" er stanset ut i mosegummi med en dies fra Kort og Godt. #Stemplene er fra Staz. Limproduktene jeg har brukt på kortet er fra 3L og Dodz som begge forhandles av Global Hobby og Kunst.  De er også forhandler av produkter fra Marabu, Marianne Design, Wycinanka og mosegummi.  Se her for å finne din nærmeste forhandler.


Her ser dere detaljene på kortet litt bedre:


Inni kortet har jeg brukt mønsterark fra Kort og Godt som matcher forsiden. Jeg har brukt stanset ut med samme doily som på forsiden og brukt negativet.  Teksten er stempel fra Kort og Godt.


Ha en kreativ og fin dag, og bli gjerne med på månedens utfordring som du finner her.søndag 28. februar 2016

Guttekort

Dobbelt kort brettet av blå kartong fra Papirdesign.

Mønsterark fra Studiolight, og ferdig fargelagt motiv fra Marianne Design.

Hipp Hurra er stanset ut med dies fra Papirdesign. 9tallet er stanset ut med dies fra Marianne Design, COL1347 Tall 39991347.

Ballongene er stanset ut med dies fra Marianne Design, COL1378 Balloons 39991378.

Rammen bak motivet er stanset ut med Marianne Design, LR0376 Anja's ovals 39990376. Mønstrene til venstre for motivet er også stanset ut med dies fra Marianne design; DF3410 Design Folder Extra Diamonds 39993410 og DF3407 Folder Extra - Tire Track 39993407.lørdag 27. februar 2016

Bleiekake og kort

I dag vil jeg vise dere en bleiekake med tilhørende kort. Fargene er satt av Papirdesigns nydelige ark, så her går det i blått og rosa. Det ble fire etasjer denne gangen, tre med bleier og en med gulpekluter. Jeg bruker 3L Extreme Tape (ekstra sterk dobbelsidig tape) når jeg fester mønsterarkene rundt etasjene.

Baksiden. Her har jeg festet en body med knappenåler. 


Rosa silkebånd rundt hver etasje. Jeg har pyntet med nydelige figurer i plywood fra Wycinanka. Blomstene er alle fra I Am Roses. Jeg bruker 3L Dodz i forskjellige størrelser for å feste blomster og pynt, gjerne i kombinasjon med flytende lim. 3L limprodukter distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.


Teksten er en chipboard fra Wycinanka.


Her er kortet jeg har laget til. Har brukt samme mønsterark og pynt som på bleiekaken.


Vil du ha enda litt mer inspirasjon til bleiekake så finner du HER du en bleiekake til gutt jeg laget i fjor, og HER finner du en i rosa med steg for steg beskrivelse.
Ha en kreativ dag!

Katrine

fredag 26. februar 2016

Høyt fokus - Skisse #13

Noen ganger er det moro å la seg utfordre av skisser, og Scrappelyst har et lite utvalg for den som liker slikt. Denne gangen lot jeg meg inspirere av Skisse #13, som viste seg å by på en utfordring:

 

Skal ikke skryte på meg å være flink til "fri tolkning" og selv om jeg ikke blir like fornøyd hver gang, er det noe med prosessen underveis... Og denne bydde på flere timers kos :D


Tre år gammel med ny sykkel, det er stort! Og må såklart foreviges i albumet! Her har jeg lekt meg med Marabou Mixed Media Acryl Mousse i flere farger, sammen med stensiler. Jeg har brukt fargene Lavendel (på stjernene), Hvit og Lys grå (på ringene).


Bak bildet har jeg brukt hvit bølgepapp for en opphøyet effekt, samt restepapir som er revet til. Har også kuttet stripene fra restepapirer og her kombinert fargene rosa, lilla og hvit. De hvite swirlene er stanset ut med en Sizzix thinlits dies - Graceful Fluorish.


Produktene jeg har brukt på denne LOen føres igjennom Global Hobby og Kunst, og deres forhandlerliste finner du HER. Har du testet noen av våre skisser til kort eller LO? Vi vil gjerne se resultatet! Legg gjerne igjen en kommentar med link til din løsning, så titter vi plutselig innom deg :)

http://elinshobbykrok.blogspot.no/

torsdag 25. februar 2016

Kort til mann

Herrekort behøver nødvendigvis ikke være i dystre grå eller bruntoner. Her har jeg laget et friskt kort til 50åring.

Chipboard stjerne og tekst fra Wycinanka / Global Hobby og kunst.onsdag 24. februar 2016

Tullegutt

Jeg har Scrappet en LO med bilder av min gutt som elsker å tulle. Han har stadig noen påfunn for å få oppmerksomhet og denne gangen var det smekken sin han kunne tulle med.

På LOen har jeg brukt mønsterpapir (grått med stjerner og turkis med små prikker), dotter og bokstavstickers fra Papirdesign. Rosene på LOen er fra I am Roses. På bakgrunnen har jeg brukt mousse fra Marabu.


Moussen er påført med stensiler.

Jeg har pyntet med små elementer sammen med blomstene.


Nederst i hjørnet har jeg revet av litt rester av arkene jeg har brukt og stempler datoen for bildene på den øverste biten. En kjekk måte å få brukt litt av restene som ble igjen.

Produkter fra Marabu (moussen) forhandles i Norge gjennom Global Hobby og Kunst.

HER kan du finne din nærmeste forhandler.

tirsdag 23. februar 2016

Farg din egen paste - Tutorial

Tenkte å dele med dere min lille hemmelighet til perfekt farge på pasten når man scrapper. Som de  fleste vet, finnes det et utall med diverse medier man kan bruker samme med stensil. Gesso, embossingpaste, mousse osv. Flere har forhåpenglitvis stiftet bekjentskap med Marabou Mixed Media Acryl Mousse nå? Disse har raskt blitt en favoritt hos meg og kan fås i mange ulike farger (se utvalg her).


I tillegg til disse flotte fargene har jeg også en boks gesso og en boks embossing paste i mitt lager, og da klarer jeg meg lenge. Noen ganger så matcher ikke fargen det jeg vil jobbe med. Det kan være til både layouts, kort og tags, eller alternative prosjekter. Da mikser jeg min egen farge.


Embossing paste har vist seg best egnet til denne oppgaven. Den er tykk i konsistens, og bevarer konsistensen selv om det tilsettes annen farge. Og her kan du bruke hva du har: Distress refillere, div multimedia sprayer. Vær obs på at noen av sprayene kan påvirke pasten i den grad at den tørker raskere.


Videre trenger du noe å blande på (jeg har et laminert ark), noe å blande med, den fargen du ønsker å skape og en lufttett boks å oppbevare evt rester i. Vær obs på at enkelte farger påvirker pasten selv om den er i lufttett boks, slik at den tørker fortere. Dylusion sprayen feks, reduserte tørketiden betraktelig.

Ta en klatt med paste på brettet. Jeg prøver ofte å ta ca riktig mengde til det aktuelle prosjektet jeg skal til med. Tilsett så farge gradvis etter hvor kraftig farge du vil ha.

Begynner du med en dråpe så får du et lysere resultat, tilsetter du flere så får du mørkere resultat. Så her er det bare å prøve seg frem.

Da har jeg fått min vinterblå klar og kan bruke den på prosjektet mitt sammen med stensil. Det som blir til overs har jeg i lufttett boks og oppbevarer til en annen anledning.

Jeg testet å farge hvit acryl mousse også. Det ble ikke helt suksess, for moussen ble ganske bløt og absorberte ikke farge like godt som pasten. Men om du ikke har noe imot å jobbe med litt tynnere masse, ja da kan det se slik ut:


Og nå noen eksempler på hvordan egenfarget media kan ta seg ut på ulike prosjekt:
Her har jeg farget paste med gul dylusion spray og teal farget heidi swapp spray.

Her brukte jeg distress pute rett på underlaget for deretter å tilsette paste. Fargene er antique linen (bak bildet) og walnut stain (bokstavene).

Julerød er en av de vanskeligste fargene spør du meg! Her har jeg mixet paste med refiller i fargen barn door, og da var jeg raus med fargen.

Håper du har fått noen ideer og tips av denne posten, så kanskje du også prøver litt miksing? I såfall gleder jeg meg til å se ;) Ønsker du flere Tutorials å prøve deg på? Scrappelyst har mange av de HER.

http://elinshobbykrok.blogspot.no/

mandag 22. februar 2016

Lollipop-shakerkort til baby

Etter å ha sett Ann Kristin sine flotte shakerkort, måtte jeg teste ut slike jeg også. Jeg har aldri lager shakerkort før, men det var veldig gøy. Har du ikke prøvd, anbefaler jeg å teste Ann Kristins tutorial.Blå kartong fra Papirdesign. Rosett stanset ut med dies fra Sizzix, Decorative Strip Die – Paper Rosette, og sløyfe stanset ut med dies fra Marianne Design, LR0325 Bow (L) 39990325.

Motivet jeg har brukt inne shaker-delen av kortet er fra Lulu Design Art. Inni har jeg putte paljetter.

Baby er stanset ut i hvit mosegummi med dies fra Kort og Godt.
søndag 21. februar 2016

Å scrappe samme bilde flere ganger

Jeg vet ikke hvordan andre gjør det, men her lager jeg album til begge ungene - synes det er fint at de kan få hver sine. Ofte taes det såpass mange bilder når vi er ute på tur, i besøk, til jul osv. at jeg kan bruke forskjellige bilder når jeg scrapper, men noen ganger får vi bare det ENE blinkskuddet. Jeg vil jo gjerne at begge skal få minner fra alle opplevelser, så da blir det av og til dobbelscrapping. Så det vil jeg vise frem i dag, to LOer med samme bilde.

Når jeg på forhånd vet at jeg kommer til å bruke det samme bildet to ganger, så redigerer og beskjærer jeg de gjerne forskjellig - så blir det litt mer som å scrappe med to forskjellige. Her har jeg valgt å ha et stående og et liggende, men ellers redigert de likt mtp farger.

Den første LOen har dere kanskje sett før. Den var mitt inspirasjonsbidrag til februar-grublisen. Flere bilder av den kan dere se HER i grublis-innlegget, samt informasjon om produkter som er brukt.


Og her kommer den andre LOen med dette bildet. Jeg liker å hente litt farger fra bildene jeg bruker, så derfor er både blått og rosa representert i begge LOer. Alle mønsterark på denne er fra Papirdesign, fra flere forskjellige kolleksjoner. Tekststripen er også derfra.

På bakgrunnen har jeg klint litt gesso og splattet med en fantastisk fin gullspray fra Marabu. Tittelen er satt sammen av bokstaver fra Wycinanka og Studio Calico. Chipboardpynten er også fra Wycinanka. Produkter fra Marabu og Wycinanka distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.Ønsker dere en fin og kreativ dag!

Katrinelørdag 20. februar 2016

Love is in the air...

Jeg har laget to kort med tema kjærlighet, som jeg har lyst til å vise dere idag. Kjærlighet er tema for denne månedens utfordring her hos Scrappelyst, og selve utfordringen finner du her.

De to kortene jeg har laget er veldig forskjellige når det kommer til stil og farger. De har i grunnen ingenting annet til felles enn at de begge handler om kjærlighet.

Det første kortet passer kanskje best som valentineskort, men kan også brukes som bryllupskort, kjærestekort osv...  Jeg har brukt herlige, fargeglade mønsterpapir fra Studiolight. "Love" er stanset ut med en dies fra Marianne Design, mens skriblehjertet er en dies fra Sissix (Tim Holtz).  Kortet er pyntet med wood veneer fra Freckled Fawn, glitrende sølvhjerter fra Staz og hvite paljetter. Chipboarden jeg har brukt er fra Scrapiniec.

Produkter fra Studiolight, Marianne Design, Sissix og Staz, forhandles i Norge via Global Hobby og Kunst. Her finner du også paljettene.  Din nærmeste forhandler finner du her.

Det andre kortet jeg har laget, er et bryllupskort i litt maritim stil. Jeg har brukt nydelige mønsterark fra Studiolight og Kort og Godt. Motivet er fra et Studiolight klippeark.  "Kjære brudepar" er stanset ut med en nydelig dies fra Kort og godt.  Kortet er pyntet med osteklut, hamp, små hvite roser og halvperler. Rosene og halvperlene er fra Kort og Godt, det samme er den lille stempelteksten. Chipboardhjertet er fra Scrapiniec. Studiolight forhandles av Global Hobby og Kunst.


Inni kortet har jeg brukt samme mønsterark som på forsiden, og et stempel fra Kort og Godt.Ha en kreativ og fin dag alle sammen :-)


fredag 19. februar 2016

Border fra Marianne Design

Når jeg fikk disse herlige bordene fra Marianne Design i hus, LR0395 Border set wave 39990395, måtte jeg sette meg ved scrappepulten med en eneste gang. De så utrolig skjønne ut, og ja, det ER de.Her har jeg benyttet de for blondeffekter på toppen av et posekort.De fantastisk flotte mønsterarkene er nyheter fra Studiolight. Og de står virkelig til forventningene. Unike fargekombinasjoner jeg aldri går lei av. De har også kommet med flotte motivark som passer til, men på dette kortet trengte jeg et skreddersydd motiv til mottager og måtte lete opp et passende fra Pinterest.

Blomster fra Papirdesign og I am Roses. Gratulerer med dagen er stanset ut med dies fra Papirdesign. Blondeservietten er stanset ut med dies fra Marianne Design, LR0397 doily star 39990397.