søndag 31. mai 2020

Art Journal - Be yourself

Jeg pusler litt med Art Journal for tiden og synes dette er en ypperlig måte å kunne gjøre litt nå og litt da på et prosjekt. Og ikke minst er det gøy å jobbe med mange lag, ulike farger og strukturer.

Denne ble til over mange dager. Jeg har brukt bla ulike farger med Marabu akrylmousse på denne. Jeg har lagt på ulike lag med maling, ark og farger. Jeg har brukt ulike stensiler for å legge en del av lagene.

Teksten på siden er stempler fra Papirdesign. Mønsterarkene med ugle og hodeskalle er fra Papirdesign. Uglen er klippet ut av et gammel mønsterark jeg hadde liggende. 


Her ser man noen av strukturene og fargene. Jeg har også lagt på litt shimmer fra Cosmic Shimmer Pixie Powder.

Hjertene er rester fra et annet prosjekt jeg lagde, og de passet ypperlig til fargene her.

Produkter fra Cosmic Shimmer og Marabu distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

lørdag 30. mai 2020

Bursdagskort med converse i fokusI dag viser jeg dere et bursdagskort laget på en base av ferdig brettet kort fra Staz av svart kartong som jeg har duset ned med skolekritt.

Teksten er stemplet og embosset med hvitt embossingpulver.

Dette kortet kan også sees i Papirdesigns blogg.

Produkter:
Dies:
PD 1900247 Sneakers, stor
Stempel:
PD 13813 Kul
Pynt:
Konfirmant 1 

Produkter fra Staz  distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.

DåpskortDette dåpskortet er laget på en base av ferdigbrettet hvitt kort fra Staz, med tilhørende konvolutt. Mønsterarkene er fra Studio Light.

Motivet er en topper fra Felicita Design. Gyngehesten er stanset ut med die fra Marianne Design.


Produkter fra Staz og Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.

fredag 29. mai 2020

New adventures - Layout

I dag vil jeg vise dere en layout.

Jeg liker å dokumentere hverdagen når jeg scrapper Layouts og her er det vår første "telltur" som er dokumentert. Når jeg lager denne typen sider, liker jeg å bruke elementer som underbygger temaet.

Her har jeg brukt naturfarget kraftkartong fra Papicolor som bakgrunn. Grantrærne er laget ved hjelp av en stensil fra Tim Holtz og svart embossing paste.

Mønsterarkene er nøye utvalgt og er en kombinasjon av Papirdesign og Studio Light, to av mine absolutte favorittprodusenter.


Det ene mønsterarket har jeg stanset ut med en vimpeldies fra Papirdesign. Klistremerkeordene jeg har pyntet med er også fra Papirdesign. Den grønne geotagen og dottene er fra Marianne design.


Noen av klistremerkene har fått "søm" rundt kanten, tegnet med Sakura Pigma Micron 005


Tittelen er kombinasjon av Thickers og klistremerkebokstaver fra Papirdesign.


Ellers har jeg pyntet med ulike elementer, som ulike typer chipboard, kork og metallpynt.


Produkter fra Papicolor, Studio Light, Marianne Design og Sakura forhandles av Global Hobby og Kunst.  Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

Ha en fin dag.

torsdag 28. mai 2020

Hello sunshine

I år fikk jeg forespørsel om å lage noen påskekort til naboen min, det har jeg aldri opplevd før :O Det er større tradisjon for kortsending i England enn i Norge ser det ut til, også rundt påske.
En meget spennende utfordring, så den takket jeg ja til! Det ble tre stk, og her kommer det første:


Heldigvis hadde jeg noen koselige motiver av fugler, disse fra pion design, da jeg ikke fant noe mer påske-aktig som harepuser eller egg.  Jeg har benyttet lysegrønt mønsterark fra Studio Lights JBL kolleksjon. Til dekor har jeg brukt en kakeserviett, litt rester fra restekassen min (gult gitter) og noen blondestubber.


Jeg har rufset til kantene med mitt Sizzix Accessory - Multi Tool. Ett verktøy etter mitt hjerte ;) Kantene har jeg svertet med blekk. Jeg har pyntet med epleblomster og kule gule blomstersenter fra Kort og Godt.  Tekst-stripene er fra Jen Hadfield, og siden kortene skulle til England var det kjekt med engelsk tekst.


Jeg har brukt en hel del 3L 3D limputer, noe jeg stadig gjør. Disse løfter prosjektet og gir dimensjon føler jeg, samtidig som de limer godt og sitter godt. Siden jeg scrapper på papirposer, er det koselig å gjøre de litt ekstra fine på toppen. Da puncher jeg med en kantpuncher, denne fra martha stewart. Taggen inni er laget med kraftkartong fra Papicolor.

Produkter fra Papircolor, 3L, Studio Light og Sizzix distribueres via Global Hobby og Kunst. På deres hjemmeside kan du finne din nærmeste forhandler om du ønsker.

onsdag 27. mai 2020

Kort med alkoholblekk


Jeg synes det er moro å prøve noe nytt, og i dag har jeg lekt meg masse med alkoholblekk fra Marabu, samt Transotype Syntetic paper, spesialpapir til alkoholblekk.
På det første kortet jeg har laget, har jeg brukt veggvinyl til å lage maskering til alkoholblekket. Alt du trenger av vinyl får du kjøpt hos Creative Art. Jeg har brukt en dies fra Papirdesign til å stanse ut i vinylen.

Jeg stanset ut flere konfirmant-tekster, og deretter limte jeg de på der jeg ville ha de. Arket er deretter klart for å påføres alkoholblekk. Siden jeg her valgte å bruke maskering, fylte jeg hele arket med alkoholblekk. For å ikke grise til teflonarkut mitt, hadde jeg en brødpose under, ettersom alkoholblekk er vanskelig å få av i vask.


Etter alkoholblekket hadde tørket godt, brukte jeg pinsett og dro av vinylen igjen. Jeg ble da sittende igjen med konfirmanttekster som var helt hvite. Deretter pyntet jeg kortet som vanlig.Jeg har brukt forskjellige blomster, pebbles i glass, og et blondehjerte fra Staz som pynt. Småtekstene er skrevet på skrivemaskin.På det andre kortet hadde jeg alkoholblekket litt mer luftig i fargene, men også her er det meste dekket. Jeg har holdt dette kortet veldig enkelt, for å la alkoholblekket stå for pynten. Noen få dråper med sølv art spray fra Marabu ble tilført, før jeg stanset ut en enkel tekst fra papirdesign, og deretter tok på noen små tekststriper.På det siste kortet har jeg valgt å holde fargene mørke og sterke. Jeg har påført alkoholblekk øverst på kortet, og deretter latt det renne nedover, samtidig som jeg har hatt på litt blending for å få det til å flyte ut og lysne litt. Jeg har hatt lag på lag, før jeg pyntet med en enkel konfirmanttekst og noen tekststriper.tirsdag 26. mai 2020

Gjenbruk av pringles-bokser

Hei og hopp!

Et lite gjenbruksprosjekt vil jeg vise frem i dag.
To små pringles-bokser har blitt vasket og tørket, og fått nytt liv med herlige mønsterark og stempler fra Papirdesign.
Disse tenkte vi å bruke når snuppa skal i barnebursdager. Supre til små gaver eller penger.

Ha en fin dag!

mandag 25. mai 2020

Kort til 80-åring

Min flotte og spreke svigerfar ble 80 år i begynnelsen av april og hva passet vel bedre enn et kort med bilde av han og barnebarnet. De er veldig glad i hverandre de to, så det var ekstra koselig å bruke det som motiv.

På kortet har jeg brukt mønsterark fra Papirdesign. Gratulerer-teksten er stanset ut av en die fra Papirdesign. Det samme er hjerte-borden rundt bildet. 80-tallet er stemplet og deretter stanset ut med en die. Begge fra Papirdesign


Jeg har pyntet med blomster som passer i fargene til mønsterarket.
søndag 24. mai 2020

KonfimasjonskortDette konfirmasjonskortet er laget i 15cm*15cm av kraft Papicolor kartong. Det grønne mønsterarket er fra Studio Light. Det brune arket er fra emballasjen fra en blomsterpakke fra Papirdesign. Så nydelige at det kunne ikke gå i papiravfallet.

Motivet er fra Pixabay. Printet ut på ark fra Fabriano.

Button og tekstdies er fra Papirdesign. Stanset ut i bølgepapp fra Folia. 

Selvklebende røde hjerter fra Kort og Godt.

Kakeservietten har jeg farget med kaffe.

Produkter fra FabrianoFoliaPapicolor og Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.

lørdag 23. mai 2020

Heimeskule - Layout

Jeg liker å dokumentere små ting som skjer i hverdagen, og i disse tider kommer jeg liksom ikke utenom koronavirus, smittetiltak og karantenetid. Jeg har derfor laget en Layout hvor jeg har dokumentert unntakstilstanden vi har i landet vårt for tiden - "hjemmeskole".

Jeg ønsket å bruke produkter som underbygger temaet på layouten, så derfor vil mye av det jeg har brukt ha "skoletema".

Som bakgrunn valgte jeg å bruke naturfarget kraftkartong fra Papicolor. Jeg stemplet med flere forskjellige bokstav- og talltempler hvorav det some er stemplet med svart er fra Studio Light - Industrial. De minste bokstavene stemplet jeg med versamark vannmerkepute og embosset med Cosmic Shimmer Detail Emboss Powder. Jeg brukte også en tallstensil sammen med gul akrylmaling fra Amsterdam.

Bak bildene bygget jeg opp med forskjellige mønsterark, en svart tag fra Staz og ei stjerne som jeg stanset ut i kork med dies fra Marianne Design.


Jeg brukte mange forskjellige pynteelementer som passet til tema på siden, blant annet et klistremerke fra Papirdesign med ordet "frihet". Dette valgte jeg å "sette kryss over".


Noen av de andre klistremerkeordene er også fra Papirdesign, og det samme er de svarte dottene. Ellers er det pynt fra mange forskjellige produsenter. Teksten valgte jeg å skrive på PC denne gang, og kutte til tekststriper.

Jeg har brukt en svart penn - Sakura Pigma Micron 005 til litt drodling/kantsøm.


Produkter fra Papicolor, Amsterdam, Studio Light, Versamark Staz, Sakura, Marianne Design og Cosmic Shimmer, forhandles av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

fredag 22. mai 2020

Konvolutt-kort i sommerstil

Jeg lengter, ååå jeg lengter etter sommer! Grønne plener, blomster i bøtter og spann, varme i luften osv. Så i ekte sommer-inspirert-stil, et blomstrende kort fra meg i dag. 

Jeg har testet noe nytt i dag. Jeg har noen flotte konvolutter fra Staz. Konvoluttene er solide, så jeg tenkte å teste ut å lage kort på en slik. Størrelsen er ca 15x15 cm, og jeg valgte meg en lyserosa, siden den matchet fargen i mønsterarket jeg ville bruke:


Jeg har valgt meg mønsterark fra Papirdesigns kolleksjon "Håpefull". Arket heter "Ven og vakker" og var dessverre (eller heldigvis?) like pent på begge sider. I tillegg har jeg brukt kartong fra Papirdesign. Jeg har klippet til paneler, rufset og svertet kanter.


Stemplene jeg har brukt, både utenpå og inni kortet, er fra Kort & Godt: M-440. Til dekor har jeg brukt blomster fra Kort & Godt og i am roses. Den lekre hjerte- borden er fra Papirdesigns dies-sett "Hjerteklem". Halvperler fra Papirdesign. Jeg har også brukt kakeservietter både utenpå og inni, i tillegg til hamp for å binde kortet sammen.Inni kortet ser du nå bedre selve konvolutten. Jeg har valgt meg et motiv fra maja design, og koselige ord fra ovennevnte stempelplate fra Kort & Godt. 


Inni konvolutten har jeg laget en tag. Den passer perfekt, siden konvoluttene kommer med ferdig kortbase også. Tagen kan dras ut med hamp-tusten.


Baksiden er enkel, men med et knallfint nytt personlig stempel fra Kort & Godt <3

Så konklusjonen min er: Det går fint an å bruke konvolutt til kortbase ;)

torsdag 21. mai 2020

Trygt med en storebrorhåndMinstemann i huset begynte på skolen i fjor høst, noe han dessverre har syntes var veldig skummelt. I et forsøk på å trygge han, pleide han ta følge med en av søsknene sine, mens jeg gikk bak. Og ingenting var så trygt og godt som en storebrorhånd på vei nedover til skolen.


Jeg har brukt lekre ark fra Papirdesign, både nye og gamle serier (Håpefull og Stille natt). Det mørke arket jeg har stanset ut av, kommer fra Kort og Godt, og en gammel konfirmantserie. Jeg har valgt å lage tittelen med en kombinasjon av utstanset mosgummibokstaver, små tekststriper og bokstaver stanset ut i glitterkartong. På den måten kan jeg få på en ganske lang tittel, uten at det blir for stort.


Bildene er festet med 3D-puter fra Staz for å få litt 3D effekt. Jeg har pyntet med litt diecut, hvorav den under tittelen kommer fra Papirdesign. Denne diesen har kjapt klatret opp på en av favorittplassene mine, da den er fin til både kort og layouts. Buttonen kommer fra Papirdesign, og er en av de søteste buttonsene jeg har sett på lenge.
Til sist har jeg pyntet med litt duggdråper fra Staz.