lørdag 31. juli 2021

Art Journal - When you're feeling blue

 Hei!
 
Den kreative prosessen rundt en art journal side er så forskjellig fra person til person. For meg starter det som regel bare med farger og lysten til å bruke dem på en eller annen måte, andre ganger blir jeg inspirert av et motiv. På siden jeg skal dele i dag var det faktisk teksten som startet det hele, og ideen for hvordan siden skulle se ut ble klar ganske så momentant. 
 
Jeg har laget siden som en dobbelside i en 8x8 art journal fra Dylusions.
 
Øvrige produkter:
-Studio Light - Art by Marlene collage papir
-Sakura KOI vannpensel
-Stabilio all blyant
-Dina Wakley motiv + collage papir
-Dina Wakley gloss spray
-diverse annet collage materiale (notatark, kalendersider, klistremerker osv.)
 
 
 
 
 


 
Produkter fra Amsterdam, Studio Light, Marabu, Posca og Sakura distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelpt til å finne din nærmeste forhandler. 

Ha en fin dag!


fredag 30. juli 2021

AJ med kalenderstempler

 I 2020 hadde jeg adventkalenderen til Studio Light. Den inneholdt 24 ulike stempler, som egner seg godt til både Art Journal og til kort/LOer. Jeg så en veldig god ide på Snapchat og endte opp med å lifte den. Det var rett og slett en AJ-side hvor alle stemplene i kalenderen ble vist frem. Og slik ble denne siden til.

Ved alle stemplene har jeg satt på hvilken dato/luke jeg fikk stemplet i.Produkter fra Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.torsdag 29. juli 2021

Juhuuu - Du er best


Jeg har pyntet en tag fra Studio Light sin tag Tab-blokk. Tykke robuste tags som også tåler røff håndtering for de som liker mixed media. Jeg har dog kun pyntet denne her med lag på lag av mønsterark og effekter. Mønsterarkene jeg har brukt er også fra Studio Light., det samme er damen som pryder denne tagen, En munter frøken fra Studio Light Die Cut Block Elements fra Marlene’s. 

Diesene jeg har benyttet er alle fra Papirdesign, PD 2100542 Juhuu og PD 2100549 Sol og lyn. Tekstklistremerkene og den gule blonden er også fra Papirdesign. 

Produkter fra Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.


onsdag 28. juli 2021

Håpet er lysegrønt - Art Journal

 En litt koronainspirert Art Journal fra meg i dag... 

Denne dobbelsiden ble til den dagen vi endelig fikk "grønt nivå" i barnehage/skole her i kommunen (etter en lang periode med rødt og deretter gult). Da kom håpet om at "alt blir bra" tilbake. Det er deilig å da kunne bruke Art Journaling til å bearbeide følelsene som kommer. Hvis du ennå ikke har prøvd Art Jounaling, så anbefaler jeg virkelig å prøve det ut. Det fungerer i hvert fall som ren terapi for meg :-) 

Boken jeg bruker er i a5 størrelse og kommer fra Marabu. Den har gode tykke ark, som tåler mye maling og bruk av ulike medier.

Bakgrunnen på denne siden er laget ved hjelp av Distress Oxide, washiteip, collagepapir og rub-ons. Aller først er den grunnet med gjennomsiktig Gesso.

Jeg har brukt stensiler fra Studio Light og Marabu sammen med Distress Oxide og Akrylpaste. For å skyggelegge rundt kanten på siden og rundt noen av elementene har jeg brukt Marabu Mixed Media Art Crayons. Motivene/papirelementene er fra Studio LightKlistremerkebokstavene er fra Papirdesign.


Tekstremser fra Tim Holtz og Studio Light. Jeg har pyntet med noen dotter og skyggelagt med svart akvarellplyant fra Koh i noor. Jeg har brukt hvit og svart Sakura Gelly Roll til drodling/highlights. 


Produkter fra Marabu, Studio Light og Sakura forhandles av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

Ha en fin dag.

Kreativ hilsentirsdag 27. juli 2021

Takknemlig for deg

 Jeg fikk lyst å koste støv av "gamle kunster" å lete frem litt blonder, blomster og kakeservietter igjen! Det er lenge siden jeg har vært i vintage/shabby chic banene, men jeg pleide jo å eeeeelske den stilen før. Det ble et litt rustent kort, men moro var det:


Jeg ble så inspirert av disse nydelige papirene fra Papirdesign: Vårtegn heter kolleksjonen, og her har jeg brukt arket "Vårens festdag" i kombinasjon med "Takknemlig for deg" diesen til Papirdesign. Jeg har pyntet opp med blonder og blomster fra blant annet Kort&Godt.


De søte lilla dottene er fra Staz. Jeg har punchet toppen og papiret med kantpuncher fra MS. Kantene er rufset men ikke svertet, jeg liker det litt rene uttrykket her. Kakeservietten bak teksten, har jeg både krøllet samme og svertet litt for å gi den et gammelt preg. Jeg har splasjet arkene med hvit akrylmaling og sped på med litt osteklut og hugsnug bånd på toppen.


Produkter fra Staz, Amsterdam og hugsnug distribueres av Global Hobby og Kunst. Du finner deres hjemmeside HER. De distribuerer varer til flere ulike butikker i Norge, du finner info om din nærmeste butikk på nettsiden deres.


mandag 26. juli 2021

Art Journal - It's always the small piece

Hei!

I dag vil jeg dele en side fra konvolutt-art journalen min.

Jeg er veldig glad i å bruke akryl i mine art journals, men på denne siden har jeg hentet frem akvarellskrinet fra Van Gogh for å matche det herlige fjær-motivet fra DigitalExpressionsCA.

Bakgrunnen er grunnet med gesso fra Marabu og siden malt over med Amsterdam akryl i Titanium White for å få den enda mer krisp hvit. Jeg har bygget opp med litt diverse collage i to klynger, en på hver side, før jeg påførste akryl paste fra Marabu over en stensil. Jeg lot det tørke godt før jeg påførte akvarellmaling i farger hentet fra motivet. Både motiv og tekster er festet til siden med Amsterdam Gel medium. Her gjelder det å være veldig nøyaktig så man ikke drar utover for mye av akvarellfargen. For å skyggelegge har jeg brukt Stabilio all blyant og en tynn liten pensel.
 
For å markere enkelte detaljer i bakgrunnen, samt drodle langs kantene, har jeg brukt Posca Paint Markers i sort.

Produkter fra Van Gogh, Marabu, Amsterdam og Posca distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Vil du ta en nærmere titt på hvordan jeg laget denne konvolutt-boken så kan du finne steg for steg HER.

Ha en fin dag!

søndag 25. juli 2021

Konfirmant

  

Et tradisjonelt kort til konfirmant med tøffe produkter fra Papirdesign. 

Dette kortet kan du også se hos Papirdesign. 


Produkter:
Mønsterark:

PD 2100577 Skjermtid
PD 2100597 Rocka ungdom

Dies:

PD 2100531 Konfirmant 16
PD 1900255 Gratulerer med dagen 5
PD 1900051 Staskar

Pynt:
Gratulerer 4 buttons
Diverse:
PD 17364 Limputer, miks


AJ - We're all crazy

 Litt galskap i hverdagen må vel til? Jeg synes det er gøy å bruke litt sprø motiver når jeg laget sider i min Art Journal og dette motivet passer vel til teksten også?

Bakgrunnen er laget med hvit Gesso og farger med Amsterdam akrylmaling. Rutenettet på bakgrunnen er stemplet med stempler fra Studio Light

Produkter fra Studio Light, Gesso og Amsterdam distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.


lørdag 24. juli 2021

Lommekort

 Hei folkens! Her har jeg laget et meget enkelt kort. Jeg har brukt en die fra Studio Light som stanser ut hele "kortet"/lommen og stort enklere enn dette kan man ikke gjøre det :-)

Jeg har brukt mønsterark fra Papirdesign (Mens vi venter) og sko fra By Lene. Denne er montert på limputer, sålen er svertet med Distress oxide Chipped sapphire. "Gratulerer" er fra Scrapmagasinet, og klistremerker og dott er også fra Papirdesign. Tråden er fra May Arts (kjøpt i USA).

Gikk for magnetlukking da dette enkelt holder kortet sammen. Den andre magneten er limt på innsiden før panelet er limt på basen. Lommen er ganske stor så det er plass til mye penger (eller noe annet) :-)

Baksiden med skrivefelt. Tekst fra Papirdesign, stemplet med Chipped sapphire og pyntet enkelt med noen dotter. Her har jeg også stemplet svakt med et kretsbrett-stempel fra Papirdesign, men det var nesten umulig å få tatt bilde av...

I kanten her skal det være svak stempling. Har brukt Ink on 3 Fade out ink. Meget vanskelig å ta bilde av, men det synes bedre i virkeligheten :-)Da ønsker jeg alle en herlig dag!fredag 23. juli 2021

Konfirmasjonskort til jenter


Konfirmasjonskort på rekke og rad. Disse er laget av svart Papicolor kraft kartong. Mønsterarkene jeg har brukt er fra Papirdesign

Motivene og tekstene er digitale motiv fra May's Design. Printet ut på ark fra Fabriano.

Rammene er stanset ut med die fra Marianne Design.Produkter fra Fabriano og Papicolor distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.

 

torsdag 22. juli 2021

Kort til ei lita prinsesse

 I dag har jeg lyst til å dele et babykort med dere, laget av en papirpose (4 x 6 tommer). 

Det er egentlig sjelden jeg lager babykort uten at det har en bestemt mottaker, men da jeg så det nydelige ballongmotivet fra Mays Design fikk jeg lyst til å gjøre nettopp det. Jeg fant fram lekre babyark fra Papirdesign, en papirpose i passe størrelse og satte i gang. 

Jeg bygget opp lag på lag med mønsterpapir bak motivet, chipboard og en rosa kakeserviett (også den fra Papirdesign). Motivet er stanset ut med sirkeldies og montert med 3d puter fra 3L. Tittelen er fra et annet motivark fra Mays Design. Den har jeg også montert med 3d puter. Klistremerkene er fra Papirdesign. Jeg har pyntet med blomster fra blant annet Papirdesign. Dottene er fra ulike produsenter. Jeg har brukt litt gullfarget embossingpulver fra Cosmic Shimmer her og der for å få en glittereffekt som står til motivet. 

Inne i kortet har jeg laget en stor tag med skrivefelt, slik at man kan skrive en personlig hilsen til mottaker. Alle limprodukter jeg bruker er fra 3L (3d puter, E-Z Runner Grand og Dodz). Disse forhandles av Global Hobby og Kunst

Ha en fin dag. 


Kreativ hilsenonsdag 21. juli 2021

Dilla på tags! Listen to your art

 Kjenner du til følelsen av å ha lyst til å lage noe, men bare "litt"? Trenger ikke være store prosjekter, bare lite og enkelt og greit liksom? Vel... enkelt og greit blir det jo aldri, men TAGS er et herlig "lite" prosjekt når man ønsker litt mindre format en kort, LO, AJ osv. I tillegg er tags en super måte å få brukt opp litt rester på:


Den første tagen min er laget på en tag fra StudioLight - Tab Tag bok. De er i super størrelse, og er i tillegg av fast tykt papir som gjør de yppelig til mixed media prosjekter også. Her har jeg grunnet meg Amsterdam Transparent Gesso, og festet på gamle boksider, før jeg la på struktur med Marabu Acryl Paste (White) og stensil. Jeg hadde litt resteark på pulte min, og en blondeslomp, i tillegg til en chipboard rest som også fikk bli med. Jeg flikker på litt hvit gesso, før jeg klippet ut motivene mine. Sommerfuglen er fra StudioLight Die Cut Block - JL Butterfly Collection 04. En superflott blokk med mange motiver og detaljer. Kantene er svertet med sort og brunt blekk, og finishen er gjort med Marabu Mixed Media Art Spray i sort og hvit.


På tag nummer to og tre har jeg brukt mindre tag fra TH. Jeg har brukt mye av de samme produktene som over, men valgte tissuepaper (TH) i stede for boksider til bakgrunnen. Kantene har jeg punchet med mønsterpucher fra MS. Jeg har lagt på hvit gesso med spatel, og de sorte blomstene er transparente stickers. Litt blonder, noen fine ord og så klart et blikkfang i form av sommerfugl og blomster.


Produkter fra StudioLight, Amsterdam og Marabu Mixed Media  er alle produkter som distribueres via Global Hobby og Kunst her i Norge. Ta en titt innom deres hjemmeside for å finne din nærmeste forhandler.

tirsdag 20. juli 2021

Produkt-tips

  Vi finner alle våre favoritter ved scrappepulten titt og ofte og dann og vann. 


Noen glemmer vi av igjen en stund, mens andre får sin faste plass og er i bruk ved nesten hvert eneste prosjekt.

I dag vil vi i TeamScrappelyst vise frem noen av våre favoritter:


Elin:
Tross så vanskelig det er å velge ut enkelte produkter som favoritt, er det noen som stadig kommer tilbake til meg. Etter at jeg forelsket meg i ArtJournaling, har jeg blitt bedre kjent med fargemedier av ulike arter. Jeg føler for å slå et slag for akvareller i dag, og da spesifikt Van Gogh sine pocket bokser:

Van Gogh Akvarell - PocketBox - 12 half-pans og pensel no 6 - Tegne.no


Disse fargene er så utrolig fleksible: De er veldig pigment-sterke og avhengig av mengde vann en bruker, kan man få alt fra "knallfarger" til duse dempede pasteller. De er dryge, varer så og si evig, og finnes i mange mange farger. Du kan også kjøpe tomme skrin og enkeltfarger etter preferanse, sette sammen ditt eget drømmeskrin :D Her er noen prosjekter hvor jeg har brukt akvareller som medium:
Siden jeg fargelegger en del vil jeg fremheve Copics i denne posten. Disse kan du kjøpe i ulike sett, mange ulike typer eller du kan kjøpe enkelttusjer. For slik fargelegging jeg og mange andre her i skandinavia driver med, vil jeg anbefale å kjøpe et basis-sett med hudfarger og ellers enkelttusjer så man kan kjøpe akkurat de nyansene man ønsker selv. Det anbefales å ha en mørk, en mellomtone og en lys tone av hver farge (eller flere) så man kan få frem skygger og gi litt mer liv til motivene. 

Man kan fylle på tusjene, bytte tupp og lage egne nyanser. På denne måten blir tusjene nesten evigvarende og er vel verdt investeringen :-)

Her er noen kort jeg har har laget med fargelagte motiv:


Klistremerketekster fra Papirdesign har vært en favoritt hos meg i mange år. De kommer i mange ulike farger og skrifttyper og tekstene passer til både kort, layouts og andre prosjekter. Utvalget tekster har blitt veldig godt de siste årene. Noen av arkene inneholder bare gratulasjonstekster, mens andre ark inneholder tekster med temaer som hverdag, ferie, baby/barn osv. Jeg tror disse klistremerkene må være et av de produktene jeg har brukt mest av i min scrappekarriere. Jeg tror nesten de er i bruk på nesten alle mine kort/layouts. Jeg har vel kanskje ikke brukt de på AJ enda, så der har jeg en utfordring til meg selv :-) 


Her ser dere noen prosjekter hvor jeg har brukt klistremerker fra Papirdesign: