fredag 31. juli 2020

To koselige kort


Jeg har laget to koselige kort med stempeltekst fra Kort og Godt som passer ekstra godt i tiden vi er inne i. Kortene er laget av hvit Papicolor kartong. Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studio Light.

Stempeltekstene er stemplet på ark fra Fabriano og stanset ut med die fra Kort og Godt.

Kortet er laget på en base av ferdigbrettet hvitt kort fra Staz, med tilhørende konvolutt. 

Blomster og buttons med tekster er fra Papirdesign. Chipboardrammer er fra Wycinanka. 
Produkter fra Papicolor og Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.

torsdag 30. juli 2020

This moment is all there is

En spontan Art Journal side som ble til under en leke/kose stund med jr ved kjøkkenbordet. 
Ikke alt er like planlagt og ikke alle sider jeg blir like fornøyd med, men prosessen er den viktigste for meg. Å kunne tømme hodet for litt rot, leke uten regler og rammer.

Denne siden er laget primært med vannfarger, type standard maleskrin :D
Jeg har grunnet først: Amsterdam Transparent Gesso er og blir min favoritt. Den funker også utmerket i hvit.


Jeg har brukt litt mønsterark - rester av ukjent opprinnelse. Revet noen striper og matchet fargen mot de, før jeg legger på litt Amsterdam Akryl - Titanium White. En riktig god, rik, dekkende hvit farge er vesentlig å ha om man driver aktivt med journaling. Den dekker, kamuflerer, prepper, kan blandes med litt vann for hvite splasjer +++ 


Når fargen er lagt på, har jeg brukt sort akryl sammen med stensil og våtserviett for å skape kontrast. Motivene er på rispapir, og med det lett å legge på med litt Amsterdam Gel Medium Matt. 


Når sidene er tørre, bruker jeg Sakura Micron pen i sort til å streke opp motiv, fremhever enkelte detaljer, legge til nye. Jeg føler at sidene mine må ha litt "doodling" før jeg kan si meg fornøyd.


Teksten er en transparent stickers. De små detaljene i form av bobler og stjerner er fra Studio Light sin diecut block fra "Art By Marlene".


Produkter fra Studio Light, Sakura og Amsterdam distribueres via Global Hobby og Kunst. Titt innom hjemmesiden deres HER for å finne din nærmeste forhandler.


onsdag 29. juli 2020

Tags og kort med resteark

Hei og hopp!

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg elsker å lage kort og tags av resteark.
Etter å ha laget et par layouter satt jeg igjen med litt diverse smårester som enda gav meg inspirasjon, og da var det bare å slenge seg rundt.

Det første restekortet er et posekort i ca. 4x6 " størrelse. Her brukte jeg de største restene, som alle er fra Papirdesign sin nyeste kolleksjon Håpefull. Teksten og hullmønsteret er begge stanset ut med dies fra Papirdesign, splætten er stanset ut med en Sizzix dies. Twine fra Kort&Godt. Ellers pyntet med enamel dots og labels.
 

 For å lage noen tags med de siste tynne remsene av fotballarket, samt et treverksark, limte jeg de på en litt større restebit fra Studio Light.

 Jeg kuttet remsen i fire biter som ble til tre tags og et minikort - helt supre til klassebursdager!

Jeg har brukt forskjellige dies fra Sizzix og stanset ut i blank sølvkartong. Alle buttons og øvrige tekster er fra Papirdesign. Øvrig pynt er diverse enamel dots.Ønsker dere en super dag!

tirsdag 28. juli 2020

Gaver til kolleger

Våren 2020 var mildt sagt unormal for oss alle, og situasjonen rundt koronaen har gjort at vi som jobber sammen ikke har sett hverandre på mange uker. Da en kollega og jeg var fysisk på jobb en dag, hadde vi lyst til å gjøre noe hyggelig for de andre. Jeg lagde dermed små tags og hun ordnet med sjokolade. Dette ble en liten hilsen som ble lagt på hver av pultene,


Hjertene er stanset ut med en die fra Magnolia, det er stanset ut i gull bølgepapp. Teksten er et stempel fra Papirdesign. De ble enkelt pyntet med to små blomster.

Tagsene ble knytt fast i sjokoladen med tråd fra Kort og Godt.


Bølgepapp distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

mandag 27. juli 2020

40 og fæbjuløs


Jeg har laget et sommerlig kort til 40års-jubilant.

Dette kortet kan også sees hos Papirdesign


Inne i kortet har jeg dekorert med koselige stempeltekster:Produkter:
Mønsterark:
Dies:
Stempel:
PD 18475 Nyt livet
Pynt:

Kort til babygutt

For litt siden lagde jeg et kort i denne fasongen til jentebaby, og fikk forespørsel om jeg kunne lage et til gutt også. Og slik ble resultatet.Kortet er laget i blå Papicolor kartong, kuttet til i tåteflaskeform med en die jeg ikke vet opphavet til. Mønsterarkene er fra Papirdesign.

Motivet er en topper fra Felicita Design.

Sirkel diesene jeg har brukt er fra Creative Expressions og Baby gutt-diesen er fra Papirdesign.

Produkter fra  Papicolor  distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.

søndag 26. juli 2020

Hjemmelaget Art Journal - del 7

Da er vi kommet til siste side i prosjektet mitt, og i dag blir det to for prisen av en; Siste side og bakside i ett og samme innlegg. Håper dere ikke har gått lei?

Produktliste kommer først:
Amsterdam Transparent Gesso og hvit gesso.
* Amsterdam Standard Acrylic: Rød, gul, orange, lilla, sort og hvit.
* Studio Light "Art By Marlene" Collagepaper.
* Studio Light "Art By Marlene" die cut block.
* Stensil og våtserviett.
* Sakura Gellyroll, Micron sort og Pen Touch.
* Papirdesign - bokstaver.
* Stensil og paste fra Amsterdam.


Jeg har brukt samme teknikk her som tidligere: Først valgt mitt collage ark, revet opp og festet med gel medium. Deretter tar jeg utgangspunk i fargene i arket  når jeg velger maling. Her har jeg bygget opp lag på lag med stensilen i "samme spor" hele veien. På med maling, på med stensil, tørke bort med våtserviett, tørke og gjenta. Etterpå har jeg limt på motivet mitt, brukt Sakura Micron pennen min til å fremheve både struktur i collagepapiret (piler og fjær), samt skape nye detaljer i siden.


Jeg forsterker strekene i motivet mitt ganske ofte, for å få de til å tre litt mer frem. Jeg lager også highlights (her i form av prikker) for å lage kontraster. Der er Sakura Pen Touch penner et must å ha. De kommer i ulike tykkelser, både i sort og hvit. De er permanente og godt synlige. bare se på de hvite prikkene her!Helt til slutt kommer et bilde av baksiden. Den valgte jeg å lage i samme stil som forsiden på albumet, så om du ønsker detaljer på matrealer og fremgangsmetode her, finner du det i "Hjemmelaget Art Journal - Del 1.".


Da takker jeg for at dere har vært tålmodig igjennom min hjemmelagede journal reise, og kanskje har dere funnet noe tips og ideer til egen journal? Eller kanskje dere vil se mer? Jeg holder nemlig nå på med et nytt prosjekt: Minijournal laget med tags :D  To be continiued...

Produktene jeg bruker er mulig å få tak i via Global Hobby og Kunst. Fin din nærmeste distributør ved å gå inn på hjemmesiden deres HER.lørdag 25. juli 2020

Eksplosjonsboks til 8-åring


Heisann!

I dag vil jeg dele en eksplosjonsboks til en 8 år gammel jente.
Jeg har brukt Wenche sin mal for å brette boksen, den kan du finner HER


Jeg har brukt hvit kartong som base for boksen, og kledd den med mønsterark fra Papirdesign. De fleste arkene er fra Drømmeland koleksjonen, med untak av det grønne som er et eldre ark fra Fremtidsdrømmer. Jeg holdt esken helt enkel utenpå, ikke noe dill dall og pynt, bare lokket har fått en "krystall"knott for at det skal være lettere å åpne.

Inni boksen venter en overraskelse. Mange ballonger og åttetall som står og svaier. Jeg har stanset ut i forskjellige farger av glitterkartong, blant annet fra Best Creation og Marianne Design. Tallene har jeg stemplet med stempel fra Papirdesign og stanset ut med tilhørende die. Jeg har brukt Distress Oxide stempelputer og forsøkt matche fargen sånn noen lunde til ballongene.Jeg har stanset ut to av hver ballong og limt dem sammen med en bit av litt kraftig plastemballasje mellom.

For å feste dem inni boksen har jeg bygget et lite platå og skåret snitt for å stikke dem gjennom. Jeg har brettet plasten på innsiden av platået og limt den godt fast så ballongene ikke skal løsne.

Ellers er innsiden av boksen enkelt pyntet med fine stemplede tekster fra Papirdesign og gule paljettstjerner.For å ha en plass å skrive hilsen på laget jeg en liten tag ved siden av som matchet boksen.Ønsker dere en flott dag!

fredag 24. juli 2020

Art Journal - We are all broken

Jeg bruker mye glad-farger for tiden, men kjente på et behov for å lage noe i mørkere farger også. Det var slik denne siden ble til. Sidene er først grunnet med svart Gesso. Jeg lot dette tørke helt, før jeg begynte å jobbe med ulike farger med Marabu Art Crayons


Her er noen av Art Crayonsene jeg har brukt. Jeg har brukt mange ulike toner, og lagt de i sirkler utenfor hverandre slik at det ble gradvis tonet ut. Fargene er dratt ut med fingeren for å jevne det til, før jeg la på ny farge.

Her synes fargene og tonene bedre.Gesso og produkter fra Marabu distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

torsdag 23. juli 2020

KonfirmasjonskortKortet er laget på en base av ferdigbrettet svart kort fra Staz, med tilhørende konvolutt. 

Mønsterarkene, dies og stempel er fra  Papirdesign

Kortet kan også sees hos Papirdesign.Produkter:
Mønsterark:
Dies:
PD 15126 Kjære konfirmant
Stempel:
PD 17247 Konfirmant, gutt 

Produkter fra Staz distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.