lørdag 31. mars 2018

Velkommen til mitt nye scrapperom


Tidligere har jeg hatt et bittelite kott til scrapperom (som du kan se her). Men etter at vi pusset opp kjelleretasjen og ordnet flere soverom der, kunne jeg overta minstemanns soverom. Jeg har da gått fra et scrapperom på ca 1,8 kvadrat, til 9-10 kvadrat. Jeg vil i dag gi dere en liten omvisning på det nye rommet mitt.


Jeg har pult i L-form, for å få mest mulig benkeplass. Jeg har nesten 3,5 m med benkeplass, noe som er en stor oppgradering fra benken i det gamle rommet. Pulten der dataen står, er i tillegg 75 cm dyp, slik at jeg får litt ekstra dybde. Dette kommer veldig godt med siden jeg har datamaskin og lampa stående på pulten.


For å få mest mulig oversiktlig arbeidsplass, har jeg valgt å ha smale bildehyller fra IKEA på det meste av veggplassen foran pulten. Da er det enkelt å se hva man har, og kjapt å få tak i det. Tingene som er sortert i større bokser, står på øverste hylla.


På høyre side av pulten har jeg satt opp en bokhylle. Denne bokhylla er 60 cm bred, og passet dermed perfekt inn på tvers av det innbygde garderobeskapet, som er 60 cm dypt.


For å få best mulig utnyttelse av benkeplass og unngå dødplass mellom bokhylle og skuffeseksjon, valgte jeg å kutte ut i godset på bokhylla, slik at skuffeseksjonen kunne flyttes innover i skapet. Dette er en løsning jeg ble veldig godt fornøyd med, og gjør at jeg selv med en 60 cm bredt skuffeseksjon, kun "mister" 40 cm med benplass under benkeplata.

Siden skuffene nå er 60 cm brede, og ikke 40 som jeg har hatt tidligere, måtte jeg plassere på en annen måte enn jeg tidligere har hatt. Skuffene er inndelt litt etter hva som brukes samtidig. I øverste skuff har jeg derfor acrylklosser, stempelputer og embossingpulver, samt litt diverse lim og tape.


Skuff nr to inneholder mye av det som spesifikt brukes til kort; motiver, tags, ferdigutstansede stempelmotiver samt forskjellige sugerør, brads og paljetter. Jeg har også lagt de rollerstampsene jeg bruker mest i denne skuffa for å ha lett tilgang på de.


Skuff nr tre inneholder puncher og ferdigutstansede ord, samt bilder og litt småpynt som jeg bruker til  Layouter.


Skuff nr fire inneholder bakgrunnsstempler, litt maling og fusetool. De grå boksene jeg bruker i skuffene, er fra et sett fra IKEA, veldig praktisk sett med en stor boks med fire små som passer inni. På den måten kan du velge om du vil ha den store boksen rominndelt med mindre bokser, eller bruke de hver for seg slik jeg har gjort.


Siste skuffa som er dypere enn de andre, inneholder de tingene som krever mer høyde. Papirposer til kort, blonder, bånd og sisal, samt kakeserviettene. Her står stort sett alle tingene plassert i mindre bokser i skuffen, noe som gjør det enkelt å løfte opp hele boksen dersom du vil ha bedre oversikt.


Skrivemaskinen har fått plass i hjørnet over papirtralla mi. Da er den enkel å komme til, noe som gjør at den blir brukt mye oftere. (Før sto den pakket sammen i et annet rom, og måtte hentes ut og plasseres på gulvet i ganga når jeg skulle bruke den) Papirtralla synes jeg er utrolig praktisk. Da er det enkelt å holde oversikt over papirene. Og skal jeg på treff, kan jeg enkelt ta ut papirmappene og legge de over i en plasteske fra staples, som har skinner inni til å henge mappene på.


Jeg fikk lagt inn 6 stikkontakter over benkeplata, for å ha nok stikkontakter til alt jeg måtte trenge. Av de fire til venstre går tre bort til "faste" ting, data, lys og varmepistol. På høyre side av pulten har jeg to som til daglig står ledig.

Jeg viser fortløpende bilder av hvordan jeg har delt inn hyllene. Ettersom jeg har mye forskjellig typer oppbevaring, så gir det et litt rotete inntrykk på bildene, men det er veldig god orden i hyllene egentlig. ;)
For å slippe å måtte ta ledninger til kamera og mobil inn og ut for hver gang, pleier jeg bare ha de stående tilkoblet i dataen. For å unngå ledningsrot utover pulten, har jeg kveilet hver av dem opp og tapet dem sammen, slik at ledningen er passe lang til å kobles til kamera og mobil mens de ligger på pulten. På den måten er det alltid orden i ledningene, og de blir liggende fint på plass. Jeg har gjort det samme med ledningene til dataen og lampa, og har de i en kveil bak dataskjermen, slik at det blir ryddig og fint.fredag 30. mars 2018

3 kort - 1 ark

Heisann!
I dag vil jeg vise frem tre kort laget med kun et eneste mønsterark. 
Mønsterarket er fra Papirdesign - Dagen er din, og heter Fremtidsplaner. All kartong på mine kort er fra Papicolor.

Første kort ut måler ca. 4x6,5 inch og er i litt lett klæsj og klin mixed media stil.

Jeg har brukt sort gesso fra Marabu langs kantene, og blandet distress ink med litt vann og shimmerz maling og splættet litt her og der. Stjerner med skygge og teksten er begge stanset ut med dies fra Papirdesign. Teksten er stanset ut i glittermosgummi fra Folia. Pyntet med sølvstjerner (revet av fra et gammelt klesplagg faktisk) og enamel dotter.

På innsiden av kortet har jeg splættet litt i hjørnene, stemplet noen ord fra Papirdesign og til slutt drodlet rammer rundt med sort Sakura gelly roll penn.

Andre kort ut måler 5,5x5,5 inches og er litt enklere i stilen. Her har jeg brukt begge sider av mønsterarket. Teksten er stanset ut i selvklebende kork fra Marianne Design med en die fra Papirdesign. Jeg har streket opp med sort malingspenn inni.

 De sorte pilene er chipboard som jeg har malt med sort gesso fra Marabu. Dottene er fra Papirdesign.

Siste kort ut ble et lite mini-restekort, ca. 4x4 inch stort. Her har jeg utnyttet de siste små restebitene av arket og limt bitene tett ved siden av hverandre. Stemplet tekst fra Kort&Godt er klippet til en bannerform. Pyntet helt enkelt med blå dotter fra Papirdesign og sort fra Marianne Design.

Produkter fra Papicolor, Marabu, Folia, Sakura og Marianne Design distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Ønsker dere en super dag!

torsdag 29. mars 2018

Magebånd til strikkede votter

Det er kjekt å kombinere sine hobbyer og denne gangen har jeg kombinert strikking og papirhobby. Jeg har nemlig laget et magebånd til et par strikkede votter.

På magebåndet har jeg brukt mønsterpapir, tekststripe og stempel fra Papirdesign. Strikke-motivene er fra Allegra DigitalHer synes motivene litt bedre. Ekstra hyggelig å gi bort et par votter når de er har fått magebånd rundt seg synes jeg.


onsdag 28. mars 2018

Romantisk til konfirmant

Konfirmasjonskort laget med ark printet ut fra digitale filer fra Tania Design.


Stempeltekster fra Papirdesign. En tekst stemplet direkte på det printede motivet.
Kjære konfirmant er stemplet på en diecuts fra Kort og Godt.


tirsdag 27. mars 2018

Klem til deg

Gult er kult sies det og jeg hadde lyst til å lage et skikkelig gult kort i disse påske-tider. 

På kortet har jeg brukt mønsterark fra Papirdesign som bakgrunn. Oppå det har jeg hatt på Cosmic Shimmer Pixie Powder i fargen Sun Yellow. Jeg har også blandet litt Pixie Powder med Gesso og hatt på bakgrunnen sammen med en stensil.

Rammen rundt teksten er en die fra Papirdesign. Det samme er klem-teksten og blad/bærrankene bak blomstene. Rosene er også fra Papirdesign


Her kommer fargene i kortet bedre frem.

Bakgrunnen bak teksten er stanset ut i samme ark som bakgrunnen.

Bærrankene er også stanset ut i samme ark som bakgrunnen.


Produkter fra Cosmic Shimmer distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

Allidrett

Jeg har laget en LO med noen herlige bilder fra min sønn sin 2.gang på allidrett. Dette mønsterarket fra Papirdesign passet perfekt som bakgrunn. Det samme gjorde die cutsene jeg har stanset ut av en Papirdesign-die. Bokstavene er også fra Papirdesign. Teksten er skrevet med Sakura Pigma Micron-penn.

Produkter fra Sakura distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

Mammas hjerteknuser

Med en liten skatt i huset, blir det mange bilder om dagen. Så klart må minstemann også få sitt eget album, så her gjelder det å henge med og scrappe layouts av blinkskuddene.


Jeg har srappet LO på egenlaget bakgrunn: Hvit kraft kartong fra Papicolor som base. Den har jeg grunnet med gesso, før jeg har lekt meg med Marabu Mixed Media Art Sprayer og Art Crayons. Jeg har brukt flere ulike teknikker som spruting, splatting, dabbing med svamp og stensil, gnikking med fingre og pensel. Jeg har også lagt på elementer med hvit paste.


Hjertet er klippet for hånd, også dette i hvit kraft kartong. Deretter har jeg surret det med sort sytråd. Dekoren består av chipboard som er malt  / dabbet med svamp og gesso, litt dots og den søte "junior" tagen er en klesmerkelapp ;)


Produkter fra Marabu og Papicolor føres via Global Hobby og Kunst.


mandag 26. mars 2018

Hello Handsome


I dag vil jeg vise en layout som tok sine helt egne veier. Egentlig skulle dette vært en layout med mye vannfarge og mixed media på bakgrunnen. I stedet ble det ingenting av det, kun noen få sprut med hvit dylusionspray.

Jeg begynte med å finne frem flere av de "eldgamle" mønsterarkene og lagde meg et oppsett jeg syntes fungerte til bildet. Deretter begynte jeg å stemple litt på bakgrunnsarket og limte deretter på arkene. Og så, når jeg egentlig skulle finne frem akvarellmalingen, hadde jeg plutselig limt på både pynt og bilde. Så da ble det en mer enkel layout enn planlagt, men slik blir det innimellom ;) Som en siste finish på layouten, hadde jeg på noen rubons og noen tekststriper.
søndag 25. mars 2018

En serie clean&simple kort

Heisann hoppsan!
I dag har jeg en liten serie med clean&simple kort å dele med dere, med en liten klype mixed media blandet i.

Produkter som går igjen på alle kortene:
-Royal Talens Van Gogh akvarellpapir
-Stempler fra Kort&Godt, stempelplate M-376
-Enamel dotter og stjerner fra Marianne Design
-Sort og hvit kartong fra Papicolor 
-Embossingfolder fra Carabelle Studio

Alle bakgrunnene er laget på akvarellpapiret fra Van Gogh. Jeg sprayet rikelig med vann på arket før jeg tilsatte Pixie Powder - et fargepigmentpulver, og derretter sprayet jeg mer vann (og evt. tilsatte mer farge) til ønsket resultat. Jeg tørket bakgrunnene med varmluftpistol og tørrembosset de deretter med embossing folderen i Big Shot'n.

På de to første kortene har jeg brukt Pixie Powder i fargene Burnt Orange og Sun Yellow, og pyntet med enamel dotter i matchende farger.

 På det andre kortet har jeg delt bakgrunnen i to og skåret bort en liten bit, stemplet teksten rett på kortbasen slik at den titter ut mellom dem.

 På det tredje kortet har jeg brukt Pixie Powder i fargen Peacock Green.

 På det fjerde og siste kortet har jeg brukt Pixie Powder i fargen Teal Wash.

Det er kjempemoro å kombinere litt mixed media med clean&simple stilen. Du kan få til liknende bakgrunner med feks. sprayer, blekk og akvarellmaling. Gi det et forsøk, du også!

Produkter fra Royal Talens Van Gogh, Papicolor, Cosmic Shimmer og Marianne Design distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Ønsker dere en super duper dag!