søndag 31. mars 2019

Innskriving på skolen - layout


Jeg har laget en layout med bilde av minstejenta som skriver seg inn på skolen.  Bakgrunnen er laget på hvit Papicolor-kartong med Distress Oxides, Marabu Mixed Media Acryl Mousse og forskjellige bakgrunnsstempler, blant annet Studio Light - Industrial 2.0. Jeg har valgt å bruke bokstaver og tall som gjennomgåeende tema både i stempler, stensil og mønsterark.

Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studio Light. Blomster og klistremerker er fra Papirdesign. Teksten er skrevet med Sakura Pigma Micron 005. På tittelen har jeg brukt hvit Sakura Gelly Roll 05.


Jeg har pyntet med dotter, chipboard og klistremerker. #Stemplene er fra Staz. 


Produkter fra Papicolor, Marabu, Sakura, Studio Light og Staz forhandles av Global Hobby og Kunst.

Ha en fin dag. 

 
lørdag 30. mars 2019

#pretty

En ny layout fra meg i dag, med tittelen #pretty.

Jeg har lekt meg med akrymaling i bakgrunnen, samt stempling. Først legger jeg på et lag med Amsterdam Clear Gesso for å beskytte siden min mot fukt. Deretter jobber jeg med Amsterdam Akryl maling: jeg blander fargene Kings Blue og Greyish blue. Den samme kombinasjonen har jeg malt chiboard-teksten min med, for å matche blomstene. Jeg har brukt omvendt stensil teknikk, det vil si at jeg påfører fargen med stensil på en annen overflate en layouten jeg jobber med, for så å snu stensilen opp-ned og påføre fargen fra baksiden til layouten. Dette gir en kul effekt.

 Jeg har også brukt fargen Burnt Sienna, som jeg har vannet ut og splattet litt her og der. Dette for å gi en litt mer rustikk følelse til det hele.


 Jeg har stemplet med Memento Tuxedo Black stempelpute til slutt, før jeg setter på papir og dekor. Vær obs på at dette blekket ikke er vannfast, så sørg for at siden din er 100% tørr før du stempler, og vent med den til du er ferdig med vann og våte elementer. Evt kan du velge en vannfast stempelpute i stede.

Gullefekten har jeg fått frem ved å bruke Cosmic Shimmer Metallic Gilding Polish, her i fargen Gold Treashure. Den gir en skikkelig kul effekt!

Litt rester har jeg også lurt inn; blonder og et perlekjede for litt effekt.

Produkter fra Marabu, Amsterdam, Memento og Cosmic Shimmer distribueres av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt for å finne din nærmeste forhandler.
fredag 29. mars 2019

75-års kort


 Min far fyller 75 år, og i den anledning lagde jeg et bursdagskort på vegne av barn, svigerbarn og barnebarn. Ettersom det skulle være så mange med på kortet, valgte jeg å lage et kort med en ekstra brett på, slik at hver side får tre felt. Jeg har laget den midterste delen med "nøytral" bursdagstekst på begge sider, slik at den er felles for alle avsendere. Og så har jeg holdt den ene siden med forside og skrivetekst bak, fra barn, og den andre siden fra barnebarna.


Jeg har funnet frem noen gamle bilder av min far, som har blitt brukt som motiv på begge "forsidene". Alle papir kommer fra  6x6 blokker fra Studiolight. Jeg har brukt stempler fra Studiolight og Papirdesign på begge sidene av kortet.Hønsenetting-diesen bak bildene, og varmelampa er dies fra Studiolight. Kartongen er fra Papicolor.
Produkter fra Papicolor og Studiolight forhandles i Norge gjennom Global Hobby og Kunst.torsdag 28. mars 2019

Babykort i turkis og hvitt

Hei!
Et babykort fra meg i dag, til en liten babygutt, i turkis og hvitt.

Basen er brettet av kraft kartong i fargen natur fra Papicolor. Mønsterarket med små kroner på er fra Papirdesign, de øvrige er fra Studio Light. Motivet er også fra Studio Light. 
Arkene er stanset ut med banner-dies fra Papirdesign. Teksten er også stanset ut med dies derfra, denne i hvit mosgummi fra Folia.


Blomster fra I Am Roses. Halvperler fra Staz. Grener stanset ut med Sizzix die i hvit metallic/perlemorskartong fra Papicolor. 

På innsiden har jeg kopiert oppsettet fra forsiden og pyntet enkelt med et stempeltrykk fra Papirdesign. Bart skrivefelt til høyre. 

Produkter fra Papicolor, Studio Light, Folia, Sizzix og Staz distribieres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Ha en fin dag!onsdag 27. mars 2019

Brettekort - Trinn for trinn

Hei!
I ett tidligere innlegg, så viste vi i Scrappelyst frem ett brettekort vi alle tok utfordringen med å lage!

Nå har jeg prøvd å lage en trinn-for- trinn til dere, hvor jeg har tatt utgangspunkt i den som var i bladet Papercraft Inspirations, issue 188 March 2019. I bladet var den i cm, men jeg har også lagt til inch målene i denne tutorialen. 

Håper du får lyst til å prøve den ut! Og bare spør dersom noe er uklart!


1. Kutt kartong i str 7 1/8 x 7 7/8 (18x20cm)

Legg kartongen med lengste siden vannrett og lag en brettekant på 3 3/16 (10 cm) opp fra bunnen


2. Brett deretter kortet ditt i to, slik at du finner midten

Kutt deretter i midten opp til brettekanten


3. Deretter skal du kutte av litt fra hver side nederst som vist på bildet. 

Kutt av 15/16 (2 cm)


4. Snu kartongen og lag brettekant, som vist på bildet


5. Snu tilbake, og lim sammen de to delene over hverandre

NB! Før du går videre for å lage staffeli-delen, så er det lurt å pynte innsiden!


6. Jeg har valgt å lage staffeli-delen i sirkel form. Lag en kartong som passer til den str du ønsker. Brett i to. Legg diesen litt over brettekanten og kutt ut. Brett ene halvdelen av sirkel og lim på sirkel 3 som vist på bildet. 

NB! Pynt staffeli-delen før du limer den inn i selve kortet!


7. Husk å kun lime den på ene halvdelen!


Nå er kortet ferdig, og du kan pynte de andre sidene!

Jeg har brukt følgende produkter fra Papirdesign
Mønsterark Ungdommelig PD1900001
Cevron dies PD19299
Konfirmant PD17312
Pengelomme PD18399
Tag PD18415 (som passet perfekt i pengelommen)
Stempel PD17247
Splash dies PD19193


Slik ble min forside!

Her har jeg brukt kakeserviett og en  Jente dies fra Papirdesign, stanset ut i en meget fin dryssfri glitterkartong fra Best Creation! En kartong som forhandles av Global Hobby og Kunsttirsdag 26. mars 2019

Ferietid

Jeg er en ivrig strikker, i tillegg til scrapper. I fjor sparte jeg på alle magebåndene fra garnnøstene jeg strikker og da Elin hos Scrappelyst utfordret meg til å bruke noen av disse til scrappingen, måtte jeg vri hodet mitt litt. Resultatet ble en LO med bakgrunn av magebåndene. Jeg har tatt noen bilder underveis mens denne LOen ble til og her skal dere få se hvordan jeg bygget den opp.

På LOen har jeg brukt Marabu Akryl Mousse, hvit maling/Gesso, Marabu Art Sprayer og Marabu Art Crayons.Jeg startet med å lime fast de magebåndene jeg trengte til en 12*12-kartong. Jeg har limt fast med flytende lim. Jeg malte deretter over med hvit maling/Gesso.

Jeg malte hele flaten slik at det dekket. Før det tørket drysset jeg på noen bittesmå stjerner. Disse festet seg til bakgrunnen samtidig som malingen tørket.

Jeg lot dette tørke før jeg hadde på Marabu Akryl Mousse i to ulike farger. Deretter sprayet og splættet jeg med flere farger med Marabu Art Spray. Enkelte steder tok jeg opp litt av fargen med tørkepapir, for å få en dusere fargetone.

Jeg lot bakgrunnen tørke helt, før jeg begynne å jobbe med Art Crayonsene. Jeg tok forsiktig på litt farge, før jeg gned det ut med fingeren. Enkelte steder hadde jeg også på litt vann for å få dratt fargen lettere utover. Jeg har passet på å ha fargene på kantene og overgangene mellom magebåndene.

Slik ble LOen til slutt. Jeg har bevisst forsøkt å hente opp farger fra bildet.


Snurreblomstene og krystallene inni blomstene er fra Kort og Godt. Rosene  og buttonsene er fra Papirdesign.

Bak bildet har jeg limt fast store ispinner, Disse er malt med veldig utvannet hvitmaling. Langs kantene har jeg brukt Art Crayon.

Teksten er chipboard farget med Art Crayon blandet med vann.


Produkter fra Marabu distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

mandag 25. mars 2019

Produkt-tips

Vi finner alle våre favoritter ved scrappepulten titt og ofte og dann og vann. 

Noen glemmer vi av igjen en stund, mens andre får sin faste plass og er i bruk ved nesten hvert eneste prosjekt.

I dag vil vi i TeamScrappelyst vise frem noen av våre favoritter: 

Wenche:
Jeg lager en god del kort til konfirmanter, og i mange av disse er det ønskelig med pengelomme.

 

Denne diesen fra StudioLight er blitt en favoritt hos meg nå, Essentials nr.144. 


Denne kan du bruke til å lage veldig kule lommer, effektfulle og praktiske:Kristin:
Etter at jeg oppdaget Cosmic Shimmer Pixie Powder, har jeg hatt det som et soleklart favorittprodukt. Det gir en så utrolig fin effekt både alene og blandet med andre typer maling/medium. Som navnet sier, har dette pulveret en helt nydelig og shimrende effekt.

Jeg har laget en tutorial med tips til bruk. Ellers er mitt aller beste tips å bare slippe seg løs, leke med det og teste i vei.


Her er et par kort hvor jeg har brukt Cosmic Shimmer Pixie Powder som basis for bakgrunnen.


Katrine:
Et av mine favoritt-produkter for tiden er Sakura Pen-Touch tusjer. Jeg bruker de masse i min art journal til å drodle, fremheve detaljer, skrive sitater osv. Jeg har disse i sort og hvitt, i tre forskjellige tykkelser. De finnes også i metallic utførelse og i enkelte farger, som nå står ganske langt oppe på min ønskeliste.søndag 24. mars 2019

Eksplosjonsboks med pengegave

Det er gøy å gi pengegaver i form av noe annet enn kun en konvolutt. Jeg er blitt glad i disse eksplosjonsboksene som jeg putter en liten sparebøsse i. 

Denne eksplosjonsboksen kan også sees i Papirdesigns blogg.


Lokket har jeg pyntet med stjernebakgrunn stanset ut i svart kartong. Diecutten dabbet jeg med rosa akrylmousse fra Marabu. 

"Kjære konfirmant" har jeg stanset ut i glittermosegummi fra Folia. Både denne teksten og jenta har jeg montert på lokket med 3D-limputer for litt ekstra dimensjon. Inne i boksen har jeg dekorert med stempeltekster og stjernediecuts behandlet på samme måte som den på lokket. Samme die er brukt, men jeg har her klippet biter av den som passer inn i prosjektet. Boksen er laget etter denne malen, med utgangspunkt i en 12"12" kartong. 

Scores/brettes ved hver 10.cm, og hjørnene kuttes vekk. 

Lokket lages av en kartongbit på 14,8x14,8 cm. Og scores på alle sider ved 2 cm. Materialliste:
Ark: 
Stempel:
Dies:
Annet: