tirsdag 30. april 2019

Old ways won't open new doors

Heihei :) Ny dag og nye muligheter for en ny side i min Art Journal.
Jeg synes det er så moro å leke med farger og utrykk, men er det en ting som inspirerer meg mer en noe annet, så er det ord og uttrykk som gir mening i hverdagen. Å bla i en AJ som er fylt med farger, mønster, liv og røre, ja det er digg. Men å stoppe opp, ta seg tid til å lese ordene, sitatene, meningene bak kunsten... det er en kunst i seg selv ;)

"Old ways won't open new doors"
Gamle metoder vil ikke åpne nye dører... 
Har du gått deg fast i gamle vaner? Da kommer du ikke videre da. Det blir ikke mer sant enn som så:


Jeg har laget ny side med disse kule akryl fargene fra Amsterdam! Pearl heter de, og jeg kjøpte mine i et sett med 6 farger a 20ml pr tube. Jeg har erfart at jeg får mest effekt av de om jeg legger de på mørk bakgrunn, og dersom jeg legger de på tynt. Enkelte felt i boken min ble veldig lyse og nesten litt hvitt i, der lå malingen tykkere en ellers. Bakgrunnen har jeg grunnet med sort gesso fra Amsterdam den også. Utenom den åpenbare effekten med at side blir sort, gir den også papiret en beskyttende hinne mot fukt fra andre medier som maling, spray etc. 

Jeg må jo bare innrømme at jeg blir en smule lykkelig av å se slikt! Er jeg litt rar? :D Jeg har brukt ulike stensiler, påført maling med fingertuppene, og etterpå gått over enkelte områder for å framheve. Slik som her har jeg markert stjernene litt ekstra, da har jeg brukt Sakura Gelly Roll Stardust: Gelpenner med glittrende effekt. De kommer i sett a 3 i samme fargetone, større sett med flere farger eller bare som enkeltfarger.

Her har jeg gjort akkurat det samme, bare med rosa og lilla toner til å markere og fremheve detajer med. Jeg bruker også hvit Sakura Gelly Roll penn til å highlighte bokstaver, lage stjerner og dotter her og der. Den kommer i ulike tykkelser på spissen 05-08-10, og jeg må innrømme at som scrapper og nyoppdaget mixedmedia elsker, trenger jeg alle tre i min samling :D

* 05 er ypperlig til journaling, den er tynn og delikat og gir klare linjer.
* 08 er min favoritt til droodling, den gir litt tykkere skarpere strek men er samtidig perfekt til de fine detaljene.
* 10 er den som egner seg best til skyggelegging av bokstaver og figurer, samt dotting og highlights. 


På siden min har jeg highlightet bokstavene med nr 10, da trenger jeg bare en strek. Se så klar og skap hvitfarge den etterlater?! Og den finker både på akryl, akvarell, tørre ark og crayons.

Jeg har laget hvite dotter både med penn og maling; når jeg bruker maling velger jeg hvit akryl som jeg vanntynner litt, før jeg splatter med en pensel. Det gir uforutsigbare splatter som ser mer tilfeldig ut.


Til slutt tenker jeg bare å friske opp mitt smarteste tips angående disse Pearl fargene: lag deg et fargekart! For fargene ser helt like ut når du klemmer de ut av tuben, de er hvite med så litt skinn i. Med et fargekart har du bedre kontroll på sluttresultatet ;) 

Produktene fra Amsterdam, Marabu og Sakura er varer som Global Hobby og Kunst distribuerer ut til butikkene i Norge. Sjekk ut deres hjemmeside om du lurer på din nærmeste forhandler.

http://elinshobbykrok.blogspot.com/

mandag 29. april 2019

Håp i hengende snøre - Layout

God dag!
I dag vil jeg dele en layout med dere.
Alle mønsterark er fra Papirdesign mens den hvite bølgepappen er fra Folia. Jeg digger disse mønsterarkene med fisketur-tema, og de passet ypperlig til bildene jeg ville scrappe. På bakgrunnen har jeg svampet litt hvit akrylmaling fra Amsterdam over en boble-stensil.  

Tekstklistremerkene jeg har pyntet med kommer også fra Papirdesign. Jeg har tusjet et kryss med Sakura Pigma Micron penn over det ene, for det ble absolutt ingen fangst på denne turen.

 Fiskene og fiskestangen jeg har pyntet med er papirpynt fra KaiserCraft. Øvrig pynt er clear stickers (+ tegnene) og diverse enamel dots.

Produkter fra Folia og Amsterdam distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst

Ønsker dere en strålende dag!

søndag 28. april 2019

Liten snik

Da jeg så dette fantastisk flotte mønstearket fra Papirdesign, visste jeg umiddelbart at det ville være perfekt til dette sovebildet av min sønn - som en kveld hadde sneket seg lydløst inn i sengen vår. Det blå mønsterarket nederst og det gule jeg har stanset ut av, er også fra Papirdesign.

Stjernene er stanset ut av en die fra Papirdesign. De små tape-stripene ved bildet og de to lampene er stanset ut av dies fra Studiolight. Den ovale teksten er en chipboard fra Papirdesign.

Produkter fra Studiolight distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

lørdag 27. april 2019

Kjære brudepar

Jeg fryder meg hver gang jeg oppdager nye former StudioLight-dies i stort format. Det er jo så moro å lage kort med baser av disse diesene.Diesen jeg har brukt til basen til dette kortet heter Romantic Botanic 58. Stanset ut i hvit Papicolor kartong.Brudeparet og sirkelen er digitale motiver fra I love digi Designs. Printet ut på ark fra Fabriano.

Mønsterarkene jeg har  brukt er fra StudioLight.Epoxy hjerte-stickersene er fra Marianne Design.Kjære brudepar er stanset ut med die fra Papirdesign, PD 17263 Dies Kjære brudepar, i hvit mosegummi fra Folia.Kortet er laget i 15cm*15cm av hvit Papicolor kartong.

Produkter fra Marianne Design, Fabriano, Folia, Papicolor og Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler. 

fredag 26. april 2019

Bursdagskort med chalkboard-effekt

Jeg har lagt merke til at flere i den vide scrappeverden har funnet sorte papirposer. Og papirposer, er som kanskje mange vet, en av mine store diller. Måtte på jakt etter sorte poser jeg også, og fant dem i en tilbudskurv hos Kremmerhuset etter jul... 24 stk. 

Her kommer mitt første møte og forsøk med sort papirpose:


Posen var litt stor, så jeg brettet den i to, kuttet litt av den og snudde den på siden. Så fikk jeg flere sider å pynte ;) Synes klare skarpe farger gjør seg veldig fint mot sort, så jeg valgte dette motivet fra et Studio Light klippeark. Før jeg limte på motiv, klusset jeg litt på bakgrunnen med en hvit tavekritt. Jeg surret også på litt hamp og laget en dekorativ sløyfe med den og hvit vokset bomullstråd fra Kort og Godt.


Jeg har investert i Liquid Pearls også i det siste, dette var "jomfruturen" og som dere ser, ikke helt stødig på hånden enda ;) Har heldigvis hatt litt bedre resultater i etterkant av dette!

Teksten er embosset i hvitt på sort kvistkartong fra Papicolor. Den er stemplet med clearstamp fra Papirdesign. Noen lilla blomster for å matche fargen i motivet.På innsiden har jeg brukt nydelige mønsterark fra Studio Light, i samme klare lillatone som motivet på utsiden. Jeg har også embosset en koselig tekst fra Papirdesign på sort kartong. 

torsdag 25. april 2019

To vinterlayouts

Hei og hopp!
I dag vil jeg vise frem to vinterlayouts, i to forskjellige formater.

Første ut er en vanlig 12x12 layout. Mønsterarkene kommer fra Studio Light, den hvite bølgepappen fra Folia. Jeg har brukt to forskjellige stensiler på bakgrunnen. En sammen med Amsterdam akryl maling i fargen Permanent Red Violet, og en sammen med hvit Marabu Mixed Media akryl paste.

Snøfnuggene er stanset ut i hvit kartong med dies fra Papirdesign

Øvrig pynt er klistremerketekster, puffy hjerter, enamel dots og diverse chipboard.

Den andre layouten måler 9x12. Både bakgrunnsark og snøfnugg-diesen er fra Studio Light - Winter Trails serien.  Bak bildet har jeg bygget opp med hvit bølgepapp fra Folia og elementer fra Studio Light - Winter Feelings die cut blokk. Blokken inneholder alt en trenger for å lage kort i grunn, men som dere ser så fungerer det utmerket godt å bruke disse papirelementene på layouts også.


Produkter fra Studio Light, Marabu, Amsterdam og Folia distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst. For hjelp til å finne din nærmeste forhandler ta gjerne kontakt HER

Ønsker dere en nydelig dag!

onsdag 24. april 2019

Grimase

Jeg har laget en LO med et morsomt bilde av min sønn, tatt på den tiden han synes det var veldig gøy med grimaser. Bakgrunnen er laget selv med Marabu Art Crayons. På bakgrunnen har jeg også brukt stempel fra Studiolight

Bokstavene er stempel fra Marianne Design. Jeg har stemplet på gult ark og klippet ut. Dotsene er også fra Marianne Design.

Sirklene bak bildet er stanset ut av en die fra Papirdesign. Tekst-stripene er stickers fra Papirdesign

Produkter fra Marabu og Marianne Design distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

tirsdag 23. april 2019

Til brudeparet


Dette bryllupskortet har jeg laget på en base av hvit Papicolor kartong ved hjelp av diesene i StudioLight-settet Basics Nr.82Mønsterarkene jeg har brukt er fra StudioLight. Teksten er stanset ut med die fra Papirdesign, PD 15124 Brudeparet.

Brudeparet er en die fra Craft and you. Blomsterbakgrunnen er laget med die fra Sizzix.

Blomstene er fra blant andre I am Roses.


Produkter fra Sizzix, Papicolor og Studio Light distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler. 

mandag 22. april 2019

Søt jentelayout

Denne Layouten var egentlig tiltenkt en utfordring hvor oppgaven var hjerter. Jeg hadde store planer om å få brukt opp mange glitterhjerter fra Papirdesign, men noen ganger fungerer ikke planen man har i hodet like godt i praksis. Jeg fikk bare brukt ett hjerte og ikke hjerter i flertall... Så da viser jeg den i dag i stedet.

Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studio Light og jeg har brukt Distress Oxides på bakgrunnen. Tittelen er stanset ut med Alfabetdies fra Sizzix - Delicate Letters. Jeg har stanset ut i hvit bølgepapp fra Folia. Splattene er også stanset ut med dies fra Sizzix.  Klistrmerkene og glitterhjertet er fra Papirdesign. Teksten er skrevet med Sakura Pigma Micron PN. Ellers har jeg pyntet med diverse Chipboard, glitterstjerner, dotter og en liten badeand.


Produkter fra Studio Light, Sizzix, Folia og Sakura forhandles av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for din nærmeste forhandler.

Ha en fin dag.

Hilsen  Hege.

søndag 21. april 2019

Knutshøe 1517

Jeg er stolt mamma til en liten spreking, og det er ikke noe som er mer moro en å dokumentere noen av "bragdene" hennes på layouts som jeg setter inn i albumet hun skal få senere i livet. Jeg lager album til alle mine tre små, men i dag dreier det seg om Maja ;) 

Sommeren 2018 gikk vi på topptur etter topptur, og Maja har for vane å sette seg store mål. Ikke nok med at hun er en helt på å gå: utholden, sterk, tålmodig, ivrig, og sist men ikke minst konkurranseinnstilt! Så da en kar tilfeldigvis sa : "Knutshøe ja, lillebroren til Besseggen ja, ikke noen topp for små barn...".. Huff, det skulle han ikke sagt! Akkurat bikket 8 år, gikk hele turen selv :D


Først preparerte jeg bakgrunnen med transparent gesso fra Amsterdam. Resten er laget med lekene farger fra et Van Gogh akvarellskrin, lagt på med plastpose for litt uryddig effekt, splattet litt med en pensel i tillegg. Deretter har jeg stemplet med sort blekk fra Memento: Mursteins stempelet er fra en eldre utgave Marianne Design Clear stamp plate. I tillegg har jeg brukt et tekststempel. Når bakgrunnen var helt tørr, påførte jeg Marabu Akryl Paste med stensil for å få litt dimensjon. Til dekor har jeg valgt litt blomster, chipboards og vokset bomullstråd fra Kort og Godt. "Ut på Tur" tittelen er et klistremerke fra Papirdesign.


Produktene fra Marabu, Van Gogh og Amsterdam føres via Global Hobby og Kunst.

http://elinshobbykrok.blogspot.com/

lørdag 20. april 2019

Paraplygjengen - LO

Hei og hopp!
En veldig enkel 6x12 ayout vil jeg dele med dere i dag. Jeg synes 6x12 er et veldig kjekt format å jobbe i, og blander det sammen med både 9x12 og 12x12 i ett og samme album.

Bakgrunnen er et mønsterark fra Papidersign (PD 1900022). Jeg har brukt en dråpe-stensil sammen med Marabu Mixed Media akryl paste for å lage regndråper på øvre halvdel av layouten. Rundt ytterkantene har jeg drodlet med hvit Sakura Gelly Roll penn.Bildet har jeg skåret til med en tynn liten hvit ramme rundt. Bak har jeg bygget opp med en kakeserviett og litt bølgepapp fra Folia

Paraplyene er chipboards fra Wycinanka. Øvrig pynt er klistremerker fra Simple Stories, tekststriper fra Tim Holtz og hvite enamel dots. 

Produkter fra Marabu, Sakura og Folia distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst

Ha en fin dag!

fredag 19. april 2019

Ha en super dag

Jeg har laget et ganske enkelt kort med egenlaget malingsbakgrunn. Bakgrunnen er laget med grå Marabu Chalky chic-maling, ispedd andre farger med Amsterdam-akrylmaling. Motivet er fra Digital Paper. Pynten bak bildet er stanset ut av en die fra Papirdesign. Jeg har stanset det ut i rosa metallic-ark. Teksten på kortet er et stempel fra Papirdesign.
Produkter fra Marabu og Amsterdam distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.