mandag 26. mai 2014

Brush script


Hei! I dag vil jeg vise dere en layout og en  PL-side, hvor jeg har prøvd meg på en trend som kalles brush script. Jeg har sett flere layouts hvor det har blitt skrevet med slik skrift, og jeg syns det har vært veldig kult, så jeg ble inspirert til å prøve det ut selv. Jeg valgte en penn som heter wink of stella glitter brush til å skrive med. Den har en tupp som på en malerpensel, man klemmer på beholderen, så kommer det blekk ned til tuppen. Den kan da lage både tykke og tynne streker. Det er ikke så lett å se på bildene, men den har også en kjempefin glittereffekt. Å skrive rett på en layout var litt for skummelt, så jeg valgte å øve litt på forhånd på skisseark, og bruke det forsøket jeg syns ble best på LO'en. 

Det går sikkert helt fint å bruke en vanlig malerpensel og svart blekk som f.eks india ink. 
(ett lite tips er å søke på "brush script scrapbooking" for å få vite mer om dette, her har du også en link til en inspirasjonsmappe på pinterest)Slik ble resultatet. Jeg har nok ikke den peneste håndskriften, og det var vanskeligere enn jeg trodde. Men det var gøy å prøve. Og man får iallefall ett unikt element på prosjektet  ;) 


Mønsterarkene jeg har brukt kommer fra Studio Tekturek og We are memory keepers.

PL-kort har som oftest engelsk tekst, og det er ikke alltid at man finner en tekst som passer til formålet. Da er det jo kjekt å skrive tekst som passer selv. 


Her er project life siden min, hvor jeg har valgt å skrive på ett 6x4 kort. Håper du ble inspirert til å prøve selv! 

fredag 23. mai 2014

Minneboks med tutorial

På Scrappelyst har vi en hel haug med fantastiske tutorials til inspirasjon. Om du ikke har sett de allerede, finner du de HER. 

Jeg tenkte å melde meg på trenden, så her kommer en liten steg-for-steg visning av hvordan jeg lager skoesker om til minnebokser av div.slag.


Utgangspunktet er en skoeske. Jeg velger aldri større eske en at et 30 x 30 ark kan dekke toppen.
Om esken har annen farge en hvit, så grunner jeg kantene med gesso.


Så finner jeg fram det jeg øsker å bruke: Mønsterark, div pynt, motiv, bokstaver, blonder etc.

 Her har jeg målt til panelene mine, rufset kantene  og svertet med distressblekk.


Deretter setter jeg på godt med tape, gjerne mer enn mindre, da jeg er livredd for at ting skal løsne og ramle av! Jeg supplerer med flytende lim for å være på den sikre siden.


Her har jeg festet panelene både oppå lokket og på sidene. Som dere kan se, har jeg malt med litt gesso over logoen på boksen. nå er jeg klar for å sette på blonde.


Her bruker jeg en litt ekstra sterk tape, den heter Super Sticky Tape og finnes i sortimentet hos
Global Hobby og Kunst. I tillegg har jeg brukt flytende lim.


Slik ser det ut når blonden er på plass. Da er det bare å kose seg med dekoreringen.


Jeg valgte å pynte min boks til en liten prinsesse som skal døpes. Motivet mitt er fra Studiolight,og dotsene finner du hos Papirdesign.

Eskene er også supre til minnebokser, gavebokser av ulike slag, "førstehjelpsskrin" med humor artikler ol. Bare fantasien som setter en stopper. Her er resultatet mitt:
Takk for at du tittet innom.

tirsdag 20. mai 2014

Mer inspirasjon til mai-utfordringen

Midtveis ut i månedutfordringen vil vi fremover minne dere på pågående utfordring og vi vil komme med mer inspirasjon fra Team Scrappelyst. 

Dere skal fremdeles levere bidragene deres via inlinks under hovedinnlegget med oppgaveteksten, som dere finner HER


Ann Kristin:
I år kom våren veldig tidlig hos oss. Allerede 16.mars kunne vi drive ute i hagen med hagearbeid. Våren er en herlig årstid! Mønsterarkene fra Studiotekturek, med sine friske farger, passet så godt til dette temaet. Noe av det jeg valgte å pynte med, er de kule dottene til Papirdesign som bare popper frem på siden.
Hege:
"Vår" er blomster som spirer, fugler som synger og lam som breker, men et like sikkert vårtegn er tivoli på torget og "glade maidager".  Jeg har laget en LO av guttene mine, som kjører karusell.  Jeg har brukt herlige fargeglade papirer fra StudioTekturek, som passet perfekt til tivolibildet mitt.  Jeg har også brukt stempel og dotter fra Papirdesign.


Katrine:
Vår og påske henger sammen for meg. En koselig tid med sol (forhåpentligvis), blomster og fuglesang. Jeg har kledd et egg med gammelt avispapir og gesso, og pyntet med blomster, utstansede blader, perler og chipboard. Sistnevnte er av merket Wycinanka, som føres av Global Hobby og Kunst. Hvorfor ikke ta med seg egget som dekorasjon utover våren? 
Wenche:

Når jeg satt og tenkte på oppgaveteksten så kom jeg frem til at vår kan tolkes til glade farger, uteaktivitet og konfirmasjon, derav mitt bidrag, som ble et konfirmasjonskort i gladfarger til skate-gutt.
Motivet er stemplet med clearstamp fra Staz, mønsterark fra Studiolight, stjerner stanset ut med Marianne Design Dies, chipboardstjerner fra Wycinanka og en herlig sprek washitape øverst på tagen i posekortet. Alt dette føres i Norge via Global Hobby og Kunst. I tillegg har jeg brukt fargerike, herlige dotter fra Papirdesign.


mandag 19. mai 2014

En tag

En tag fra Wenche  mens vi nyter våren og scrapper til både Mai utfordring og Grublis hos Scrappelyst.

_________________________

Tagen har motiv fra Nicecrane designs, blomster fra I am Roses, mønsterark fra Studiolight og diesene jeg har brukt er fra Magnolia.Playing Kids by N. Brisley CS


De små tekstene på forsiden er printet ut fra PCen, mens teksten inne i pebbelsen på baksiden er et stempel jeg har laget selv, med Imagepac Stampmaker. 


Imagepac Stampmaker og Studiolight-produkter distribueres av Global Hobby og Kunst. Kontakt de for informasjon om din nærmeste forhandler. 


fredag 16. mai 2014

Lage egne stempel

Global Hobby og Kunst har fått inn et veldig spennende produkt i sortimentet sitt; Imagepac Stampmaker. Med denne maskinen kan du lage dine helt egne stempler, veldig enkelt og greit.

Inne på Global Hobby og Kunst sin inspirasjonsblogg "Din fantasi fra hobby til kunst", finner du en informativ brukerveiledning på norsk. Jeg har derfor ikke tenkt å lage noe steg for steg på dette her, men heller vise en liten stemningsrapport fra scrappekroken i min iver. For dette er innmari moro :-)

En liten datanerd som jeg er, så elsker jeg å sitte å pusle med egne design på PCen. Her har jeg laget klart noen negativer til stempler;


Disse skriver jeg ut på transparenter som følger med i startkitet. Det er MEGET viktig at utskriften blir svart nok. Dette er alfa og omega for å få gode stempler. 


Hold utskriften opp mot lyset for å se at den er svart nok. Alle lyse felt vil bli synlige i stempelet ditt. 


Så starter den herlig, spennende prosessen med selve maskinen. 
For alle detaljer husk å se i brukerveiledningen.Når alle punkter er fulgt nøye og vel, kan jeg endelig stemple med mitt eget stempel: 


Og ikke minst, lage prosjekter med mitt eget stempel. Må bare anbefales :-)


På dette lille kortet mitt, som er et dobbelt kort i str 3 3/4", har jeg brukt motivark fra Studiolight, halvperler fra Staz, dies fra Marianne Design og Sizzix, blomster fra I am Roses og stempelet mitt. 


Mulighetene med stempelmaskinen er mange. Du kan lage personlige håndlaget av- stempler, du kan lage fotostempler av egne fotografier, du kan lage stempler til bruk i Project Life spesielt tilpasset deg- osv osv. Du kan også kjøpe embossing-kit til maskinen og lage plater for tørrembossing. Dette har jeg ikke prøvd meg på enda, men jeg skal :-)

Her kan du finne den norske sida for maskinen på Facebook. Her er planen å dele erfaringer og tips: https://www.facebook.com/groups/stempelmaskin/

Både Stempelmaskinen, Studiolight-, Staz-, Marianne design- og Sizzix-produkter distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst, sammen med et stort utvalg andre produkter. Ta kontakt med de for info om din nærmeste forhandler.

onsdag 14. mai 2014

Babykort til en liten prins

Jeg liker veldig godt å lage "babykort", synes det er så koselig å pusle med.  Her har jeg laget et kort til en liten prins, hvor jeg har brukt nydelige papirer fra Papirdesign. Chipboard-pynten og de små rosene er også fra Papirdesign, mens den store, hvite rosen i midten av blomsterklasen er fra  I am Roses. Selve motivet på kortet er fra et digital klippeark fra "by Digital Paper".


søndag 11. mai 2014

Grublis - Før og nå

Vi i Scrappelyst vil fra tid til annen kjøre noen ekstra utfordringer vi kaller for "Grublis". Disse oppgavene kan være litt ekstra omfattende og krever rett og slett litt grubling for å løses. og kanskje er de EKSTRA morsomme også ;-)

Det er klart for vår første Grublis, som vi har kalt "Før og nå". Oppgaven er rett og slett:

Ta utgangspunkt i et av dine aller første papirarbeider, et som du har bilde av eller fremdeles kan få tatt bilde av, og lag det om igjen i den stilen du arbeider i nå i dag.

Frist for å delta er 31.mai kl 20.00Reglene for deltakelse finner du her.


Vi har fått med oss LaBlanche som samarbeidspartner til denne utfordringen. De lager stempler, mønsterark og klippeark av veldig god kvalitet. Stemplene er utrolig gode å stemple med.

I premiepakken ligger det hele 9 stempler og et klippeark fra mai-nyhetene hos LaBlanche:


TeamScrappelyst har også kastet seg over denne Grublisen og her kan du se vår løsning av oppgaven:

Ann Kristin:

Det er kanskje ikke alltid like gøy å se tilbake på de første tingene man laget, men det er iallefall gøy å se fremgangen man har hatt. Og man har kanskje endret stilretning på veien?

Her er ett av mine første kort, hvor jeg blant annet har brukt tapetrester og rubons til teksten. Jeg var veldig opptatt av å ikke bruke for mye penger på denne hobbyen. Men det har visst endret seg.Her er mitt nå-kort, her har jeg brukt noen av mine favoritter, ark fra Maja Design, blomster fra Storyteller, pyntebær og tekst fra Kort og godt, og chipboard fra Wycinanka som føres hos  Global Hobby og KunstWenche:

Et av mine tidligste papirhobby investeringer var QK-tang , for så å oppgradere til Cuttlebug når diesene raskt ble større og for store til tanga. Og JA den ble brukt flittig, som her på dette bursdagskortet til ei venninne. jeg var også ivrig på store blomster, jo større jo bedre og kunstige blomster ble flittig revet fra hverandre for så å havne på kortene mine;Nå har jeg gått over til å bruke Sizzix BigShot-stanseverktøy, og den opprinnelige QK sommerfugl-diesen har jeg heller ikke lengre. Men et godt alternativ fra Marianne Design som jeg har brukt på mitt "nå"-kort. Ark fra Studiolight, halvperler og roser fra Staz. Alt dette føres i Norge via Global Hobby og Kunst. I tillegg har jeg brukt stempel fra Papirdesign, og printede tekster.Elin:

Jeg hadde helt dilla på bretting da jeg startet min scrappekarriere, og ikke minst knallfarger! Dette Magnolia stempelet var ett av mine første stempler, farget med aquarellblyanter. Hadde visst også akkurat oppdaget blekk og sverting av kanter... I lilla! Før-kortet eksisterer enda (dessverre;), så her ble det tatt nytt bilde:Det fine med "FØR"prosjekter, er at oppussingen ser så utrolig mye bedre ut ;) I dag har jeg landet trygt og godt på "Vintage hyllen", og fargevalget er noe mer behagelig for øyet. Motiver farger jeg fra tid til annen, men ferdige bilder er og blir en favoritt. "NÅ" kortet mitt har også svertede kanter, men heldigvis i en litt mer diskret farge en før. Poststempel og klokkediesen i bakgrunnen er fra Marianne Design som distribueres her i Norge via Global Hobby og KunstKatrine:

Jeg har ikke kastet noen av mine eldre layouter,  men jeg har gjemt dem bort i et ubrukelig gammelt album, lengst inn i bokhylla. I anledning denne grublis-oppgaven hentet jeg frem igjen albumet og fant frem det som jeg mener å huske er min aller første 12"x12" layout.


Igrunn en ganske enkel layout å ta utgangspunkt i, og det var oppsettet som gav inspirasjon til den nye layouten. Ark fra Studio Calico og lekre chipboards fra Wycinanka. Sistnevnte føres av Global Hobby og Kunst.Det å skulle scrappe på nytt den aller første layouten min, er en tanke som aldri har slått meg! Men jeg liker en utfordring, og det var utrolig gøy å se hvor annerledes jeg scrapper i dag! Den første layouten min laget jeg i 2007. Jeg husker jeg var helt forelsket i det mønsterarket , og hadde vel på det meste 10 stk av det arket (tror jeg fikk brukt opp alle sammen!). Pyntingen var jeg også fornøyd med, siden jeg hadde fått pynten til å matche fargene på bilde. Scrappevenninnen min hadde nemlig fortalt meg at dyktige scrappere alltid matchet det de laget med bildene sine! Plassering av pynten derimot hadde ingen betydning! hehe


Nå i dag, 7 år senere, scrapper jeg stortsett bilder av guttungen. Derfor valgte jeg heller å bruke den første layouten min som skisse. Jeg valgte å vende "skissen", men har beholdt elementene med 1 bilde, sirkel og tekst under bilde.
Til å lage den nye layouten har jeg brukt et råkult  mønsterark fra Studio Tekturek! Bakgrunnen er laget med sjablong, modelingpaste og dabber. Til pynt har jeg brukt svart tråd, stickers, metallpynt, washi tape og stempel. Jeg liker å se på meg selv som en litt dyktigere scrapper i dag enn da den første LOen ble laget, men jeg er forsatt opptatt av å matche fargene på bildene mine. I hvertfall sånn litt! heheLinda:

Denne oppgaven er noe som jeg har tenkt på mange ganger at jeg ville gjøre, nemlig å scrappe om igjen noen av de tidligste LO-ene mine. Denne LOen jeg har brukt her, er en av mine aller første LOer, laget for nesten 7 år siden. Jeg husker jeg var så godt fornøyd med den, Spesielt godt likte jeg blomstene som jeg hadde klippet ut for hånd, og jeg syntes mønsterarkene var så lekre. "Båndene" laget jeg ved å stemple på kopiark, noe jeg da syntes var en kjempeidè for å få billig pynt til siden.


Jeg har valgt å bruke samme bilde som på originalen, ettersom jeg også ønsket å scrappe selve bildet om igjen. Jeg har brukt den gamle LO-en som en ganske streng skisse til den nye LO-en, og også valgt å beholde tittelen. Jeg har brukt kakeserviett fra Papirdesign, og ellers ark og washitape samt stempler som pynt.  Global Hobby og Kunst har et godt utvalg i washitape. 

Der det tidligere var blomster, er det nå pynt som kanskje passer litt bedre til større gutter, nemlig stempler og buttons. (Selv om han strengt tatt bare er to år på bildet, føltes han litt for stor til blomster ;) )


Hege:

For meg var det viktig å velge et "før-prosjekt" jeg kunne bli inspirert av.  I starten laget jeg mange doble layouts med mange bilder, som jeg dessverre bare blir demotivert av å se på.  Heldigvis laget jeg også noen enkle sider, og denne var jeg veldig fornøyd med da jeg laget den i 2005. Jeg la ned mye arbeid, både i form av utskåret tittel med skalpell og håndsøm rundt hjertet.


Jeg har brukt "før-prosjektet" som en slags skisse og laget en ny layout.  Denne er mer "leken" i stilen, men jeg har valgt å beholde flere av elementene fra originalen.  Jeg har brukt herlige, fargeglade papirer fra Studio Tekturek, button fra Papirdesign, og chipboard fra Wycinanka, som føres av Global Hobby og Kunst.