søndag 31. januar 2016

Pelle av pynten

Med en gutt på 16,5 mnd i hus i jula, endte vi opp med et ganske spesielt juletre. All pynten skulle nemlig pelles av juletreet hele tiden. Heldigvis hadde vi bare satset på plastpynt, så han fikk pelle alt han ville. Det hele er selvsagt foreviget med en LO.

På LOen har jeg brukt mønsterark, bokstavstickers og tekststriper fra Papirdesign. De små ordene er stempler og de revne sidene er stanset ut av en die fra Kort og Godt.
lørdag 30. januar 2016

Gavepose med bokmerke

Jeg synes slike bokmerker av metall med perleanheng er så koselige å gi bort. Disse får du kjøpt både som halvfabrikata til å pynte selv, eller ferdig pyntet.Da mangler det jo bare en pen innpakning på en hyggelig gave, og DER kommer lidenskapen papirhobby inn i bildet ;-)

Jeg har brukt en avlang papirpose og dekorert med mønsterark fra Studiolight. Den nostalgiske pikeprofilen er stanset ut med deies fra Marianne Design, LR0349 Silhouette girl with ponytail 39990349. Med en koselig tekst til og noen halvperler er posen klar til å gies vekk:Den neste posen er pyntet med mønsterark fra 7Dots Studio. Ornamentet er stanset ut med dies fra Marianne Design, DF3415 Design Folder Extra - Regency 39993415. Teksten med skygge er stanset ut med dies fra Papirdesign.

fredag 29. januar 2016

Lite posekort til barnebursdag

I dag vil jeg vise frem et lite posekort som jeg laget i fjor, men helt glemte å vise frem. Det er laget i anledning en barnebursdag. Jeg har brukt et lekent og herlig motiv fra InkFive, mønsterark fra Studiolight, chipboard fra Wycinanka og dotter fra Papirdesign.


Nettingen på prosjektet mitt er i plast. Jeg har streket rundt mønsterarkene med en sort tusjpenn for å fremheve dem litt mer.
Mønsterark fra Studiolight og Chipboard fra Wycinanka distribieres i Norge av Global Hobby og Kunst. Ta en titt i forhandlerlisten HER for å finne den som ligger nærmest deg.

Ønsker dere en fin dag!

Gaveboks til baby

En liten dekorert eske fra meg i dag, ment til baby. Boksen kan brukes til det du vil i grunn: Smykker, pengegaver, gavekort, hårlokk, første tenner osv. Boksen er resirkulert og har fått en ny sjanse ;)

 Jeg har dekorert med mønsterark i temaet "Baby". Teksten på toppen er fra et Kort & Godt klippeark. Blonden rundt kanten er også fra Kort & Godt. Jeg har knyttet jute rundt blonden og satt på en søt liten treknapp.

Blomster fra I Am Roses og søte små hjerter produsert av Stazz, som føres via Global Hobby og Kunst. Panelene er rufset og svertet, og limt på med en kombinasjon av flytende lim og E-Z permanent Srips. E-Z Runner har blitt min nye venn når det kommer til lim/tape. Lett å håndtere, godt grep og dryg i forbruk. Det er også veldig lett å bytte refill på den :)

http://elinshobbykrok.blogspot.no/

torsdag 28. januar 2016

Syk

Jeg har laget en lys LO med bilde av meg og min sønn. Han var mye syk på slutten av 2015 og det eneste stedet han sov godt var i bæretøy tett inntil meg. På LOen har jeg brukt hvit kartong fra Papicolor og roser fra Kort og Godt.

Produkter fra Papicolor distribueres i Norge gjennom Global Hobby og Kunst.

HER kan du finne din nærmeste forhandler.

onsdag 27. januar 2016

TFT-Shaker card

Hei! Shaker card er noe jeg syns er veldig gøy å se på, men har faktisk aldri laget det selv! 
Jeg vil allikevel dele min fremgangsmåte med dere.


1. Jeg starter med å stanse ut en sirkel  i mosegummi ved hjelp av to sirkeldies. Jeg syns den hadde akkurat passe høyde for å lage ett shaker card.


2. Deretter stanser jeg ut det som skal være "glasset". 
I mangel på noe bedre, så tok jeg og laminerte ett ark. Da ble det passe stivt.

3. Jeg har også ordnet motivet jeg vil ha bak "glasset". Her har jeg stanset ut en sirkel i mønsterark, som har samme størrelse som mosegummien. Deretter stemplet med ett artig tekststempel fra Papirdesign.


4. Deretter fester jeg mosegummien med denne limdispenseren fra Home & Hobby. Kristin var så fornøyd med denne og har skrevet om den HER. Den deler seg så fint opp, så det funket ypperlig å bruke den rundt sirkelen.


Hvis limet stikker utenfor, så er det bare å dytte den over kanten! :)


5. Deretter er det bare å fylle opp med det du vil ha inni, og lime på "glasset". Jeg har valgt paljetter og stjerne chipboard. Deretter stanset ut ramme som jeg legger oppå, slik at det blir litt penere. Jeg har lagt en kakeserviett bak det hele, så er den klar til å brukes på ett kort. 

Dette var veldig mye lettere enn jeg hadde trodd! 
Her er det ferdige kortet mitt


Jeg har brukt ett kult barte-ark fra StudioLight. Blomstene er fra I am Roses


Jeg syns dette var så gøy, så jeg lagde ett kort til i samme slengen! Her har jeg også brukt nydelige mønsterark fra StudioLight og blomster fra  I am Roses. Perlebeltet nederst er fra Hobby House. 
StudioLight og limdispenseren fra Home & Hobby forhandles av Global Hobby og Kunst. tirsdag 26. januar 2016

Herrekort

Jeg liker ofte å lage meg opp et lite lager med kort. Ofte ender jeg opp med å lage damekort, siden jeg synes de er enklere å lage. Jeg bestemte meg derfor at denne gangen skulle jeg lage noen herrekort å ha på lur.

På dette første kortet har jeg brukt mønsterpapir, gratulerer-die og hvit doily fra Papirdesign. Fuglen er et stempel fra Tim Holtz. Jeg har fargelagt det med Chameleon-tusjer. De grå strekene bal doilyene er fra en Sizzix-die.


Motivet er fargelagt med Chameleon-tusjer.


På dette andre kortet har jeg brukt stempel fra Papirdesign som tekst og hovedmotiv. På enkelte av stjernene har jeg hatt på Glossy Accent for å lage litt ekstra effekt.
Produkter fra Chameleon og Sizzix distribueres i Norge gjennom Global Hobby og Kunst.

HER kan du finne din nærmeste forhandler.

mandag 25. januar 2016

Gavepose - tutorial


Lagde flere slike poser før jul, etter å ha sett de første gang hos Ingvill. Fant ingen tutorial på de den gang,  så nå har jeg laget en egen:

Kutt til kartong, slik at den vil passe cellofan pose-størrelsen du benytter. Du kan feks også lage gavepose som passer rundt en ferdig innpakket pose godteri.

Min kartong blir kuttet til 5"12". 


Så preger / scorer jeg på 3,5", 5" og 9,75". 


Jeg kutter mønsterark som passer det største feltet i enden av kartongen min. Limer denne på. Dette vil bli fronten på posen. 

Jeg velger en dies som passer til vindu og stanser ut. 


Stanser ut pyntekant med borderpunch langs den andre kortsiden av kartongen. Kutter til et mønsterark som passer dette feltet, og stanser ut pyntekant på mønsterarket også, før jeg limer dette fast. Dette feltet utgjør klaffen som vises i front på posen. 


Nå ser prosjektet ut slik som dette: 


For å lage toppåpning til at selve cellofanposen kan stikke opp, bruker jeg en sirkeldies. Det er mange måter å gjøre dette på, her viser jeg hvordan du kan stanse ut i brettet kartong. 


Når jeg nå bretter posen sammen, kan vi se at toppåpning og vindu er ok plassert; 


Nå kan godteriposen puttes i: 


Jeg velger å bruke gluedots til å lukke fronten på gaveposen: 


Nå er selve posen klar, og pyntingen gjenstår. Jeg stanser ut en Gledelig jul tekst i rød mosegummi.Limer teksten på posen, og pynter itt ekstra med en banner litt innpå vinduet og hjertet i rød mosegummi. 


For å tone det skarpe rød litt ned, og samtidig gi prosjektet et ekstra vinterlig preg, dabber jeg snøeffekt på mosegummien: 


Etter å til slutt ha pyntet med en flott snøkrystall i chipboard er posen ferdig, og klar til å gis bort:
Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studiolight, Gledelig Jul-dies fra kort og godt, snøkrystall chipboard fra Wycinanka.