torsdag 21. januar 2016

Te-posekort med tutorial

Noen ganger er det enkle ofte det beste, og et te-posekort kan være den perfekte lille gave. Har du laget slikt før? Det er i grunn veldig morro, og ikke minst enkelt! Se bare her: 

Lite og nett. Sammenbrettet måler kortet ca 10x10 cm, så dette egner seg veldig bra til restepapirer. I tillegg trenger du en dobbelt så stor bit med kartong, og en kartongbit til innerdelen. Jeg har pyntet kortet mitt med nettopp resteark, samt et koslig motiv fra Studiolight. Stempeltrykkene er fra en Stazz plate med masse små "#-ord." Halvperlene er fra Papirdesign og hugsnugbåndet fås fra bl.a Global Hobby og Kunst.

Inni kortet er det en dobbel lomme som er festet på midten, der teposene kan puttes inn etterpå. Her kan man pynte mye eller lite, alt etter smak. Jeg har valgt et enkelt stempeltrykk fra Kort & Godt. Teposene må, i mine øyne, matche fargen på kortet :p 

Har du lyst å prøve det på et slikt kort du også? Min fremgangsmåte får du her:

Først finner jeg frem alt jeg trenger: Bølgepapp til base (her kan du også bruke vanlig kartong). Mønsterark, Pynt, motiv, teposer og det du ellers vil pynte med. Du trenger også en lukkemekanisme. Jeg bruker bånd eller hamp. I tillegg trenger du div utstyr som kutte/pregebrett med linjal, limprodukt, saks, sirkel puncher ol.

Førs lager jeg basen. Kutter ut og preger etter målene på bildet over.

Deretter klipper jeg til panelene jeg vil bruke. Her har jeg valgt kartong for å å en kant rundt mønsterarket, samt et litt mer stabilt kort. Mønsterarkene er fra Studiolight. Jeg bruker lim fra 3L som heter E-Z Runner Permanent Strips. Den føres via Global Hobby og Kunst. Jeg påfører alltid rikelig med tape før jeg fester panelene.

Før jeg setter på mønsterark, fester jeg båndet til lukkemekanismen min. Her bruker jeg HugSnug bånd, fester med tape og forsterker med litt flytende lim oppå båndet før jeg setter på mønsterarkene.

På innsiden klipper jeg til et mønserark etter målene over. Deretter preger jeg på den korteste siden (altså 16,5cm). Jeg preger 7,8cm inn fra kanten og 1cm inn fra andre kanten. Vær obs på at mønsteret på siden du preger på, blir innover. Jeg påfører tape langs linjen på 1cm bredde før jeg bretter sammen og limer endene. Da får jeg en avlang rektangel som er åpen på begge kortsider. Jeg preger på kortsiden av rektangelet på 8cm og 9,5cm.

Nå er teposeholderen min klar og jeg har skjært til et panel til, til innsiden av kortet. Den måler 9 x 19,7 cm. Dette panelet er også preget midt på (på 8,9cm og 11cm) før det limes fast til basen. Lommene til teposene kan nå festes med å påføre tape/lim på baksiden av ryggen til rektangelet.

Da er kortet klart til å putte inn teposene. Nå er det bare å dekorere av hjertens lyst, både innside og utside :)

Håper å se flere teposekort fremmover, og at tutorialen min var forståelig. Ønsker dere flere
trinn-for-trinn oppskrifter, så finnes det mange å velge i hos Scrappelyst. Bare se HER!

http://elinshobbykrok.blogspot.no/

9 kommentarer:

 1. Beautiful creation, thanks voor the tutorial.

  SvarSlett
 2. Så finte te kort :-) Det er lenge siden jeg laget ett slikt ett, men nå fikk jeg lyst til å prøve igjen :-)

  SvarSlett
 3. Så kult. Jeg fikk lyst til å prøve. Takk for inspirasjon. ♥

  SvarSlett
 4. For det første...så flott ! :)
  Og for det andre....tusen tak for tutorial....tror jammen meg jeg skal prøve meg på dette jeg :)

  SvarSlett
 5. Så fint, og lurt kort :-) Dette må prøvast ut, takk for fin trinn for trinn bestrivelse :-)
  Gina

  SvarSlett
 6. Flott kort. Takk for tutorial.

  SvarSlett
 7. Fantastisk fint! Må prøves :)

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.