tirsdag 31. mars 2015

Vinterkort til bursdagsjente

Dette motivet jeg har brukt tilsier at kortet egner seg best til en vinterbursdag. Motivet er et stempel fra Saturated Canary, fargelagt med Chameleon. På dette motivet har jeg testet ut å fargelegge med veldig lyse nyanser med tusjene. Alltid gøy å prøve litt nye effekter.


Mønsterarkene er fra Studiolight, og tekstene er stickers fra Papirdesign.


Snøkrystallene er av metall og er kjøpt via Ebay. Jeg har gjort de vinterlig i fargen ved hjelp av embossing, og også litt snoweffekt til slutt.


Halvperlene er også et ebaykjøp, opprinnelig er disse beregnet som pynt på negl.


mandag 30. mars 2015

Ferieminner fra Sørlandet - PL-sider.


Jeg har laget 4 PL-sider fra vårt besøk på Lindesnes Fyr sommeren 2013. Jeg har brukt en H-lomme (for- og bakside) og en F-lomme (for- og bakside). Sidene skal være i den rekken bildene nedenfor viser.  Når jeg lager PL-sider, liker jeg best å skjære til mønsterark selv i stedet for å bruke ferdigkjøpte kort.  På disse sidene har jeg gjort litt begge deler.  Det jeg også synes er genialt med PL, er at jeg kan få brukt en del "scrap" som jeg har samlet meg opp gjennom årene.

På den første siden her har jeg laget tittelkortet med mønsterark fra Papirdesign sin nye kollekskjon "Hell og Lykke". Jeg har brukt stensil sammen med modellingpaste på bakgrunnen for å lage "lysstråler" fra fyret.  Fyrtårnet er stanset ut med en dies fra Sissix, det samme er de små ankerne. Sissix forhandles av Global Hobby og Kunst.

Tittelen kjenner dere kanskje igjen fra et av bildene lenger nede... Den er klippet ut fra seilet på båten som barna fikk maten sin i.  Kortet med faktaopplysninger om fyret, er også en bit av dette seilet.  Øverst på dette kortet har jeg stemplet med geotagstempel fra Papirdesign, limt på en enamel tag og en rød enamel dot.  På bildet nederst har jeg limt på et klistremerke, også det fra Papirdesign


 
På neste side har jeg brukt treverkark fra MME, sammen med et ark fra Papirdesign sin kolleksjon "Naturligvis". Jeg elsker dette arket som ser ut som en steingard og syns det passet godt sammen med det "gamle" treverket. "Today" er klippet ut fra et PL-kort (Midnight kit). Buttonen er fra Papirdesign.
 
På det ene bildet på denne siden, har jeg stemplet med #stempler fra Staz, som forhandles via Global Hobby og Kunst.
 
På den tredje siden har jeg kombinert mønsterarkene fra de to foregående sidene med enda et mønsterark fra Papirdesign sin nyeste kolleksjon "Hell og Lykke" og et ferdigkjøpt kort. Mursteinene og den røde pila er chipboard fra Wycinanka, fargelagt med Promarkers, mens #stempelet er fra Staz.  Ankerkortet er laget ved hjelp av en dies fra Sissix. Dere finne både Wycinanka, Staz og Sissix i sortimentet til Global Hobby og Kunst.  På bildet øverst til høyre har jeg limt et klistremerke fra Papirdesign. Disse klistremerkene med små ord, er veldig anvendelige.
 

På den siste sida her har jeg også kombinert kort av mønsterark med ferdigkjøpte kort.  Kortet med "familietitler" er ferdigkjøpt og jeg har fargelagt noen av titlene med promarkers for å gi det litt mer liv. Jeg har også pyntet det med litt washiteip og et chipboardhjerte fra Wycinanka (fargelagt rødt).   

Kartet på det ene kortet er klippet ut fra en brosjyre om Lindesnesregionen.  Jeg har limt på klistremerker fra Papirdesign og et chipoardkamera fra Wycinanka. Bildet av fyret på et av de andre kortene på siden, kommer fra samme brosjyre.  Geotag og piler kommer fra Wycinanka og button fra Papirdesign.

 
 
Ha en flott og kreativ dag!
 
Håper du lot deg inspirere til å scrappe litt Project Life :-)

 

søndag 29. mars 2015

Et ark - mange prosjekter

Noen ganger forelsker man seg sånn i et ark at man vil bruke opp smitt og smule - der og da! I dag vil jeg vise dere noen kort og tags hvor jeg hadde en slik opplevelse. Arket er fra Pink Paislee, og det er vel ikke noe sånn veldig spesielt med det, men de friske fargene fikk meg i godt humør!

Det hele begynte i grunn med at jeg var innom bloggen til Wenche og der ble jeg så utrolig inspirert av DETTE kortet med vindu. Så da begynte hjernen å kverne, og jeg fant ut at jeg måtte prøve meg på noe liknende. Og der i fra gikk det slag i slag.

Det første kortet er 4x6". Jeg festet først mønsterarket i øvre kant og kjørte alt gjennom big shoten med stjerne-dies fra Nellie Snellen. Så la jeg små biter av overlay med stjernemønster fra Freckled Fawn mellom lagene og limte igjen.Pyntet med rosa dotter fra Papirdesign. Gratulerer er en chipbord fra Wycinanka som jeg har farget med Memento stempelpute i fargen Grey Flannel. Disse norske chipboardtekstene fra Wycinanka distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Kontakt dem for informasjon om din nærmeste forhandler.


Det neste kortet er et lite i str 4x4". Også dette har vindu, med en ramme av kakeserviett fra Papirdesign og paljettbånd.


På innsiden har jeg brukt #stempler fra Staz, disse synes gjennom vinduet. Også disse distribueres gjennom Global Hobby og Kunst.


Det neste kortet er formet som en tag. Her har jeg også brukt noen striper av baksiden på mønsterarket.


Pyntet med en paljettsløyfe. Synes de er så søte.


Av de siste små bitene av mønsterark har jeg laget to gavetags. Kjempesøte å ha på gaver til f.eks. barnebursdag. Et forsiktig lag av frantage embossingpulver er brukt på mønsterarket her, og noen få paljetter til pynt.


Det inspirerende kortet til Wenche og dette herlige mønsterarket tok meg med på en liten kreativ reise, og jeg koste meg sånn med å lage kortene. Heldigvis har jeg et ark til i bakhånd! ;-)
Har du blitt inspirert av noe eller noen i det siste?
Ønsker deg en kreativ dag!

lørdag 28. mars 2015

Scrapper bilder fra noen år tilbake


Jeg koser meg med å scrappe litt eldre bilder om dagen, jeg er overhodet ikke ajour i bildebunken og scrapper egentlig nytt og gammelt om hverandre. Å scrappe kronologisk ga jeg egentlig opp ganske raskt, og gikk over til å scrappe de bildene jeg har lyst til å scrappe akkurat nå. Og akkurat nå hadde jeg lyst til å scrappe bilder som er 6 år gamle.

Når jeg fremkaldte disse bildene i sin tid, syntes jeg sepia var vanvittig fint.... trenden har jo endre seg noe, men jeg synes bildene er for gode til å bare slenge, så da ble det en LO ut av disse.

Jeg har brukt mønsterark fra Papirdesign sin siste kolleksjon. Nydelige småmønstrede ark av virkelig god kvalitet. Stickers bokstavene er også derfra, og MED æ,ø og å- DET kan vi like.


Jeg har brukt lite pynt på denne Loen, da jeg generelt liker å holde LOene mine ganske flate. Jeg har brukt litt osteklut og paljetter fra Global Hobby og kunst. De engelske ordene er stanset ut med 660218 sizzix thinlits Handwritten Love.


fredag 27. mars 2015

Tips til utstansing i ulike materialer

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er den mest kreative når det gjelder å stanse ut die cuts. Jeg stanser alltid ut i vanlig papir og har aldri vurdert noe annet en gang. Jeg hadde derfor lyst til å utfordre meg selv litt, og utvide horisonten min. I dette innlegget gir jeg deg derfor tips og inspirasjon til ulike materialer man kan stanse ut i.
 
Jeg har tatt utgangspunkt i denne lekre diesen fra Sizzix. Sizzix-dies forhandles av Global Hobby og Kunst.
 
I dette innlegget vil jeg vise frem ulike utstansinger, slik at du kan se hvordan resultatet blir og kanskje bli inspirert til å prøve noe annet enn vanlig papir du også. Til slutt vil jeg vise frem en LO hvor jeg har brukt flere av utstansingene.
 

Diesen er en god gammeldags tykk Sizzix-die. Disse diesene egner seg til å stanse ut i ulike materialer fordi de er tykke og har en skikkelig stanse-kant. Dies som f.eks Spellbinders o.l. egner seg ikke på samme måte, fordi de ikke har skarpe nok kanter.


Første utstansing var i vintage boksider. Enkelt og greit å stanse ut av, og ikke minst dekorativt.

Her har jeg stanset ut av silkepapir fra Tim Holtz.

Jeg hadde en barkebit liggende hjemme og denne var ypperlig å stanse ut av. Biten var såpass liten at det kun ble små hjerter, men den stanset helt perfekt på første forsøk.

Her har jeg stanset ut hjertene i rød filt. Dette må vel bli perfekt på f.eks jule-prosjeketer?

Disse er stanset ut i hvit mosegummi. Alle utstansinger ble også her perfekte, selv om mosegummi jo er et seigt materiale.

Disse er stanset ut av helt vanlig aluminiumsfolie. Vær obs på at dette materialet er veldig tynt og skjørt, og at hjertene fort krøller seg dersom man ikke behandler de ekstra pent etter at de er stanset ut.

Her har jeg stanset ut i tykk chipboard.

Disse hjertene er stanset ut i en liten rest med tapet jeg hadde liggende.

Jeg fant også frem mine gamle overlays-ark. Dette er plast-ark med mønster. Disse hjertene og de på bildet under er stanset ut av overlays.


De sorte hjertene er stanset ut av en plastpose. Her har man jo masse muligheter siden en del plastposer faktisk er ganske dekorative.

Vanlig stoff er også et spennende materiale å stanse ut av. Eneste jeg anbefaler er å stryke stoffet først. Jeg stanset ut i et stoff som ikke var ny-strøket, så hjertene ble litt bølgete.

Bølgepapp gir også en veldig flott effekt. Her har jeg stanset ut i hvit og grå-brun bølgepapp.


De grønne hjertene er stanset ut av krepp-papir.

Disse sølv-hjertene er stanset ut av sølv-farget kartong. De gir en mattere effekt og er litt enklere å håndtere enn de som ble stanset ut av aluminiumsfolie.
 
Til slutt laget jeg e LO hvor jeg har brukt flere av hjertene og kombinasjoner av hjertene. Bakgrunnsarket jeg har brukt er fra UHK Gallery. Foto-rammen rundt bildet er fra Wycinanka. Tittelen på LOen er stanset ut av bokstav-dies fra Sizzix. Disse forhandles av Global Hobby og Kunst.

Noen hjerter er limt direkte på bakgrunnen, mens andre er limt på til slutt. Jeg har også kombinert hjerter ved å f.eks lime overlays-hjerter oppe tapet-hjerter.

Bølgepapp-hjertet er svertet langs kantene med sort stempelpute.

Hjertene som er limt på bakgrunnen, er også duset ned litt med Gesso.

Her er også hjertet stanset ut fra plastpose brukt.

En av de store fordelene med disse tøffe bokstavene fra Sizzix, er at bokstavene er løse. Man kan derfor bruke de som vanlig utstansede bokstaver, eller bruke stencilen som er igjen slik jeg har gjort.
 
Jeg håper dette har gitt deg inspirasjon til å våge å stanse ut av ulike materialer du også. Det er utrolig gøy å gå på jakt etter ting man kan stanse ut av, og ikke minst blir det veldig dekorativt. 


torsdag 26. mars 2015

Snart konfirmasjonstid

Heisann! Snart er det tid for konfirmasjoner. Og i den anledning har jeg laget to røffe kort til gutte konfirmanter.

De stilige motivene har jeg funnet på pinterest.

Mønsterarkene jeg har brukt heter: "Fisketur" og "Sprudlende og snill" fra Papirdesign. Det stilige stempelet er også fra PD: "Til han". De grå dottene er også derfra. Dotter er ett stort "must" når jeg scrapper. Om det er kort eller LO eller noe annet :)Innsiden pynter jeg enkelt. På venstresiden er det plass til å oppbevare penger.