torsdag 31. mai 2018

Et ekstra minne i albumet

Hei!
I dag vil jeg dele et lite kreativt tips om hvordan man kan få brosjyrer/program fra opplevelser inn i albumet. Jeg har brukt 6x8" lommer fra Simple Stories for de passet perfekt i str til mitt prosjekt, men her kan man jo også tilpasse lommer selv dersom man har tilgang på Fuse Tool.

Utgangspunktet mitt er to program fra en teaterforestilling vi var på tidligere i år. I tillegg har jeg et bilde av ungene som fikk møte noen av karakterene etter forestillingen.

Forsiden av programmet er så fin og nostalgisk for meg så her ønsker jeg å gjøre minst mulig. Jeg stanser bare ut to sirkler av mønsterark og finner to passende labels til å stemple dato og skrive litt på. Jeg limer sirklene litt over kanten på programmet slik at en lett kan ta det inn og ut av plastlommen dersom barna vil bla i det når de ser i albumet sitt.

Jeg har brukt Sakura Pigma Micron pen for å både drodle langs kanten på sirkelen og skrive teksten min. Virkelig en super penn!

 Så til baksiden for å finne plass til bildene.

Den nederste delen av baksiden består bare av stednavn og datoer, så jeg skjærer til og limer fast mønsterark her. Begge arkene er fra Papirdesigns nyeste kolleksjon Fremtidsdrømmer. Det blå heter Stadig mer voksen og det rosa Forglem meg ei, rosa. Jeg bruker double-sided tape runner fra HomeHobby 3L for å lime fast arkene. Så er det bare å lime fast bilder og pynte slik man ønsker.

Slik ble mine ferdi pyntede sider.

På den blå har jeg holdt det veldig enkelt med kun noen tags bak bildet, chipboardtekst og puffy stickers som pynt. Langs kanten på mønsterarket har jeg drodlet fra Micron penn fra Sakura.

På den rosa siden har jeg lagt til enda et lag i form av bølgepapp fra Folia, og en tag bak bildet. Pyntet med blomster fra Prima og en chipboardtekst. Også her har jeg drodlet langs kanten av mønsterarket med Micron pennen.

Produkter fra Sakura, 3L og Folia distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst. Kontakt dem gjerne HER for å finne din nærmeste forhandler.

Håper du fikk noen nyttige tips og triks i dagens innlegg. Jeg vet med meg selv at jeg ofte tar med meg alskens brosjyrer, bykart osv med hjem fra ferier og/eller opplevelser - så da gjelder det bare å få det inn i albumet også, det man faktisk vil ta vare på.

Ønsker dere en super dag!

onsdag 30. mai 2018

Bestevenner

Jeg har laget en LO med et av mine favorittbilder av sønnen og pusen vår. De er veldig glad i hverandre og elsker å kose sammen.

På bakgrunnen har jeg brukt Marabu Art Crayons for å lage de duse splæsjene. Jeg har brukt fargene Cherry Red og Gentian. Hjertene er tegnet med Sakura Pigment Micron-penner, og deretter klippet ut. Teksten og nettingen bak bildet er malt med Amsterdam akrylmaling i fargen Primary Cyan.


Her er LOen i sin helhet.
Produkter fra Marabu, Sakura og Amsterdam distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

tirsdag 29. mai 2018

Glitrende sommerfugl-motiver

Flere enn meg som fremdeles, i voksen alder lar seg fascinere av glitter?Og glitter som ikke drysser over alt på pult og i mottakers fang er jo da helst å foretrekke for oss kortlagere.

Jeg har funnet mine favoritter både blant kartong (Best Creation), mosegummi (Global Hobby og Kunst), glitterpaste (Cosmic Shimmer Sparkle texture paste)

Nå har jeg også funnet mer som glitrer, Cosmic Shimmer Glitter Kiss.

Her er hva Global Hobby og kunst skriver om produktet:

  • 18 farger
  • Giftfri og vannbasert
  • Tørker raskt
  • Unik innebygget svamp i lokket
  • Kan brukes sammen med sjablonger, dies og direkte på papir – for å dekke store områder, highlights eller kanter
  • Fantastisk på pregede overflater
Cosmic Shimmer Glitter Kiss er en vannbasert og giftfri glitter «polish» som kan brukes på materialer som papir, kartong og MDF.


Fargene jeg har brukt på kortene mine er Pink Sapphire og Sky Blue. Væter svampen lett, før påføring.

På dette første kortet har jeg stemplet Sommerfugl-motivet fra Studiolight på ark fra Fabriano Mixed Media blokk 250g,  med Memento-stempelpute.

Hadde lyst til å prøve å fargelegge sommerfuglen med Sakura-penner. Og brukte både glitterpenner, som er helt nydelige og matt penn som er utrolig god å skrive med.Fargeleggingen min ble så som så, og kortet trengte litt mer.

Jeg ville påføre litt glitter og brukte Cosmic Shimmer Glitter Kiss i fargen Pink Sapphire. Det som da skjedde når jeg påførte glitteret på med en lett våt svamp, var at pennene blandet seg og etterlot en dus lilla bakgrunn på kortet og sommerfuglen. Ikke planlagt, men pent.Kortet glitrer mer enn det som kommer frem av bildene her. Må oppleves :-)

Mønsterarket bak motivpanelet er fra Studio Light.På det neste kortet har jeg dabbet stempelet med 3 farger distress (en rosa, en turkis og en lilla), før jeg stemplet på samme type ark som det forrige, Fabriano Mixed Media blokk 250g.

Deretter strøk jeg på Cosmic Shimmer Glitter Kiss i fargen Sky Blue.

Mønsterarket bak sommerfugl-panelet er fra Studio Light.Glitrende epoxy dotter fra Marianne Design.Hvit og svart kartong er av merket Papicolor. Tekst die fra Papirdesign.

Cosmic Shimmer Glitter Kiss gir også flott glittereffekt på utstansede diecuts.

Som her på sommerfugler stanset ut med die fra Studio Light, Beautiful Flowers 01.Mønsterarkene er fra Studio Light. Tekstdie fra Papirdesign.

Stanset ut sommerfuglen i to eksemplarer, og tok glitter på begge to.Produkter fra Fabriano, Sakura, Studio Light, Cosmic Shimmer, Best Creation, Papicolor og Marianne Design distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler. 

mandag 28. mai 2018

Hjemmelagede bakgrunner

I dag har jeg to kort å vise dere, med hjemmelagede bakgrunner. 
Å lage egne bakgrunner kan være veldig moro, og samtidig veldig enkelt om man ikke "overtenker" det man gjør. Her er to eksempler på hvordan det kan bli:


Jeg har brukt hvit kraft kartong fra Papicolor, som jeg har grunnet med gesso først. Deretter har jeg sprayet med Marabu Mixed Media Art spray i tre ulike farger: Caribbean blue, gentian og raspberry. Jeg sprayer fra ene hjørnet og vinkler flasken mot motsatt hjørne, først med den lyseste fargen (her caribbean bue), deretter med den mørkere blå. Så tørker jeg før jeg splatter litt med raspberry. Da skrur jeg av korken på flasken min, og tapper på toppen for å få mer markante dråper.


Når bakgrunnen er tørket, er det bare å pynte i vei. Her har jeg bygd opp kortet med hvitmalt chipboard, kakeserviett bak et sart og delikat motiv fra Allegra Digital. Til slutt litt blomster og noen gode ord, og en punhet tag inni posen. 

Jeg har svertet kantene på både bakgrunnen, motiv og ord for å fremheve de litt ekstra. Jeg synes ofte det gjør seg å markere med kontrastfarger, det løfter liksom det hele litt og skaper litt mer dybdefølelse i kortet.

 På kort nr to har jeg brukt samme oppbygging, men her har jeg stemplet en nydelig tekst fra Papirdesign på en sirkel av mosegummi. Jeg har fremhevet ordet "DU" med sort micron pen fra Sakura. Jeg likte godt den effekten mosegummien ga resten av stempet: Litt dust og dempet, ikke så hardt uttrykk. Sommerfuglene er klippet fra et gammelt Kort og Godt ark, og prikkene som indikerer hvor de har fløyet, er laget med hvit Sakura gelly roll pen.


Produkter som Marabu Mixed Media Art Spray, penner fra Sakura, mosegummi og Papicolor kraft føres i Norge via Global Hobby og Kunst.


søndag 27. mai 2018

Snapchat - Layout


Jeg har lenge hatt lyst til å scrappe noen av snapchatbildene av eldstesønnen. Jeg hadde lyst å lage en litt leken layout, og har brukt mye farger og lag på lag med de nyeste arkene fra Papirdesign. Bakgrunnsarket er et eldre ark fra Papirdesign. Jeg har brukt Marabu Acryl mousse og gul maling på arkene før jeg har pyntet med klistremerker og puffy stickers. Til sist har jeg pyntet med litt gule dotter fra Papirdesign.
lørdag 26. mai 2018

Hipp hurra - LO

Heisann!
I dag kommer det en bursdags-LO fra meg. Her har jeg virkelig ikke spart på hverken pynt eller maling - en skikkelig "more is more" LO dette her.

Bakgrunnsarket er fra Papirdesign sin nyeste kolleksjon Fremtidsdrømmer og det heter Vær deg selv. På bakgrunnen har jeg brukt Marabu mixed media gullpaste + Amsterdam akryl i fargene Turqoise green og Ultramarine violet over en stensil. Langs kanten på layouten har jeg drodlet med Sakura Pigma Micron penn i sort. Den har plasttupp og er helt super å skrive og drodle med, spesielt for meg som naturlig skriver litt hardt (og derfor fort ødelegger penner med filttupp).


Mye av pynten på LO min er faktisk kakepynt/toppers som jenten min hadde på bursdagskaken sin. Jeg klippet bare bort bitene som hadde stått ned i kaken og vipps så ble det kul pynt til LOen, og dessuten et fint minne fra dagen(og kaken). Hullmønster diesen fra Papirdesign er så kul, her har jeg stanset ut en bit i mønsterark og limt bak bildet.


Hipp hurra teksten er også stanset ut med en die fra Papirdesign, denne i hvit glittermosegummi fra Folia. Øvrig pynt er glitterstjerner fra Storyteller, diverse roser, wood veneer tall og buttons fra Papirdesign.

Produkter fra Amsterdam, Marabu, Sakura og Folia distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Ønsker dere en nydelig dag!

fredag 25. mai 2018

Konfirmasjonskort til jente

Jeg har laget et konfirmasjonskort til jente. Bakgrunnen er laget med Cosmic Shimmer Pixie Powder
Motivet er fra Tania Design. Teksten er en die fra Papirdesign.
Produkter fra Cosmic Shimmer distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

torsdag 24. mai 2018

Bursdagskort til jente i 4 x 8 format

Hei alle sammen.

Vanligvis lager jeg kortene mine kvadratiske (5,5 tommer) eller i 4x6 format. Da jeg så disse lange, smale motivene til By Digital Paper fikk jeg lyst til å prøve noe nytt. Dette kortet er derfor laget i 4 x 8 format. Det var spennende å jobbe i et lengre og smalere format enn jeg pleier, og jeg synes resultatet ble ganske kult.

Kortet er brettet i hvit kartong fra Papicolor. Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studio Light - "Romantic Botanic"og "So Spring".  Jeg har grunnet deler av mønsterarket med et tynt lag hvit Acryl Gesso fra Marabu og brukt en nydelig Gel Stencil fra Pronty sammen med Distress Oxide noen steder.

Motivet er som nevnt en digital fil fra By Digital Paper - Fashion Girl bookmarks, skrevet ut på glossy fotopapir. Jeg likte disse motivene veldig godt, og syns de passer perfekt på kort til litt større jenter. Rundt motivet har jeg stanset ut en vimpelformet ramme med dies fra Papirdesign. Jeg har stanset ut vimpelen i to ulike størrelser slik at det ble en "ramme" og en vimpel (som jeg brukte inni kortet).

"Til den kuleste jenta" er stempel fra Kort og Godt, stemplet med Versamark vannmerkepute og embosset med Cosmic Shimmer Detail Emboss Powder i fargen True White. "Celebrate" er stanset ut med en dies fra Studio Light "So Spring" i gullfarget mosegummi med glitter. Tallene er stempel fra Papirdesign og "Girl" er fra et Studio Light klippeark.

Sommerfuglen og tekststripene er digitale filer fra Allegra Digital. Ellers har jeg pyntet med Diamond Gems fra Marianne Design og gullfargede halvperler fra Kort og Godt.


På innsiden av kortet har jeg, som jeg nevnte tidligere, brukt den andre delen av vimpelen jeg stanset ut. "Birthday" og frimerket er begge fra Studio Light klippeark.  Stempelet på venstresiden er fra Papirdesign. Jeg har brukt Sakura Gelly Roll (hvit 8) til å lage highlights.

Stemplene jeg har brukt på høyresiden er fra Kort og Godt - M-389 og M-375. Hilsenen nederst er skrevet med Sakura Pigma Micron 005.


Produkter fra Papicolor, Studio Light, Marabu, Pronty, Versamark, Cosmic Shimmer, Marianne Design og Sakura, samt mosegummi med og uten glitter distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.  Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

Ha en fin dag!!

Konfirmasjonskort

Konfirmasjonskort i lange baner i dag også :-)

Papirdesign har også denne våren de nydeligste ark og farger til våre flotte konfirmanter. På dette første kortet har jeg brukt ark herfra:Alle dies, stempel, blonde og dots på dette posekortet er fra den flotte norske produsenten Papirdesign.

Etter jeg kjøpte meg banner-diesen må jeg jobbe med meg selv for å ikke bruke den på alle kort jeg lager, den er så utrolig stilig.

Konfirmant er stanset ut i glitter mosegummi.Papirdesign kom nettopp med en ny bunadsdie, og denne er veldig fin og enkel og jobbe med. Jeg har laget en fantasibunad med mønsterark fra Studio Light. Søljen er en liten metalldetalj fra resteboksen, mens beltespenne og veskefeste er stanset ut i speil-kartong fra Marianne Design.

Det neste er et romantisk, sommerlig og  blomstrende konfirmasjonskort til jente:Kortet er laget i 15c*15cm format av hvit Papicolor kartong. Mønsterark og motiv er fra Studio Light.

Pyntebær i den nydeligste rosafargen fra Kort og Godt.

Rosa epoxy dots fra Staz.

Doily og tekst stanset ut med dies fra Papirdesign Teksten er stanset ut i hvit mosegummi.Slenger også med et kort til gutt. Motivet er fra Maja Design, ellers er det Papirdesign som gjelder.Produkter fra Staz, Papicolor og Marianne Design distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med dem for hjelp til å finne din nærmeste forhandler.