lørdag 26. april 2014

Spreke ark

Det er en fryd å jobbe med arkene fra produsenten Studio Tekturek. Tøffe mønstre og herlige, friske farger er noe som faller i god jord hos meg.

Du kan selv være så heldig å stikke av med en arkpakke fra Studio Tekturek dersom du deltar her;

Oppstartsutfordring - "Vis oss"


Jeg har  laget en layout med et relativt nøytralt ark i bakgrunnen og lag-på-lag med ark i friske farger under bildet. Jeg har også klippet ut 3x4" kort fra et av mønsterarkene og brukt som dekor ned langs venstre side.onsdag 23. april 2014

Chalkboard effekt

Jeg har blitt så inspirert av blant andre Hilde og Mona V til å prøve ut denne kuuuule chalkboard effekten når man stempler. Det er sikkert mange måter å få dette til på, men jeg bare brukte det jeg hadde for hånden.

Det du trenger er embossing pute, hvitt embossing pulver (jeg har brukt super fine detail fra Ranger), svart kartong, varmepistol, distress stain picket fence,  hvit penn og såklart ett stempel.


Starter med å stemple dette søte motivet på en svart tag


Strør godt med pulver over


Kakker av pulveret over på ett ark, bretter arket i to og heller resten tilbake i beholderen.


Varmer opp pulveret :)


Deretter stryker jeg lett over tagen med distress stain. Har du ikke distress stain, så funker det også fint med kritt eller panpastel. Sikkert flere produkter også :) 


Blir det for mye hvitt, eller om du vil ha det jevnere/mer ujevnt, så kan du dra det utover med en våtserviett til du får det utseendet du ønsker. 


Når tagen har tørket, lager jeg skygge rundt motivet med hvit penn. Jeg bruker fingeren i tillegg og drar det litt utover, så det ikke blir alt for markert. Dette kommer sikkert litt an på hvilken penn du bruker. En annen måte for å få skygge på er å stemple over det ferdige embossede motivet med hvit stempelpute ( og stemple litt utenfor) Dette fungerer nok best med clear stamps og ikke rubber stamp som jeg brukte her. 


Tagen til høyre har jeg dekorert enkelt med noen papirstrimler, samt tekststempler og dots fra Papirdesign


Det som er så kult med denne teknikken, er at det kan brukes på alle slags prosjekter, og jeg syns det gir en veldig stilig kontrast effekt. 

Her har jeg brukt det på ett papirposekort: 

Mønsterarkene jeg har brukt her er fra Studio Tekturek, hjertechipboard fra Papirdesign, dots, hjertechipboard fra wycinanka som jeg har farget svart (disse føres av Global Hobby ) 


Tekststempler er fra Ali Edwards 


Du kan selv være så heldig å stikke av med en arkpakke fra Studio Tekturek dersom du deltar her;

Oppstartsutfordring - "Vis oss"Jeg har også brukt denne effekten på en layout. søndag 20. april 2014

Oppstartsutfordring - "Vis oss"

Vi kan vel ikke ha oppstart av ny blogg uten å ha en liten utfordring? Vi tar dere med på en oppvarmingsoppgave, før vi starter opp med ordinær månedlig oppgave 5. mai.

Denne gangen er vi så heldige å ha fått med oss Studio Tekturek på moroa.


Sammen med Studio Tekturek gir vi en heldig vinner denne lekre 12"12" ark-pakken.
Det er ingen tvil om at mye fint kan lages av disse arkene. Oppfordrer dere til å følge med her på bloggen for å se hva vårt fantastiske team har laget som inspirasjon til dere!

Og så til utfordringen, vi har kalt "Vis oss". Vi legger her Janteloven lengst inn i skapet og vil rett og slett at dere skal vise oss et prosjekt dere er veldig godt fornøyd med selv. Det er lov å delta med ett bidrag per person, og du må linke til blogginnlegget hvor bidraget finnes. Frist for å delta er 30.april kl 20.00. Vi trekker en vinner kort tid etter at fristen har gått ut.

Så kom igjen alle sammen, ta en kikk i bloggene deres og finn frem noe du er godt fornøyd med. Her kommer vi til å få en flott samling med inspirasjon for enhver smak!

Bidraget ditt legger du inn ved hjelp av Inlinkz litt lenger ned i innlegget her.

Vi vil samtidig også minne om give awayen vi har gående, hvor du kan vinne en kjempeflott dagslyslampe sponset av Global Hobby og Kunst.

onsdag 16. april 2014

Layout med dies

Vi ønsker å minne dere på å delta i åpnings give away'en vår med mulighet for å vinne en flott dagslyslampe fra Global Hobby og Kunst. Vi kan jo ikke risikere at noen av dere går glipp av denne gyldne muligheten?

og et lite psst. Kanskje det skjer noe her inne på søndag også????

____

Å bruke dies når vi lager kort er en naturlig og enkel sak for de fleste av oss, men å bruke dem på layouter føles kanskje ikke alltid like lett? Første punkt for meg er å tenke gjennom innkjøp av dies, om diesen er allsidig og passer til flere typer prosjekter. Andre punkt er å ha diesene lett tilgjengelig slik at jeg faktisk kommer på at jeg har dem.

Utgangspunktet for denne layouten var at jeg ville bruke den fantastisk lekre tog-diesen fra Marianne Design (LR0308), og jammen meg endte jeg opp med å bruke en annen dies også. Teksten "Baby" (LR0217) er også fra Marianne Design. Disse lekre produktene føres i Norge via Global Hobby og Kunst.

Lekre ark, kakeserviett og dotter fra Papirdesign.
søndag 13. april 2014

En PL-begynnelse

Har sett utallige ProjectLife-sider på det store internett den siste tiden, og MÅTTE jo bare gjøre et forsøk selv. DUÅDU så moro det var. Her vil jeg vise min spede PL-begynnelse, og det blir garantert flere PL-sider av andre mer erfarne PL-scrappere på teamet ;-)

Jeg har tatt utgangspunkt i det jeg har av scrappeting fra førav, + at jeg har leitet frem mange fine freebie journaling cards og effekter på internett. Pinterest er genialt til så mye, også til dette. HER kan du se mine pins på temaet, og denne mappen vil nok komme til å vokse raskt :-) Vi har også linker til  mange fine freebies til PL laget av Team Scrappelyst HER.

Jeg har brukt mønsterark fra 6"6" blokker fra Studiolight. Disse er HELT herlige. Også så praktisk med tosidig, også  når man scrapper PL. Kanskje det kan slumpe til at man får benyttet begge sidene på arket, for jeg vil putte bilder i på baksiden av albumlommene også,  selvfølgelig. Her tenkes det økonomisk ;-)

Jeg har printet ut noen kort jeg har mikset sammen ved hjelp av to ulike freebies:
http://www.kristalundphotography.com/blog/designs/
http://d-lishscraps.openstores.com.au/s/53/Freebies.html

Har også brukt kaffesølstempel som Kristin har designet for Kreativ Hobby, sammen med noen personlige pebbles jeg har laget  selv. Tutorial på dette kan du se i listen over tutorials her på Scrappelyst.

Har stæsjet opp PL-prosjektet med noen chipboards fra Wycinanka. Det gjelder å "scrappe flatt" siden alt skal inn i lommene, så da er chipboardsen helt perfekt pynt. Studiolight og Wycinanka distribueres via Global Hobby og Kunst. 

Str lettersize:
fredag 11. april 2014

Velkommen inn


i Ann Kristin's scrappehjørne. Her kan vi slå ihjel litt tid, mens vi venter på utfordringer her inne hos Scrappelyst!

Og husk; du har fremdeles tid til å slenge deg med i åpnings give away'en vår, hvor du har sjansen til å vinne dagslyslampe til DIN scrappeplass. 

Ann Kristin: 
Her sitter jeg og storkoser meg med den fine hobbyen vår! Tenkte jeg skulle passe på å ta bilder, nå som det var så ryddig. For ryddig er det sjeldent her inne! Det er godt å ha en egen plass å rote på. Jeg har ikke verdens største plass, og heller ikke all verdens med scrappeting. Men litt har det blitt opp igjennom årene. ;) Oppbevaring har ikke vært/og er fremdeles ikke noe jeg synes er artig å bruke penger på, men er det noe man trenger etterhvert som hobbyen eskalerer, så er det jo god oppbevaring som fungerer for deg til ditt bruk. Det er ikke alt jeg er like fornøyd med, men noen løsninger fungerer veldig godt for meg. Og det er ikke sikkert at det jeg liker, fungerer like godt for deg. 


Her er hylla mi fra IKEA (jeg finner den dessverre ikke igjen på nettsiden dems.), som jeg er veldig fornøyd med. Den er solid, slik at jeg kan ha big shoten min oppå den. (En tar jo litt i når man sveiver igjennom!) Og kurvene har akkurat passe dybde, slik at man finner det man skal og ikke blir borte i rot. 

I øverste skuff, har jeg plass til mine sizzix dies, tykke og lange og alfabeter som jeg ikke får plass til i dies mappa mi.

I andre skuffen har jeg puncher. (i de to nederste er det bare rot, så der får dere ikke se!) 


På toppen er det da god plass til Big Shot og dies mapper. Kjekt å ha det rett ved siden av seg.


Slike mapper med magnetark, er den beste diesoppbevaringen jeg har kommet over. Veldig fornøyd med denne.


Etter tips fra Wenche, så fikk jeg også plass til de litt større diesene, ved å fjerne sømmen som er imellom plastlommene. 


I hylla ved siden av meg, (ligner på expedit,men er fra jysk) har jeg stempelpermer fra Tim Holtz. Disse er jeg ikke helt fornøyd med, for det er ikke alle typer stempler som sitter like godt på skillearkene. Så det hender seg at det ligger stempler løst inni permen. Men det var denne oppbevaringen jeg valgte å gå for. Og å reorganisere stemplene mine vil bli for mye jobb og ta for mye tid, så jeg velger å fortsatt ha disse.

I hylla under står det noen sortimentbokser fra biltema , og ett par charms bokser.


I boksene fra biltema har jeg roser/blomster sortert etter farge. 
Ser lett hva det minker av, og da er det bare å bestille mer ;)


Blomster har jeg også hengende på gardinstanga. En kan jo aldri få nok blomster :)


I fjor høst fikk jeg samboeren min til å forlenge bordet mitt, så det gikk litt bakover på siden her. Og i tillegg sette opp noen hyller under den (der er det bare rot). Jeg syns det er veldig kjekt å ha ting lett tilgjengelig og ikke minst synlig! Da er det lettere å få brukt av ting man har.


På forlengelsen av benken min, har jeg da satt noen bokser fra Clas Ohlson. 3 bokser i pakka, hvor den ene boksen har tre rom. 


Her har jeg diverse ting og tang


Foran meg på pulten, har jeg hyller som er like bildelister man får kjøpt på bla Skeidar/Bohus. Her har jeg mine distress reinkere, sprayer, stains og embossing pulver.


I disse blanke runde oppbevaringsholderne, har jeg ting jeg bruker ofte. Små chipboards fra wycinanka, perler, charms osv. Disse har jeg kjøpt på Tiger til 20 kr stk.
  

På høyre side her, så har jeg snappet opp en ide fra Pinterest. Plastholder fra IKEA til gavepapir. Da tar de ikke så stor plass! Veldig kjekk.


På hyllene her har jeg kjøpt gjennomsiktige bokser på Europris, ment for oppbevaring av sko. I disse har jeg en med thickers/klistrealfa, en med poser,album for dekorering og en med klistremerker/div pynt. I hjørnet har jeg en boks med blonder.(bare rot, så her burde jeg hatt en annen løsning) På øverste hylle har jeg knappesamlingen min :) I den nederste hylla står gesso og paste, samt en boks med washi (var opprinnelig en skrueboks) og stempelputene mine. 


Obs! Husk å bruke opp restearkene deres! Ellers ender dere opp med en 70 liters dunk med rester... sukk...en kan jo ikke kaste noe, man kan jo få bruk for det! hehe....


Håper dere har kost dere med bilder fra scrappehjørnet mitt :) 


lørdag 5. april 2014

Åpnings give away

Nå har vi endelig gleden av å ønske dere velkommen inn i bloggen vår med en aldri så liten åpnings - give away.Vi er så heldige å ha med oss Global Hobby og Kunst på laget, og de ønsker å gi en av dere en dagslyslampe av ypperste kvalitet. En av dere stikker nemlig av med en Daylight FOLDI LED Lamp. Denne er super å ha med på treff for eksempel;og hva trenger du å gjøre for å være med i trekningen? Jo det skal vi fortelle deg enkelt og greit.

  • Du må bli følger av denne bloggen og legge igjen en kommentar under dette innlegget :-) Obligatorisk og ett lodd i hatten. 


Ja her har du mange mulighet for å sanke lodd, og husk å skrive hvor mange lodd du har puslet sammen i kommentaren din :-)

Vi trekker en heldig vinner ved hjalp av random.org etter den 30. april. Vinneren annonseres her i bloggen. 

og FØLG med, den 5. mai kommer den aller første ordinære utfordringen her i Scrappelyst. Vi gleder oss til å flere besøk fra nettopp deg :-) og ja, kanskje kommer det noe FØR den tid også, her gjelder det å å holde ører og øyne oppe ;-)