søndag 30. november 2014

Jeg fant, jeg fant


Rust er kult, spesielt på kort til menn. På dette kortet har jeg brukt en metalldings, funnet i veigrøfta, ergo med naturlig rust ;-) 

Motivet har jeg lånt via Pinterest. Mønsterarkene er fra Studiolight. Stempeltekster fra Staz. Stjerner er stanset ut med dies fra Marianne Design, CR1126 Stjerne 39991226. 


lørdag 29. november 2014

Believe in magic

Som "vintagejente" velger jeg ofte ark fra produsener som Pion eller Maja fordi jeg kjenner de. Men plutselig fikk jeg øynene opp for 7 dots studio...

En produsent som overrasket og imponerte meg. Dette kortet er laget med mønster ark fra deres Nature Walk kolleksjon. Tekststrimlene og de så elementene rundt om, er fra samme serie.


Jeg har dekorert med bl.a osteklut og jute, som finnes hos Global Hobby og Kunst. Blomstene er fra I Am Roses og halvperlene fra Staz, som også føres igjennom Global.


Jeg har brukt bølgepapp bak motivet, og dabbet med gesso både på den og blomstene.
fredag 28. november 2014

Project Life - Uke 14

Denne gangen har jeg en blå project life side jeg vil vise dere.
Det er min absolutte favoritt farge, i nesten alle nyanser, og er derfor en farge jeg bruker mye.
Men det er ikke ofte jeg lager en såå blå side som denne ;)
Tingen er bare det at jeg forelsket meg helt i disse PL-kortene ♥Ukes kortet har jeg pyntet med washi tape og wood veener figurer.
Fonten heter Aleo. Datoene har jeg stemplet på med date-stamp. 


Dette kortet har jeg pyntet med stempel og dotter.
Det er ikke alltid så mye som skal til for å sette ditt eget preg på PL-kortene :)

Jeg håper du fikk litt inspirasjon til å være kreativ :)
Tusen takk for at du tittet og velkommen tilbake ♥torsdag 27. november 2014

Vi i teller ned til desember: Pakkelapper
Pakke pakke pakke pakke
pakke pakke pakke pakke
pakk - nå må vi pakke!
pakk pakk.

Wenche:
Jeg har laget noen enkle pakkelapper av kaffefargede tags. Først har jeg stemplet motiver og tekster med svart blekk, før jeg har dratt litt snøeffekt på langs kantene med en malekniv

Motivstemplene jeg har brukt er fra LaBlanche. Stemplene derfra er veldig gode å stemple med, de er av sjeldent god kvalitet. Når jeg lager pakkelapper synes jeg det er viktig å tenke på at de skal være behagelige og praktiske å skrive bakpå. Derfor pynter jeg med minst mulig oppbyggende pynt på forsiden, slik at man slipper ta  hensyn til pynten når man skal skrive de viktige beskjedene om til hvem fra hvem ;-) Linda:
Jeg har laget noen fargesterke pakketags i sterke julefarger. De er ganske langt i fra de fargene jeg vanligvis pleier bruke på juleprosjekter, men denne gangen ble det sterke farger og store kontraster.

Mønsterarkene, kristtorndies og stempel kommer alle fra Marianne Design, som forhandles gjennom Global Hobby og Kunst. Blomstene kommer fra I am Roses


Elin:
Pakkelapper i fra restekassen er fast sysse her i huset når det nærmer seg jul. Her har jeg brukt mye rester av MajaDesign som føres av bl.a Kreativ Hobby. Som Wenche har nevnt over, er jeg også opptatt av at lappene skal være lette å skrive på. Derfor har jeg begrenset pynten til litt osteklut, hamp og noen får halvperler, alle tre er å finne hos Global Hobby og Kunst. Blonderester har jeg også fått brukt litt av.Katrine:
Jeg har laget noen veldig enkle pakkelapper i år. Tags i kraft papir, en dekorativ stensil og litt julerød maling er alt som skal til igrunn. En kjempefin aktivitet til juleverksted med barna kanskje?


Stensilen er tilfeldig plassert på tagsene, meningen er jo bare at de skal få litt av julens farge. Tekststempelet er fra Marianne Design, EC0149. Jeg har valgt å ikke tilføre noe mer pynt, bare svertet litt langs kantene med brun stempelpute.


Årets pakkelapper har jentene mine og jeg laget av papirleire. Ett koselig lite juleverksted ble det av dette :)  Vi har kjevlet ut papirleiren, stanset ut med pepperkakeformer og brukt embossingfoldere for å lage mønster i de. Etter de tørket, så pyntet vi de enkelt med strie, røde dotter og god jul dies fra KaBoks. Jeg har testet en litt "ny stil" på årets pakkelapper.  Utgangspunktet er en kraftfarget tag, som er grunnet med gesso (ved hjelp av fingrene) og svertet rundt kantene.  Jeg har stemplet med Juletre-stempler fra Marianne Design, klippet dem ut og limt dem på pakkelappen.  Jeg stemplet med distress ink for å få litt røffe streker.  Jeg har brukt modelling paste og stensil fra TH for å lage "strikkemønsteret" og brukt brun stempelpute over for å få mønsteret ekstra godt frem.  God jul er chipboard fra Wycinanka, fargelagt med rød promarker.  Til slutt pyntet jeg med hamp i to forskjellige tykkelser og et par små bjeller. Tags, Marianne Design, Wycinanka og bjeller forhandles av Global Hobby og Kunst 
onsdag 26. november 2014

Gull

Jentene i Team Scrappelyst har mange gode, kreative og inspirerende samtaler sammen. Og et av samtaleemnene vi hadde for litt siden er var ikke noe edlere enn GULL. Da vi begynte å rote litt rundt i stæsjkurvene våre, så ja, da fant vi ut at GULL det fantes jo både litt her og litt der, og vi utfordret hverandre til å bruke det vi hadde liggende.

Hege:
Gull er en farge jeg aldri før har brukt til scrapping.  Jeg har ikke engang tenkt tanken at det var mulig.  Det er jo så "glorete"...  Jeg rynket derfor litt på nesen da det dukket opp litt forskjellige "gulleffekter" i en kit-klubb jeg abonnerte på. Da jeg fant frem bildet til denne LO-en, dro jeg likevel forsiktig frem "gullpynten", og jeg må innrømme at jeg syns det ble ganske kult.

Jeg har brukt gull i kombinasjon med litt mørke, "tunge"  mønsterark fra Papirdesign.  Jeg synes både arket med stjerner og rokokkoarket er perfekte til temaet her.  Bak bildet har jeg litt lysere mønsterark fra Papirdesign og Studiolight, for å sette fokus på bildet.  Jeg har også bygget opp med en svartmalt chipoardramme fra Wycinanka, en svart tag og kakeserviett i GULL.  Til slutt har jeg pyntet med stjerner i ulike størrelser fra Wycinanka , halvperler og litt diverse gullpynt.  Studiolight og Wycinanka er produsenter som forhandles i Norge via Global Hobby og Kunst.

 


Katrine:
Jeg har hatt dilla på gull i godt over et år nå, og har ikke gått lei enda! Det trenger jo ikke nødvendigvis være et veldig stort element, selv små detaljer gir layouten det lille ekstra.

På layouten jeg har laget her har jeg bare brukt et par-tre sticker i gull, samt splættet med gullmist.
Jeg har brukt mange produkter fra Crate Paper på denne layouten, men også mønsterark fra Studio Light + dotter og button fra Papirdesign. Studio Light føre av Global Hobby og Kunst.
Det er ikke sålenge jeg oppdaget gull scrappestæsj! Og jeg synes det er knallkult å scrappe med. Her har jeg scrappet en gutteLO i lettersize, med innslag av litt gull. Endelig fikk jeg brukt for litt gammel gullfarget dottie ann, gull halvperler kjøpte jeg på ebay, og gullvimpelrekken og pilene kommer fra ett klistremerkehefte. Mønsterark, stjernebutton og chipboard "Tøffing" er fra Papirdesign. Klistremerkebokstavene er fra Panduro.  Hello er en dies fra Simon says stamps. 

tirsdag 25. november 2014

Tips: Lag din egen foto bakgrunn


dag vil jeg vise dere en ide jeg fikk her en dag! Hvordan du lett kan lage en enkel og ikke minst billig! bakgrunn til bildene du tar av prosjektet ditt!

Jeg tok med meg noen papp plater fra jobben, den største er ca 1m x 1,5 m. Hvor stor papp-plate du vil ha, avhenger av hva du skal ta bilde av :)


Deretter kledde jeg de i gavepapir!


Og her er stedet jeg tar bildene mine. Terrassen har delvis tak, her er det åpent. Og det er bra dagslys her! Bordet er ett gammelt trancherbord fra Ikea, som jeg malte en gang for mange år siden. Det har blitt slitt...og passer perfekt til å ta bilder på :)


Her er ett eksempel på hvordan det ble med denne bakgrunnen til prosjektet mitt.

Jeg var på kalenderkurs med Hilde Røisehagen for ikke så lenge siden.(besøk siden hennes for å se kalenderen vi lagde!) Dette er ikke kurskalenderen vi lagde, men etter kurset var det treff. Og da ble jeg inspirert til å lage flere kalendere. På kurskalenderen brukte vi en større bokpapp plate, men her har jeg brukt en papp plate som du finner bak f.eks en blokk med skisseark. ca A4 størrelse


Platen er kledd med mønsterark fra Papirdesign. De har også mønsterark som har kalendersider, som er supre til dette formålet, men her har jeg brukt en litt mindre versjon. 


Jeg har brukt en chipboard ramme fra wycinanka rundt motivet og #månedsstempler fra stempelplata #den følelsen fra Staz. Dette forhandles av Global Hobby og Kunst.

Ellers har jeg dekorert med blomster fra I am roses, snurreblomster fra Kort og godt. Paljetter kjøpt på Ebay, forskjellige blonder, motiv er fra ett Pion mønsterark. Klypa er fra Tim Holtz, og gjør at du kan bruke kalenderen år etter år. Bare å bytte ut arkene ;)


Grunnen til at jeg brukte såpass store papp-plater, er jo fordi de er også supre som bakgrunn til profil bilder! Her skal min datter på kjendisparty bursdag,
mandag 24. november 2014

Spiselig gave - Toffifee

Litt ekstra inspirasjon til Grublisen for november - Kreativ gave (Frist 6. desember kl 20.00)

Jeg har gjort den klassiske varianten å pynte Toffifee esker til jul. En veldig kjekk liten gave, og de smaker jo SÅ godt.

Denne første er pyntet med ark og stempeltekst fra Papirdesign. Chipboardramme fra Wycinanka.
Den neste er pyntet med mønsterark og motiv fra Studiolight. Stempeltekst fra Papirdesign. Rammen bakerst er stanset ut med dies fra Marianne Design, LR0235 Oval by Petra 39990235.
søndag 23. november 2014

Enkle posekort

I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere noen enkle posekort :)
Posekort i alle størrelser er utrolig fine å pynte enten for å gi det som ett kort til en gave eller for å gi det med gave oppi. Det er ikke mye som skal til før det ser lekkert ut ♥


Denne papirposen er i størrelsen 3 1/4" x 5 1/4", og perfekt til en liten gave eller penger.
Posen har jeg pyntet med papirer fra FLONZ. Bildet har jeg funnet på pinterest.
Videre har jeg pyntet enkelt med en mellomstor blomst og 2 mindre, noen halvperler fra PAPIRDESIGN, papirblonde stanset ut med en dies, kantpunch og stempler fra STAZ som GLOBAL HOBBY OG KUNST er forhandler for.Denne papirposen har jeg pyntet med nydelige papirer fra Studio Light som GLOBAL HOBBY OG KUNST fører. Dette kortet er pyntet på samme måte som det over med bilde fra internett, en mellomstor blomst og to mindre, stempel fra STAZ som GLOBAL HOBBY OG KUNST er forhandler for og halvperler fra PAPIRDESIGN. I tillegg har jeg pyntet med en "blad" chipboard fra Wycinanka som GLOBAL HOBBY OG KUNST er forhandler for i Norge, osteklut og en kakeserviett fra PAPIRDESIGN


Jeg håper du fikk inspirasjon til å være kreativ :)
Tusen takk for at du tittet og velkommen tilbake ♥


lørdag 22. november 2014

Vi i teller ned til desember: Julegaver

Det er vel ikke noe som er mer koselig å få, enn en hjemmelaget julegave? Her har vi laget noen tips for inspirasjon til dere.

Ann Kristin:

Her har jeg pyntet en ferdig postkasse i stiv papp fra Panduro. Jeg har brukt ark fra Maja design og Pion design (fjorårets kolleksjoner) . De to lekre chipboardene er fra Wycinanka. Jeg har ellers brukt konvolutt dies fra QK og floral oval dies fra Spellbinders. Kjekt med en slik postkasse til å oppbevare årets julekort i!
Wenche:
Boksen jeg har pyntet her har det opprinnelig vært en parfymeflaske oppi. 
Mønsterark fra Studiolight. Blonde fra Papirdesign.  Roser fra I am Roses. Diecuts stanset ut med dies fra Marianne Design; LR0317 Petra's circle & crown 39990317 og LR0247 Skøyter 39990247.


Stempeltekst fra Staz på lokket; Fredelig & Velsignet Juletid.


Oppi boksen har jeg puttet et dekorert kubbelys med cellofan rundt; Elin:
I familien min er vi veldig glad i sjokolade! Derfor blir det ofte toffifee til jul, og gjerne med et gavekort til (siden jeg sender mye fra sør til nord). Her er en toffifee boks pyntet med bl.a mønster ark fra MajaDesign, som føres hos Kreativ Hobby. Motivet er fra Studiolight, ført av Global Hobby og kunst. De deilige dotsene finnes hos Papirdesign.Her har jeg pyntet noen krukker fra Søstrene Grene. Veldig enkelt med en papirserviett, hyssing, roser fra  I am Roses. og hjerteseglklistremerke fra TGR. Hjemmelaget taco krydder oppskrift fant jeg hos Trines matblogg.  Kakaostrø er mini marshmallows. Søte gaver til stor og liten. 


Katrine:
Jeg har også pyntet et glass og fylt det med hjemmelaget tacokrydder. En super gave til den som har alt! Jeg kjører gjenbruk og har brukt et glass det tidligere har vært kaffe i. Sidene av glasset har jeg kledd med mønsterark fra Studio Light, 15x15 cm paper pad nr. 6. Arkene har jeg festet med Super Sticky Tape. For å pynte glasset litt har jeg surret rundt litt hamp og knytt fast en knapp. Sammen med glasset har jeg en tag, på baksiden av denne noterer jeg ned forslag til oppskrift. Studio Light og Super Sticky tape distribueres gjennom Global Hobby og Kunst.