tirsdag 25. november 2014

Tips: Lag din egen foto bakgrunn


dag vil jeg vise dere en ide jeg fikk her en dag! Hvordan du lett kan lage en enkel og ikke minst billig! bakgrunn til bildene du tar av prosjektet ditt!

Jeg tok med meg noen papp plater fra jobben, den største er ca 1m x 1,5 m. Hvor stor papp-plate du vil ha, avhenger av hva du skal ta bilde av :)


Deretter kledde jeg de i gavepapir!


Og her er stedet jeg tar bildene mine. Terrassen har delvis tak, her er det åpent. Og det er bra dagslys her! Bordet er ett gammelt trancherbord fra Ikea, som jeg malte en gang for mange år siden. Det har blitt slitt...og passer perfekt til å ta bilder på :)


Her er ett eksempel på hvordan det ble med denne bakgrunnen til prosjektet mitt.

Jeg var på kalenderkurs med Hilde Røisehagen for ikke så lenge siden.(besøk siden hennes for å se kalenderen vi lagde!) Dette er ikke kurskalenderen vi lagde, men etter kurset var det treff. Og da ble jeg inspirert til å lage flere kalendere. På kurskalenderen brukte vi en større bokpapp plate, men her har jeg brukt en papp plate som du finner bak f.eks en blokk med skisseark. ca A4 størrelse


Platen er kledd med mønsterark fra Papirdesign. De har også mønsterark som har kalendersider, som er supre til dette formålet, men her har jeg brukt en litt mindre versjon. 


Jeg har brukt en chipboard ramme fra wycinanka rundt motivet og #månedsstempler fra stempelplata #den følelsen fra Staz. Dette forhandles av Global Hobby og Kunst.

Ellers har jeg dekorert med blomster fra I am roses, snurreblomster fra Kort og godt. Paljetter kjøpt på Ebay, forskjellige blonder, motiv er fra ett Pion mønsterark. Klypa er fra Tim Holtz, og gjør at du kan bruke kalenderen år etter år. Bare å bytte ut arkene ;)


Grunnen til at jeg brukte såpass store papp-plater, er jo fordi de er også supre som bakgrunn til profil bilder! Her skal min datter på kjendisparty bursdag,
7 kommentarer:

 1. Så smart. Tusen takk for tips, Ann Kristin. Din bakgrunn var ordentlig lekker. Og den kalenderen da, WOW. Helt nydelig. Og WOW til dattera di også ;-) fin jente.

  SvarSlett
 2. Supert tips. Kalenderen var nydelig og så mange flotte detaljer på den.

  SvarSlett
 3. Noe så utrolig smart!! Det skal jeg jammen prøve!! og for en lekker kalender :) Her er mange flotte detaljer, gitt :) Og snuppa di er jo heelt nydelig :)
  klem

  SvarSlett
 4. Så flott ide Ann Kristin! Bakgrunnen ble jo skikkelig fin. :)
  Og så flott kalender du har laget! Takk for inspirasjon!

  SvarSlett
 5. Mange spennande detaljer på denne flotte kalendereren! Den heimelaga bakgrunnen var tøff :)

  SvarSlett
 6. For en lekker bakgrunn!!! Å ta bilder synes jeg er et evig problem, så tusen takk for tips!!

  SvarSlett
 7. Så tøft !!! og så enkelt kan det altså gjøres :D
  Den bakgrunnen din ble jo råstilig :D

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.