lørdag 31. januar 2015

Bursdagspose med ny vri

Tenkte jeg skulle vise frem et litt morsomt prosjekt fra et kreativt planlegningstreff vi i Team Scrappelyst hadde i fjor høst. Vi i teamet fikk alle i oppgave å lage to utfordringer hver til treffet, slik at vi hadde noe å bryne oss på dersom vi skulle gå litt tom for ideer. En av utfordringene som dukket opp, var å scrappe et prosjekt med et lånt/stjålet element fra hver og en av deltagerne på treffet...

Inspirasjonskjeden startet da Ann Kristin ville kaste dette motivet. Nå nei du, det fikk hun ikke! Jeg snasket til meg det og papirposen, før jeg dro fram Flonz mønsterarkene og gikk i gang.


Wenche hadde med masse lekre dies, bl.a hjertebanneren og "gratulerer" teksten. Hos Katrine fant jeg en lekker kakeserviett og noen 3D puter (fra Papirdesign). Linda hadde de nydeligste blomster!


Til slutt kom turen til Kristine, der fant jeg hamptråd og washitape med målebåndeffekt. Halvperlene hadde jeg i eget sortement, de er fra Papirdesign.


Og resultatet? En bursdagspose man kan putte en lite gave i. Morsom oppgave og en erfaring rikere: Står du fast og trenger et spark bak? Lån litt hos naboen da vel ;)http://elinshobbykrok.blogspot.no/

fredag 30. januar 2015

Dåpskort

I dag vil jeg vise frem to dåpskort. Det er så koselig å lage slike kort synes jeg, spesielt når man har en bestemt mottaker i tankene - i dette tilfellet min skjønne nevø.

Det første koret er laget på en kraftfarget papirpose. Her har jeg brukt mønsterark fra restekassen i gråbrune toner. Motivet er et digi-stempel fra Sugar Nellie. Jeg har brukt embossing paste sammen med en stjernesjablong på bakgrunnen, samt klint litt gesso her og der.


Et lite hint av blått ville jeg også ha med, og valget falt på en søt sløyfe fra The Hobby House og halvperler fra Staz. Sistnevnte føres av Global Hobby og Kunst.Det andre kortet jeg vil vise er også et posekort, men her har jeg brukt en hvit pose. Mønsterarkene her er fra Studio Light, som også føres av Global Hobby og Kunst. Teksten er printet ut på vanlig kopipapir og surret noen runder rundt "sølvskjeen". Pyntet med hvite stjerner i bark fra Kort&Godt, og halvperler fra Papirdesign.


torsdag 29. januar 2015

Valentinstag


Nå begynner valentinsdagen å nærme seg. Selv markerer vi ikke den dagen, men når jeg fikk hendene på den kjempesøte "my sweet Valentine"-chipboarden fra Wycinanka, måtte jeg visst lage en valentinstag likevel.  Basen til tagen er bølgepapp, som jeg har kuttet til og deretter gitt et lett lag maling. Arkene kommer fra Papierdesign. Chipboard og wood veneer hjerte er fra Wycinanka. "Roseblonden" kommer fra Marianne design, som forhandles gjennom Global Hobby og Kunst. Mønsterark og pynt har fått litt maling på seg, og deretter har jeg hatt glitterlim på kantene. 


onsdag 28. januar 2015

Bursdagskort til 8 åring

Når man lager kort til en 8åring, da kan man boltre seg litt med spreke farger.


Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studiolight. Motivet er en topper fra the HobbyHouse, rammen rundt er stanset ut med en dies fra Spellbinders. De grønne dottene  og stempelteksten er fra Papirdesign. 


tirsdag 27. januar 2015

Baby-sider trenger ikke være sukkersøte

Etter å ha blitt mamma i august, er det naturlig at sønnen vår har blitt mitt nye motiv på LOene jeg lager. Som sikkert mange andre, har jeg ubevisst hatt en tanke om at baby-bilder matcher godt sammen med duse, sukkersøte farger. Og de gjør jo selvsagt det, men hvordan passer sarte babybilder sammen med mer røffe farger som ikke er typiske baby-farger? Her skal jeg vise deg noen eksempler på hvordan man kan røffe opp LOer med babybilder på og allikevel gjøre de til skikkelige baby-LOer.
 
 
På denne LOen har jeg brukt et utrolig flott mønsterark fra Papirdesign. Arket har en ganske knall farge, men jeg synes det allikevel egner seg sammen med et sart sove-bilde. For å gjøre LOen mer baby-preget, har jeg passet på å pynte opp med baby-elementer slik som chipboard og tre-pynt fra Wycinanka.

 
De små blomster-swirlene er fra Wycinanka og gjør LOen mer baby-pregt. For å røffe de litt opp, har jeg farget de sorte. Tre-pynten er også fra Wycinanka .

Chipboarden på siden av LOen er også fra Wycinanka. Under den har jeg pyntet med baby-ark fra Papirdesign.  

Teksten er fra Wycinanka. Jeg har her kombinert to ulike tekster: My sweet Valentine (klippet bort Valentine) og Little Prince.

Bakgrunnen er røffet opp litt ved hjelp av to sjablonger fra Wycinanka: en med blad-swirls og "Summer at the seaside". Vimplene på siden avbildet er washi-tape jeg har festet på kamp. Et slikt element gjør siden også mer sart og baby-preget.

Dottene inne i sirkelen er fra et stempel fra Wycinanka.


Her er en annen røff baby-LO med bilder fra hjemreisen fra sykehuset. På LOen har jeg brukt ark fra 7 Dots Studio og serien Destination Unknown. Bokstavene og chipboard-pynten er fra Wycinanka. De lyse elementene som pynt og tekst gir en flott kontrast til de møke fargene jeg har brukt.

Bokstavene jeg har brukt er fra et sett med bokstaver. Og det beste av alt er at det er med æ, ø og å!

På bakgrunnen har jeg stemplet her og der med kaffesøl-stemplet jeg selv har designet.

Stjernen er fra et drodle-sett fra Wycinanka.

Fotoapparatet er fra samme settet.

Hjørnene har jeg satt sammen til å bli en pil.

 
Jeg håper disse to LOene var gode eksempler på hvordan man kan lage baby-LOer litt mer røffe, men at det samtidig blir et baby-preg på dem. Det er iallfall utrolig gøy å røffe opp sidene litt slik at albumet ikke blir fullt av sukkersøte baby-sider!
 


søndag 25. januar 2015

Kort til elgjeger

Litt ekstra inspirasjon til Utfordring januar - Fødselsdag (Frist 31.januar kl 20.00).

Et kort til 60 års jubilant med elgjakt som lidenskap.


Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studiolight. Elgen er stemplet med stempel fra Staz og Gratulerer-teksten er stemplet med stempel fra Papirdesign. 

Ruteeffekten er er stanset ut med Design Folder Extra Diamonds DF3410 fra Marianne Design.


lørdag 24. januar 2015

Barnehagebildet 2014: en 8x8 LO.

Jeg har scrappet barnehagebildet til Maja fra 2014, på en liten LO.
Jeg har et stativ som jeg henger mine 8x8 LOer på, hvor jeg kan flippe over når jeg ønsker å vise frem/se en ny. For tiden er denne fremst:


Her har jeg brukt mønsterark fra Papirdesign og Studiolight, som føres gjennom Global Hobby og Kunst. Jeg har leket meg med stjernestensil og paste, før jeg har letet frem noen lekre Wycinanka chipboards og litt blomster. En blonde og litt osteklut har jeg også lurt med.


Halvperler fra Staz, som også føres av Global. Prøvde også å ta igjen den turkise blomsten i håret til Maja, synes denne fra Prima passet godt.


fredag 23. januar 2015

Kort

Et vennekort laget med motiv lånt via Pinterest.


Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studiolight, og chipboardspynt fra Wycinanka. #tekstene er stemplet med stempler fra Staz. Alle disse merkene føres av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med de for informasjon om din nærmeste forhandler. De grå dottene er fra Papirdesign, et nydelig og meget anvendelig produkt. 

torsdag 22. januar 2015

7Dots

7 Dots har så mange lekre kolleksjoner. Her har jeg laget to LO'er med ark fra serien Soulmates.


På første LO'en er det bildet av Susanne fra hun var 6 mnd. 
Bak bildet og pynten nederst i hjørnet har jeg brukt en sjablong fra TCW, med gesso. Deretter har jeg strødd litt Frantage embossingpulver i gull her og der. 
Ellers har jeg brukt:
Blomster fra Prima, ramme fra Wycinanka som jeg har klipt i to, osteklut, gull halvperler, QK Stardust Alfabetdies, "Unik" button og rosa glitterhjerte fra Papirdesign, På bildet er det en clear klistremerke i gull fra Me and my big ideas.

På denne LO'en er det bilde av Matilde, på den tiden hun var så sjenert og følte det var tryggest å stå ved mammaen sin ;)

Jeg har brukt den samme stensilen på bakgrunnen her, men i tillegg har jeg også brukt Heidi Swapp  color shine spray "Amethyst". Denne har jeg sprayet på litt plast, og klemt nedpå her og der.

Blomstene og stjerne bradsene er fra Storyteller, QK Stardust alfabet, klistrealfa fra  Papirdesign, ramme, stjerne og piler fra Wycinanka som føres av Global Hobby og Kunst
onsdag 21. januar 2015

Konfirmasjonskort

Et konfirmasjonskort laget med motiv lånt via Pinterest.


Mønsterarkene jeg har brukt er fra Studiolight. #tekstene er stemplet med stempler fra Staz. Stjernepynten er stanset ut med Marianne Design Design Folder Extra - Stars 39993408. Alle disse merkene føres av Global Hobby og Kunst. Ta gjerne kontakt med de for informasjon om din nærmeste forhandler. De blå dottene er fra Papirdesign, et nydelig og meget anvendelig produkt.


mandag 19. januar 2015

Nye skisser i galleriet

Hei! Har du sett at Scrappelyst har ett eget skissegalleri? Nå har vi lagt til tre nye i LO-skisse galleriet vårt, som du kan finne under fanen vår- LO skisser - øverst på siden her. 

Eller ved å trykke HER.

Jeg har lekt meg med denne skissen, nr 16 , 


og laget denne layouten'en med bilde av Matilde og nabojenta som leker butikk i lekestua.


Det kule mønsterarket er fra Bazzill Basics og heter "vintage lace-feathers". Ellers har jeg brukt noe ark fra resteark-bunken min. Alltid kjekt å få brukt litt derfra! Jeg syntes at chipboard-husene fra Wycinanka passet så godt til denne siden. Ellers har jeg brukt klistremerker fra Teresa Collins, "Åpen" er klistrealfa fra Papirdesign, "Butikk" er Thickers, litt dotter må jeg jo bare ha med, og ei klistremerkejente fra Accessorize.Håper du fikk lyst til å kikke i skissene våre og scrappe litt!

Legg gjerne igjen en kommentar hvis du bruker en av skissene våre, så vi kan se resultatet :)

Takk for at du kikket innom!