torsdag 30. november 2017

Julekort i utradisjonell form

Hei!
Av og til er det moro å lage kort i andre former enn den tradisjonelle firkanten. Da er det moro at det finnes så mange kjekke dies på markedet som man kan bruke til å lage kort i litt utradisjonelle og spennende former.

Jeg vil dele to kort med dere i dag hvor jeg har brukt et diessett fra Lifestyle Crafts som utgangspunkt. Basene er stanset ut i hvit kartong fra Papicolor.

Det første kortet går i rødt, hvitt og grått/sølv. Mønsterarkene er fra Papirdesigns nye juleserie Julestemning. Motivet er fra Studiolight og er rammet inn av en chipboardramme farget med Distress-puter.

 Pyntet med blomster fra I Am Roses, pyntebær fra Wild Orchid Crafts og røde halvperler fra Papirdesign. Teksten er stanset ut i mønsterark og kartong med dies fra Papirdesign. Helt til slutt har jeg splattet litt med sølvfarget Marabu art spray.

Kort nummer to går i blått, hvitt og sølv. Alle mønsterark er også her fra Papirdesigns nyeste serie. Motiv fra studiolight rammet inn med chipboardramme farget med Distress-puter. 

Pyntet med blomster fra I Am Roses, pyntebær fra Wild Orchid Crafts, snøfnuggknapper fra Dress It Up og hvite rhinestones fra Papirdesign. Også her har kortet fått et lite dryss med sølvfarget Marabu art spray.

Produkter fra Papicolor, Dress It Up, Studiolight og Marabu distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Ønsker dere en fin dag!


onsdag 29. november 2017

Pakkelapper i lange baner

Å lage egne pakkelapper er en ordentlig koselig førjulsaktivitet. Alle former, fasonger og kreative løsninger er velkommen - her er det bare å bruke fantasien!

Katrine:

Jeg har laget pakkelapper i en virkelig enkel variant her. Det fine mønsterarket fra Alexandra Renke med de søte små nissene kunne jeg bare ikke dekke over. Jeg har brukt et diessett fra Marianne Design (COL1442) for å stanse ut tagen og hullforsterkeren. Hullforsterkeren er stanset ut i rød finrillet bølgepapp fra Folia. Sirkelstempelet er fra Kort&Godt.

På baksiden har jeg brukt til/fra stempler fra Papirdesign. Enkle og greie, klare til å festes på årets julegaver med ønsket bånd.

Jeg har også laget en variant med litt større tags som jeg har skåret til selv av kraft kartong fra Papicolor. Deretter har jeg kuttet til mønsterark fra Alexandra Renke og limt på. Enkelt pyntet med utstanset hjort, klistremerketekst fra Papirdesign og røde glitterstjerner stanset ut med die fra Papirdesign i glittermosegummi.

Brukt stempler fra Papirdesign på baksiden.

Produkter fra Marianne Design, Papicolor og Folia distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Hege:

Jeg har laget pakkelapper av ferdigkjøpte tags. De små tagene jeg har dekorert med er digitale filer fra Kristie Art Design.


På de to øverste tagene har jeg brukt embossing paste og stensil for å lage "strikkemønster".  Teksten er et stempel fra Papirdesign, embosset med hvitt embossingpulver fra Creative Expressions. På to av de nederste tagene har jeg brukt stempel fra Papirdesign og embossingpulver fra Creative Expressions direkte på bakgrunnen. På den midterste tagen nederst, har jeg stanset ut kristtorn og tekst med dies fra Papirdesign. Teksten er stanset ut i hvit mosegummi. Jeg har pyntet med klistremerker fra Papirdesign på alle tagene.


Mosegummi og produkter fra Creative Expressions forhandles via Global Hobby og Kunst i Norge.
Kaffefargede tags trenger kanskje ikke mer enn et nydelig stempeltrykk for å pynte opp den ene, spesielle gaven: 


Stempeltrykkene jeg har brukt her er fra Papirdesign og Magic Monday

tirsdag 28. november 2017

Julekurv

Jeg synes det er hyggelig å gi de ansatte i barnehagen en liten julehilsen. For 2 år siden dekorerte jeg en trekuv og fylte med diverse godteri. Siden det er nye ansatte nå, tenkte jeg å gjøre det samme igjen, siden det var så populært.

Kurven er en kurv vi har kjøpt poteter i. Jeg har malt den med hvit maling og deretter dekorert den. Papiret på boksen er fra Papirdesign. Stjernene er stanset ut med Folia gull-bølgepapp av en de fra Papirdesign. De lekre grankvistene er stanset ut av en die fra Papirdesign. Jeg har pyntet med røde julebær fra Kort og Godt og noen små bjeller fra Marianne Design

Jeg håper kurven vil falle i smak som en liten førjulshilsen.Slik ble kurven med innhold.

Jeg har pakken den i cellofan og hengt på et julekort.


Produkter fra Folia og Marianne Design distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

mandag 27. november 2017

Papirpose-lykt

Høres unektelig en smule rart ut, å lage lyslykt av papirpose, men med nåtidens mange alternativer til batteristyrte LED-lys er mulighetene mange.

Etter å ha sett Hildes nydelige varianter av slik lykt, måtte jeg bare lage et par selv. Og gleder meg til å pynte med disse til jul:Jeg har stanset ut noe snøkrystall-hull i posene med dies fra Marianne Design, LR0125 Snowflake .

krøllet posene lett, rettet de ut igjen og strøk forsiktig og sporadisk over med en embossing blekkpute. Embosset med hvitt detail embossing pulver fra Creative Expressions.Embosset også en koselig stempeltekst fra Kort og Godt.

Lyset i posene er LED-lyslenker med batteri.Produkter fra Creative Expressions og Marianne Design distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

Adventskalender - lysglass

Det er masse inspirasjon å finne på Instagram, og på en av mine runder med søk på #gjenbruk, så jeg en lignende adventskalender som den jeg skal vise her- syntes den var så genial. Prinsippet er at tallene /datoene er skrevet med vannfast glassmaling, mens man kan markere dagene som går med en whiteboard. denne kan senere tørkes vekk, og adventsglasset kan brukes på nytt neste år.
Jeg har rengjort et tomt syltetøyglass, og printet tallene 1-24 på et ark.


Printen taper jeg på innsiden av syltetøyglasset.


Jeg bruker printen min mest for plasseringen av tallene, og ikke for selve fonten sin del. Det blir enda mer personlig om man bruker sin egen håndskrift.
Skriver tallene med Porcelain-tusj utenpå glasset.


Så kan printen fjernes, og glasset tørkes etter anvisningen på glassmalingen man velger å bruke. denne jeg har brukt her skal først lufttørkes, for så herdes i komfyren.


Etter herding er glasset klart til bruk, jeg har pyntet mitt med en blonde og charm, og fylt litt dekorsand i for at lyset skal stå stødig og trygt.


Her har jeg merket av de 4 første dagene i advent-tusj med en whiteboard. Når advent / jul er over, kan denne merkingen tørkes vekk, mens datoene som er vannfaste blir stående igjen og kan bruke på nytt.

søndag 26. november 2017

Avlange julekort med Studiolight

Heisann!
Juleinspirasjonen fortsetter - i dag vil jeg dele fire avlange julekort med dere. 
De måler 4x8", et format jeg virkelig er svak for nå for tiden.
Basen for kortene er kartong fra Papicolor, og alle kortene har mønsterark og motiv fra Studiolight.

Første kort ut, med det skjønne revemotivet. Jeg liker veldig godt disse dyremotivene fra Studiolight, akkurat dette er fra Woodland Winter serien. Arkene kommer fra Woodland Winter og Frozen Forest.

 Bak motivet har jeg bygget opp med gammel bokside, finrillet bølgepapp fra Folia og kakeserviett. Alt er svertet langs kantene. Stjernen jeg har pyntet med er en cut-out fra et motivark. Nederst på motivet har jeg surret rundt noen runder med hamp som ender i en sløyfe. Her har jeg knytt fast en bjelle og en kongle-charm. Bokstavene er wood veneers.

 Neste kort ut har ark og motiv utelukkende fra Woodland Winter serien.

Rundt motivet her har jeg limt fast noen runder med hamp som en slags ramme. Pyntet med samme elementer som på forrige kort. Snøfnuggene er stanset ut i hvit Papicolor kartong med die fra Marianne Design

Så til et kort med ark og motiv fra den nyeste kolleksjonen fra Studiolight, Winter Feelings. Teksten oppe i hjørnet er satt sammen av to stempler fra Kort&Godt.

Bak motivet har jeg limt fast en lekker chipboard fra Scrapiniec. Pyntet med hvite blomster og pyntebær fra Wild Orchid Crafts, blå blomster fra Papirdesign og noen søte bjeller knytt i en sløyfe.

Siste kort ut har jeg laget liggende, målene er fortsatt de samme. Motiv og ark fra Winter Feelings kolleksjonen. Også her har jeg limt fast en chipboard fra Scrapiniec bak motivet.

Hvite blomster og bær fra Wild Orchid Crafts, blå blomster fra Papirdesign. Alle har fått et strøk med akryl mousse fra Marabu på seg.


Produkter fra Papicolor, Studiolight, Folia, Marabu og Marianne Design distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Ønsker dere en nydelig dag!


lørdag 25. november 2017

Juleprosjekter i jordfarger.

Deilige, varme jordfarger egner seg godt til juleprosjekter. Her er litt inspirasjon fra oss til dere: 

Jeg har laget et ganske enkelt julekort i jordfarger og med snøkrystaller som hovedpynten.

Arket og tekst-motivet er fra Studiolight. Den store snøkrystallen er stanset ut i hvit Folia bølgepapp med en die fra Kort og Godt. De små snøkrystallene er stanset ut fra en annen die fra Kort og Godt. Snøkrystallborden nederst er stanset ut fra en die fra Marianne Design. Det lille rådyret er stanset ut i glitter-mosegummi med en die fra Alexandra Renke.
Produkter fra Studiolight og Folia distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.

WencheJeg har pyntet denne papirposen fra Folia med mønsterark og motiv fra Studiolight.

Tekstene er stanset ut og stempler med stempel og dies sett fra Marianne Design, KJ1719 Christmas song Die and Stamp set.

Vimpelen er stanset ut med die fra PapirdesignI posen har jeg puttet diverse varme drikker. En koselig vennegave. 


Produkter fra Folia, Studiolight og Marianne Design distribueres i Norge via Global Hobby og Kunst.Ann Kristin:
Jeg har blitt inspirert av Hilde Røisehagen til å lage ett juletre ut av granbar diesen til Papirdesign!
Synes det passet så fint til mønsterarket til Pion Design. Banneret "Gledelig Jul" er stempel fra Papirdesign, det samme er de røde "julekulene" (dotter). Kjelken og pakkene er chipboard fra Wycinanka.fredag 24. november 2017

Julekort med chalkboard-tekst

God dag!
I fjor hadde jeg veldig dilla på juleprosjekter i chalkboardstil, du kan finne de HER, og jeg tenkte jeg ville lage noen varianter i år også. 

Første kort ut måler 4x8", et format jeg har blitt veldig glad i - spesielt da stående. Basen for kortet er kraft kartong fra Papicolor. Mønsterarkene er fra fjorårets julekolleksjon av Papirdesign - favorittark som jeg hamstret inn mange eksamplerer av. Noen som kjenner seg igjen? 
Jeg har rufset alle kanter og brukt en stensil sammen med Marabu akryl mousse.

 Både teksten og kransen er fra Papirdesigns nyeste stempelutgivelse. Jeg har stemplet med Versamark pute på selvklebende tavlefolie fra Folia. Denne fåes kjøpt både som pakke med ark og på rull. Embosset hvitt med Cosmic Shimmer detail embossing powder. Montert lag på lag med 3d-puter i forskjellige tykkelser. Tyllen underst gir en veldig fin effekt synes jeg, ny favoritt på juleprosjekter. Charms og bjelle fra Marianne Design er knytt fast i en sløyfe og limt på. Pyntet med sølvglitterdotter fra Staz.

 Et kort til i samme format, dette med ark fra årets julekolleksjon av Papirdesign og hvit kartong fra Papicolor som base. Samme teknikk med rufsing av kanter, her har jeg også strøket utover litt hvit akrylmaling fra Amsterdam.

 Bak teksten har jeg bygget opp med chipboard fra Scrapiniec og en utstanset doily. Teksten fra Papirdesign er embosset på samme måte som forrige. Har strøket litt akrylmaling langs kanten på denne. Sløyfe med charms og bjelle fra Marianne Design er pynten også på dette kortet.

De to påfølgende kortene er i 5,5x5,5" størrelse, og basen for begge er hvit kartong fra Papicolor. Alle mønsterark er fra Papirdesigns nye kolleksjon Julestemning, motivet er fra Studiolight. Alle kanter er rufser og har blitt påført litt Marabu akryl mousse her og der.

 Teksten fra Papirdesign er embosset og klippet ut. Her har jeg bygget opp lag på lag med granbar stanset ut med die fra Papirdesign i grønn bølgepapp fra Folia. Rød kakeserviett, julestjerner og halvperler er alt fra Papirdesign. Snøfnuggene er knapper fra Dress It Up.

Siste kort ut for i dag. Arkene er alle nye fra Papirdesign, brukt samme teknikker som på foregående kort.

Stanset ut masse granbar i grønn bølgepapp også her, og bygget opp lag på lag med kakeserviett, blonder, tyll, granbar og tekst. Pyntet med perlestrå og to bjeller knytt fast i en sløyfe.

Tavlefolie og bølgepapp fra Folia, samt produkter fra Papicolor, Amsterdam, Studiolight, Marianne Design, Cosmic Shimmer, Versamark, Staz, Dress It Up og Marabu distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst.

Ønsker dere en super dag!