mandag 14. juli 2014

Trinn for trinn - lage egen bakgrunn

Her kommer en liten trinn for trinn - for å vise hvordan jeg har laget bakgrunnen til min layout som er mitt inspirasjonsbidrag til denne månedens Grublis : klæsj og klin.

Jeg starter med å finne bildet jeg har lyst til å scrappe. Her har jeg funnet ett bilde av Susanne, hvor hun stolt viser frem nettbrettet sitt, som hun har spart til lenge. Deretter finner jeg mønsterark. For å lage egne bakgrunner, så trenger du ikke nødvendigvis å starte på ett blankt lerret,som feks hvit bazzill. Her har jeg valgt ett kult industrial mønsterark fra Studiolight og en lilla 6x6 paper pad fra Studiolight, disse føres av Global hobby og kunst.


Neste trinn er å finne ut hvor på siden jeg vil har bildet mitt, og deretter arbeide ut i fra dette. Jeg synes ofte det er lettest å ta utgangspunkt i skisser for å komme i gang, du kan finne skissene våre her.


Siden jeg har valgt ett litt urolig mønsterark, så dekker jeg over området jeg skal jobbe med, med gesso. Du kan bruke ett gammelt bankkort e.l for å dra utover gessoen. Deretter tørker jeg siden med en varmluftspistol.


For å få litt mer struktur, så velger jeg meg ut en stensil. Her har jeg valgt en fra Tim Holtz kalt dotfade.


Da blir det seende ut slik. Deretter tørker jeg siden igjen.


Deretter sprayer jeg litt Heidi Swapp color shine på litt plastikk. 


Og dytter fargen ned på siden her og der. Deretter tørker jeg siden igjen.


Jeg syns det blir en kul effekt med denne metoden.


Jeg merker av på siden hvor bildet skal ligge, deretter finner jeg litt ulike stempler og stempler litt her og der slik at stemplingen vil synes utenfor bildekantene.


Deretter kutter jeg opp passende biter av mønsterark og legger de i flere lag under bildet. Jeg er redd for at jeg ikke skal huske hvor alt lå, så jeg fjerner ingenting, men klemmer litt flytende lim under lagene så det sitter akkurat der jeg vil ha det ;) Så er det klart for pynting!


Jeg er så glad i å pynte med chipboardene fra wycinanka,  Global Hobby og Kunst  fører disse. Enamel dots er også noe jeg bare må ha med om dagen. De er så kule, og gir en flott farge effekt på siden. Papirdesign har mange flotte enamel dots i sitt sortiment.
Når siden er helt ferdig pyntet, så dekker jeg over bildet og splætter litt rundt med svart dylusion.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.