lørdag 16. september 2017

Kort med akvareller

Heisann!
Akvareller/vannfarger har blitt veldig populært også blant scrapbookere de siste årene. Jeg har lekt meg litt med det på bakgrunner for layouts tidligere, men i dag er det to kort jeg vil dele med dere.

Jeg har brukt akvareller og akvarellpapir fra Van Gogh. Det er høypigmenterte kunstnerfarger som er veldig gode å jobbe med. Skrinet er en såkalt pocketbox, altså liten og grei i størrelsen - fin å ta med på reise og et fint skrin for de som bare vil prøve litt. I lokket er det en palett med god plass for å blande fargene, denne delen kan også taes ut for enkel rengjøring. Det følger med en enkel pensel i skrinet, men jeg brukte en Sakura Koi vannpensel da jeg malte kortene mine.


Jeg har limt bakgrunnene på baser brettet av hvit kartong fra Papicolor. Kortet til venstre måler 4x8 inch, kortet til høyre 4,5x7 inch.

Når jeg lager bakgrunner med akvarell markerer jeg først opp på arket med vann, i alle fall langs ytterkanter. På den måten føler jeg at jeg har mer kontroll og jeg synes det blir lettere å tilføre farge til ønsket nyanse. Blir det for mye vann på papiret så dypper jeg bare et hjørne av tørkepapir nedi til det suger til seg det overflødige.

Før jeg limer på pynten splatter jeg litt med sølvfarget Marabu Mixed Media Art Spray på bakgrunnen. Jeg sprayer også skriblehjerte-diecuten med samme spray. Hjertet er stanset ut med en Tim Holtz Sizzix die, fra settet Scribbles and Splat. Bladgrenen er stanset ut i sølvglittermosegummi. Blomstene er fra Prima. Teksten er satt sammen av to stempler fra Kort&Godt fra platen M-339. Stjernene er stempler fra Elle's Studio mens prikkene har jeg tegnet selv med tusj.

På det andre kortet har jeg brukt et ansiktstempel fra Jane Davenport som utgangspunkt for bakgrunnen, og brukt akvarellene til å forme håret hennes. 

Sølvsplatter også her, før jeg pyntet med utstansede bladgrener og blomst fra Prima. Teksten er et stempel fra Papirdesign, fra platen PD 14961 Min venn.

Produkter fra Van Gogh, Sakura, Papicolor, Marabu, Sizzix, samt mosegummi i alle slags farger og utførelser, distribueres i Norge av Global Hobby og Kunst
Ta gjerne kontakt med dem for å finne din nærmeste forhandler.

Ønsker dere en super dag!


3 kommentarer:

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.