tirsdag 26. juni 2018

Dream - Explore - Inspire - Art

Visste du at mønsterark ikke bare trenger brukes til kort og LO? Jeg ble så superinspirert av disse nydelige arkene fra Studiolights "So Spring" serie, at jeg fikk lyst å prøve de som fokus på et mixed media bilde! Og vet du, jeg synes det funket jeg... 

Bilderesultat for studiolight so spring 03

Da jeg startet på dette prosjektet, tok jeg utgangspunkt i dette mønsterarket. Det eneste jeg hadde klart for meg, var at jeg ville ha den store lekre rosen oppe til venstre som hovedfokus. Jeg delte arket opp i mange små deler, stanset ut kvadrater og rektangler med dies og begynte å pusle rundt på platen min (som forøvrig er en papplate av samme tykkelse som baksiden på en tegneblokk).


Veien ble til mens jeg gikk: Jeg statet med å grunne siden med hvit gesso fra Amsterdam. Deretter sprayet jeg litt i bakgrunn med Marabu Mixed Media Art Spray i fargen sitrongul. Deretter la jeg på firkantene med mønsterark, og festet de med Amsterdam Gel Medium - Matt. Når alt hadde tørket, gikk jeg i gang med Marabu Mixed Media Art Crayons for å fremheve farger, skape skygger og dybder, og bevegelse i bilde.


Først brukte jeg fargene plomme, lavendel, hvit og litt bringebær på selve firkantene. Jeg jobber fra venstre til høyre i dette bilder, mørkest mot venstre lysest mot høyre. Jeg ser for meg at lyset skinner fra øvre høyre del og prøver å jobbe etter dette.


Når jeg har fått ca den fargen jeg ønsker på firkantene, jobber jeg på området rundt. Først med fargene solgul og orange. Jeg blander fargene i hverandre med fingrene hele tiden. Når jeg er fornøyd, legger jeg litt sort rundt kantene for å skape skygge. Til slutt outliner jeg alle firkantene med en Sakura KOI Watherbrush i str medium og farge nr 708 fra mitt Van Gogh Pocket akvarell skrin. Dette er en gråfarge, Payne Grey heter den. Med vannpenselen kan jeg justere hvor skarp eller myk fargetonene skal bli, så jeg har blitt riktig glad i å jobbe med disse penslene.


Når prosjektet er tørt, går jeg over litt her og litt der for å se at jeg har fått skygger og kontraster slik jeg vil. Det hender jeg splatter litt med art spray, da dekker jeg bare til de områdene jeg ikke vil skal få splatter på seg. 


Jeg finner et tilfeldig passende alfabet (her stickers) og velger ut mitt budskap: Hva vil jeg formidle med bilde? Hva forteller bilde meg? Hvilke følelser vekker det? Bokstavene limes på, og her har jeg også brukt noen flotte sitater som passer til ordene. Til slutt outliner jeg bokstavene med min nye favoritt penn: Sakura Gelly Roll - White str 10.


Til slutt ser dere resultatet mitt :) 
Har DU lyst å prøve deg på noe slik? Da anbefaler jeg deg å ta en titt hos Global Hobby og Kunst, finne din nærmeste forhandler og ta deg en shoppetur ;) Produktene fra Sakura, Amsterdam, Studiolight, Marabu og Van Gogh føres nemlig gjennom Global Hobby og Kunst her i Norge.

2 kommentarer:

  1. Funket så absolutt! Ble knallfint! :D

    SvarSlett
  2. Disse bildene dine er så flotte, Elin!!!
    Takk for masse inspirasjon!

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.