mandag 10. oktober 2016

Mixed media restekort, med steg for steg beskrivelse

Hei! I dag vil jeg vise frem et mixed media kort, med trinn for trinn beskrivelse. Målet mitt med kortet var å få brukt opp litt rester av mønsterark, samt bare ha det gøy og grise litt med diverse medium.


Først fant jeg frem diverse rester av mønsterark jeg synes passet sammen, alt her er fra Papirdesign. Deretter brettet jeg en base i hvit Papicolor kartong, den måler ca. 7,5x4,5" ferdig brettet. Det siste jeg finner frem en en blokk med kalenderark. Disse kjøper jeg hvert år en pakke av, med god intensjon om å lage mange fine kalendere og gi bort i gave, men jeg får aldri brukt dem opp... Så derfor ville jeg bruke en blokk på kortet mitt, for å lage en kul bakgrunn.


Jeg skjærer til en enkel kartongbit med samme mål som kortet og løsner kalenderarkene fra hverandre. Dette kortet hadde en bestemt mottaker, og derfor blir arket med juli mnd lagt til side da dette skal bli en del av dekoren til slutt.


Så tok jeg flytende lim på kartongbiten og begynte å lime kalenderarkene i sikksakk nedover. Noen stikker utenfor kanten, men det er det bare å klippe/skjære bort til slutt.


Så fylles tomrommene med resten av kalenderarkene. Jeg har ikke lagt dem i noen bestemt rekkefølge, her er alt helt tilfeldig.


Når limen var begynt å sette seg klippet jeg bort det som stakk utover kanten.


Mens jeg ventet på at limet skulle tørke helt fant jeg frem diverse sprayer fra Marabu som passet til arkene. Jeg endte ikke opp med å bruke alle disse, men jeg liker å ha et lite utvalg med ting som passer sammen lett tilgjengelig.


Når limet har tørket helt bruker jeg gesso fra Marabu og maler et tynt strøk over kalenderarkene. 


Når første lag gesso har tørket limer jeg på en tøff chipboard fra Scrapiniec og maler deretter over alt med gesso en gang til. 


Når nytt strøk med gesso har tørket finner jeg frem noen stempler jeg vil bruke. Jeg har stemplet litt vilkårlig her og der, og jeg er ikke supernøye på om det sklir litt utover.


Når blekket har tørket finner jeg frem de sprayene jeg ønsker å bruke. Jeg faller til slutt på fargen Caribbean, samt en egenblandet farge (Reseda og Mint). Alle er Marabu art spray.


Jeg sprayer i flere lag og tørker med varmepistol innimellom helt til jeg er fornøyd.


Da er bakgrunnen klar og jeg finner frem noen mønsterarkbiter fra restehaugen. Jeg krøller og rufser dem langs kantene før jeg setter dem opp slik jeg vil ha dem, så stifter jeg dem fast med et par stifter et sted der jeg vet det vil komme dekor over. Kalenderarket som jeg la til side tidligere krøller jeg også og dypper i litt caribbean-farget spray. Nå er det bare å pynte slik man ønsker!


Og slik ble det ferdige kortet.


Kalenderarket med innringet dato er midtpunktet. Rundt har jeg pyntet med blomster fra I Am Roses. Tre av dem er farget med Marabu spray i fargene caribbean og silver. Grenene og teksten er chipboard fra Scrapiniec. Jeg har splættet over rikelig med hvit mist fra Studio Calico til slutt.


 Håper du ble inspirert til å prøve deg på et mixed media kort. Det er kjempegøy!
Ønsker dere alle en super dag!


6 kommentarer:

 1. Mixed media er ein stil eg synes er knallstilig, men eg kommer ikkje i gang med å lage kort i denne stilen. Sidan det er dårleg med kurs her eg bur, synes eg det er kjekt med slike "småkurs" som dette :)

  SvarSlett
 2. Kjempestilig og tøft! :) Så utrolig gøy å se hele kortet fra start.
  Takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 3. Knalltøft kort!!
  Veldig gøy med steg for steg forklaring :-)

  SvarSlett
 4. Kjempeflott kort :)
  Eg vart inspirert ♥
  Og eg har kalendera i fleng frå tidlegare år ;)

  SvarSlett
 5. Dette var et fantastisk flott prosjekt. Takk for mange supre tips.

  SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.