tirsdag 15. november 2016

Enkel toffifee - trinn for trinn.

I dag har jeg lyst å vise dere hvordan jeg dekorerer en Toffifee sjokoladeeske. Jeg synes disse er superfine som gaver, både til bursdag, jul eller hverdag. Også er de som skapt for å scrapping! 
Her får dere min måte å pynte Toffifee på, med mange (helt i grenseland på kvallitet) bilder og litt forklaring:


1# Først kjøper jeg en eske sjokolade! Så grunner jeg ytterkantene med hvit gesso, hele veien rundt. Dette for at jeg fritt skal kunne velge mønsterark uten at den brun-orange fargen på boksen synes.

2# Jeg velger meg et mønsterark (eller to om du vil) som jeg kutter opp på følgende måte: Hovedpanelen måler 30 x 17,5 cm. "Magebeltet" måler 30 x 13 cm. Vær obs på at ikke alle 30x30 cm ark (12x12") er eksakt 30 cm. Jeg kutter litt av mitt. Her har jeg brukt ett ark til begge panel, men viser forside og bakside på bildet. (Mønsterarket er fra Studiolights sweet romance serie - SCRAPSR01).

3# Deretter snur jeg mønsterark-panelene med framsiden bak og preger begge to etter samme mål. Preg på langsiden (den bredeste delen) slik: Først preger jeg på 7,3cm. Deretter skyver jeg papiret litt lengre og preger på 9,4cm. Den lille delen, som vist på bildet, skal da måle 2,1cm. Deretter snur jeg papiret 180 grader rundt og gjør det samme på motsatt siden. Gjenta med panel nr 2.

4# Når panelene er preget, rufser jeg langsidene litt og sverter alle bøyer og sider. Så er det tid for lim. Som vist på bildet over, velger jeg å lime på innsiden på ene enden, og på yttersiden på andre siden. Dette er en smakssak, og ikke nødvendig, men jeg liker det slik. Da limes mønsterark mot mønsterark, og sjokoladeboksen kan byttes ut med en ny når den er tom. Først fester jeg det bredeste panelet, før jeg fester magebeltet. Det limer jeg til det første mønsterarket, slik at de to delene sitter sammen. (Jeg bruker lim fra Home & Hobby).

5# Nå har du en Toffifee eske som er klar til dekorasjon, så da er det bare å slå seg løs! Jeg pynter variert fra gang til gang. Noen ganger pynter jeg som om det skulle være et kort, andre ganger ikke.
Denne boksen ble til slutt seende slik  ut:

Mønsterpapir og motiv er fra Studiolight. "Hjerteklem" er stanset ut i hvit mosegummi, med en die fra Kort og Godt. Kakeservietten er stanset ut med en Sizzix Thinlits Die - Doily #2. Litt blomster og perleswirls hører også med.

http://elinshobbykrok.blogspot.no/

2 kommentarer:

  1. Alltid kjekt med tutorial altså :)
    Jeg har faktisk aldri scrappet toffifee-eske før så jeg må se å få ut fingeren å prøve dette :) Kjempeflott var den :)

    SvarSlett
  2. Har blitt noen slike de siste årene ja. Flotte gaver. Takk for tutorial.

    SvarSlett

Vi setter stor pris på alle kommentarer og tilbakemeldinger, så takk for at du skriver noen ord til oss.